Estes Park, Colorado: Panduan Perjalanan Keluarga

Apa yang perlu dilakukan di Estes Park

Estes Park adalah pintu masuk ke Rocky Mountain National Park, salah satu destinasi Colorado yang paling hebat. (Dan itu banyak mengatakan, memandangkan pemandangan indah yang dibungkus ke negeri ini.) Divoren Continental melewati taman, yang merupakan rumah kepada pelbagai landskap yang merangkumi hutan aspen, tasik alpine dan tundra. Kejatuhan adalah musim elk-kawin dan mereka mudah ditemui dan didengar di seluruh kawasan itu, terima kasih kepada kejutan kuat.

Keluarga travel guide: Estes Park, CO elk
Kejatuhan adalah masa yang tepat untuk dilawati jika anda ingin melihat seekor rusa.Denver Post

Di mana hendak pergi ke Estes Park

Ingin meninggikan gunung tanpa meninggalkan kereta anda? Jalan Trail Ridge dibuka Mei hingga Oktober dan naik 11 batu di atas jejak kaki. Pemandangan termasuk canyon, lembah dan Pembahagian Continental sendiri. (Untuk mencampur pandangan, sesetengah pemandu mencabar naik melalui satu arah Old Fall River Road, salah satu jalan tol asal taman itu, dan mengambil Trail Ridge kembali ke bawah.) Bear Lake adalah sempurna untuk orang muda yang mungkin tidak mempunyai stamina untuk mendaki panjang – jejak di sekeliling air adalah pendek dan bertingkat, dan anda boleh melihat rusa, moose dan bighorn domba, bergantung pada musim.

Keluarga travel guide: Estes Park, CO Bear Lake
Kanak-kanak dan ibu bapa akan menikmati berjalan-jalan indah di sekitar Bear Lake.Getty Images

Di mana untuk tinggal di Estes Park

Walaupun filem itu difilmkan di tempat lain, Stanley Hotel yang mewah dan penuh layanan itu adalah tempat yang mengilhami Stephen King untuk menulis “The Shining” selepas lawatan pada tahun 1973. Bangunan utama mempunyai bilik hotel tradisional, termasuk beberapa yang mengatakan kakitangannya dikenali untuk “aktiviti paranormal yang tinggi,” seperti yang Raja tinggal. Keluarga-keluarga mungkin lebih suka Aspire Lodge yang lebih baru, dengan suite-suitenya seperti apartmen dan pemandangan Rocky Mountain 360 darjah. Glacier Lodge membuat impian log masuk menjadi kenyataan: Terdapat 30 di antara mereka yang terletak di bawah pokok pain di tebing Sungai Colorado. Hotel ini dikenali dengan aktiviti menunggang kuda, yang termasuk kuda dan trek jejak, serta peluang untuk bermain koboi selama sehari dan belajar bagaimana untuk bertengkar.

Keluarga Travel Guide: Estes Park, CO Stanley Hotel
Nikmati beberapa keseronokan keluarga yang menyeramkan di hotel ini berhantu.Getty Images

Tempat makan di Estes Park

Pai baru, roti lapis dan sandwic segar boleh dimakan tepat di tebing Colorado di Poppy’s Pizza & Grill, di mana menu ini juga termasuk makanan pembuka dekaden seperti kentang goreng yang dihiasi dengan daging babi hijau dan sos keju bir. Bercakap mengenai tradisi: Kakitangan di Taffy yang dikendalikan oleh keluarga telah menggunakan mesin yang sama untuk membungkus gula-gula mereka sejak tahun 1947. Panggil sebelum anda pergi untuk mendengar jadual memasak hari itu, yang akan memberikan anda peluang terbaik untuk melihat taffy yang ditarik dan dibungkus, dan mungkin juga merasakan sampel yang hangat.

Mencari lebih banyak percutian terbaik dengan kanak-kanak? Lihat Panduan Perjalanan Keluarga TODAY.