Duggars bercakap mengenai keguguran mereka, kehamilan seterusnya

Walaupun sakit keguguran baru-baru ini, bintang reality show TLC dan ibu dari 19 Michelle Duggar mengatakan dia ingin mempunyai lebih ramai kanak-kanak jika dia mampu. “Kami akan menjadi lebih terbuka sekiranya Tuhan melihat patut memberkati kami dengan lebih banyak lagi,” kata Michelle dalam temuramah bilik hijau dengan MOM HARI INI. Walaupun diberi kehilangan baru-baru ini, dia berkata, dia tidak memutuskan lebih banyak kehamilan: “Saya akan melakukannya sekali lagi.”

Apapun yang anda fikirkan Duggars, HARI MASA HARI ‘pergi ke Michelle Duggar apabila dia mengumumkan bahawa dia telah mengalami keguguran pada 19 minggu dengan anaknya ke-20.

Seperti mana satu ibu menulis di halaman Facebook kami: “Betapa dahsyat. Tidak kira BAGAIMANA banyak anak yang anda miliki, ia masih kehilangan.”

Berkaitan: Apa yang hendak dikatakan, dan apa yang TIDAK mengatakan, kepada seseorang yang mengalami keguguran

Michelle dan Jim Bob bercakap kepada Ann Curry pada hari Selasa, penampilan umum mereka sejak keguguran pada awal Disember.

“Ia menghancurkan, dan ramai yang lain telah mengalami situasi yang sama,” kata Michelle. “Mungkin bahagian yang paling sukar adalah apabila kerugian seperti ini berlaku orang tidak tahu apa yang harus dikatakan …. Kami menyedari Jubliee kecil manis kami adalah dengan Tuhan, dan kami akan berjumpa dengannya suatu hari nanti.”

Dan jika anak lain tidak berada dalam kad, Duggars mengatakan mereka menikmati menjadi datuk nenek. Anak sulungnya, Josh, mempunyai dua anak dengan istrinya Anna.

“Kami telah mendengar begitu banyak perkara tentang menjadi seorang datuk dan kini kami tahu mengapa ia begitu hebat,” kata Michelle kepada Ann Curry. “Anda mendapat kegembiraan bermain dan menghabiskan masa dengan mereka tetapi anda tidak mempunyai tanggungjawab sepenuhnya.”

Kesedihan mereka terhadap kehilangan bayi yang kemudiannya dinamakan Jubilee Shalom akan dipamerkan dalam pameran realiti mereka musim ini. Klip pratonton yang disediakan untuk TODAY oleh TLC menunjukkan Michelle dan Jim Bob di pejabat doktor untuk apa yang mereka fikir akan menjadi ultrasound rutin. Sebaliknya, mereka mendapati denyutan jantung bayi telah berhenti. Michelle menangis dan menjentikkan perutnya dengan tangannya, sementara Jim Bob duduk bersebelahan dengan wajahnya yang mengejutkan. “Tuhan memberikan dan Tuhan menghilangkan,” dia berdoa di antara merungut. “Diberkatilah nama Tuhan.” Jim Bob berdoa dengannya, kemudian berkata lembut, “Michelle, saya minta maaf.”

Michelle juga mengalami keguguran semasa kehamilan kedua. Itu keguguran pertama adalah apa yang menyebabkan Michelle dan Jim Bob awal perkahwinan mereka untuk memikirkan semula rancangan mereka untuk mempunyai dua atau tiga anak, dan sebaliknya untuk mengelakkan perancangan keluarga dan meninggalkan jumlah anak yang mereka miliki untuk Tuhan.

Berkaitan: Kenapa orang yang begitu terobsesi dengan Duggars?

Antara 20 hingga 30 peratus daripada semua kehamilan berakhir dengan keguguran. Dr. Rebecca Brightman, seorang OB-GYN di hospital Mount Sinai di New York, memberitahu TODAY dalam wawancara terdahulu bahawa mempunyai banyak anak tidak meningkatkan risiko keguguran, tetapi Michelle Duggar mengalami risiko yang lebih tinggi kerana umurnya – dia berusia 45 tahun, dan wanita lebih dari 40 lebih cenderung mempunyai bayi dengan kelainan kromosom, yang merupakan faktor utama keguguran.

Puncak Sneak: Ayah Duggar mempunyai tangan penuh dalam perdana musim “19 Kanak-kanak dan Mengira”

Bintang Duggar dalam rancangan realiti TLC, “19 Kids and Counting,” yang mencatat kehidupan di rumah mereka di Arkansas bersama anak-anak mereka: Joshua, Jana, John-David, Jill, Jessa, Jinger, Joseph, Josiah, Joy-Anna, Jedidiah , Yeremia, Jason, James, Justin, Jackson, Johannah, Jennifer, Jordyn-Grace dan Josie. Acara ini mengudara pada hari Selasa pada 9 p.m. pada TLC.

Berkaitan: Michelle Duggar, ibu dari 19, keguguran