Fisher-Price menjamin ibu bapa: Tidak, bahawa ‘Happy Hour Playset’ yang anda lihat dalam talian tidak benar

Adakah bartender yang suram dan dua orang pemabuk yang dijual secara berasingan?

Iklan palsu untuk “Happy Hour Playset” Harga Fisher – memaparkan bar kecil, najis dan botol bir palsu – marah beberapa ibu bapa yang melihatnya dalam talian dan tidak menyedari ia adalah jenaka.

Reka bentuk gambar saloon kanak-kanak itu dicipta oleh Adam Padilla, pemilik sebuah agensi penjenamaan berpangkalan di New York City dan bapa kepada seorang gadis berusia 2 tahun.

https://www.instagram.com/p/BNpjzBDFUGv

Gambar playset di mana semua orang tahu nama anda termasuk lelaki yang menyusu bir dan bartender yang menyerupai versi kanak-kanak Jurulatih dari “Cheers.”

Ia menjadi virus selepas dikongsi di Facebook oleh pelawak Amiri King, mengakibatkan aduan kepada Fisher-Price daripada mereka yang berfikir ia adalah produk sebenar.

Ketakutan menyebabkan Fisher-Price membalas kepada mereka yang mengadu di Twitter dengan kenyataan yang mengatakan, “Sila tahu bahawa produk ini tidak disahkan, dihasilkan atau diluluskan oleh Fisher-Price.”

Dengan pendekatan Krismas, spoofs Fisher-Price telah popular sejak kebelakangan ini. Pada hujung minggu, “Saturday Night Live” menyiarkan iklan parodi untuk produk palsu yang dipanggil “Wells for Boys.”

Di dalam skit ini, telaga yang menginginkan plastik, sebahagian daripada “Mainan Sensitif Boy” syarikat mainan, dibuat untuk lelaki bersandar dan mengamuk.

“Dalam beberapa minggu kebelakangan, beberapa produk Fisher-Price yang lucu dan fiktif telah diperkenalkan – mungkin hasil penulis, pereka dan pelawak dewasa yang anak-anak Fisher-Price itu sendiri,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan kepada HARI INI.

“Sebagai sebuah syarikat pembangunan zaman kanak-kanak utama yang memberi tumpuan kepada membantu keluarga mendapatkan permulaan yang terbaik dalam kehidupan, kami mengambil peranan kami dalam membangunkan mainan dan produk dengan sangat serius, tetapi dapat menghargai cadangan pengembangan produk baru-baru ini sebagai citarasa yang jelas dari jenama.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.