‘Dia ajaib’: Kenapa ibu bapa mengatakan Santa ini dapat menunjukkan tato mereka

Nota editor: Kisah ini termasuk perbincangan jujur ​​tentang Santa Claus. Semasa kami di HARI INI tahu bahawa Santa benar-benar nyata, kami tidak mahu berakhir pada Senarai Naughty dengan membentangkan apa-apa maklumat sensitif kepada penonton yang lebih muda. Jadi sila berhati-hati sebelum membaca cerita ini.

Selama lebih dari 20 tahun, Scott Diethorne telah bermain Santa Claus di pusat-pusat hiburan lokal, restoran dan fotografi fotografi. Malah, bapa dan datuknya begitu bersifat, dia mempunyai kata-kata “nakal” dan “bagus” tatu di atas lengannya.

Tetapi ia adalah tatu – dan beberapa gerakan gusti yang tepat waktu – yang menyebabkan kontroversi.

Allicia Leaper, a photographer who works with Santa Scott in her own studio, says she has no plan of ceasing the tattooed photos.
Allicia Leaper, seorang jurugambar yang bekerja dengan Santa Scott di studio sendiri, mengatakan dia tidak bercadang menghentikan gambar tatu. Allicia Leaper / Crush Photography Studios

Amanda Nagy dan teman lelakinya, Bob Kelly, telah mengambil reptilia haiwan kesayangan mereka untuk melawat Diethorne – yang dikenali oleh peminatnya sebagai “Santa Scott” – di Oxford Valley Mall untuk beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi telah kecewa tahun ini apabila mereka belajar Diethorne boleh tidak lagi menunjukkan tato di foto.

“Dia menjelaskan kepada kami bahawa dia malangnya tidak dibenarkan menunjukkan mereka lagi, jadi kami mengambil gambar kami tanpa mereka,” kata Nagy. “Kami bercakap dengannya sedikit demi sedikit dan mendapati dia juga tidak dibenarkan melakukan lagi bermain-main lagi – seperti menggantung anak-anak terbalik atau mengangkat mereka … Saya sangat kecewa dengan perubahan itu, dan dalam fakta bahawa dia tidak ‘ tidak dibenarkan menjadi dirinya sendiri. “

Amanda Nagy and her boyfriend, Bob Kelly, have been taking their pet reptiles to have photos taken with Santa Scott for the last few years.
Amanda Nagy dan teman lelakinya, Bob Kelly, telah mengambil reptilia haiwan kesayangan mereka untuk mengambil gambar dengan Santa Scott sejak beberapa tahun yang lalu.Amanda Nagy

Nagy menyiarkan di Facebook tentang perubahan dasar, meminta peminat cara bermain Santa Santa untuk menghubungi syarikat yang bertanggungjawab terhadap perubahan dasar, Program Cherry Hill.

Pos Nagy menjadi virus, dengan ibu bapa dan peminat dari seluruh kawasan Bucks County, Pennsylvania berkongsi dan mengulas bahawa Krismas tidak akan sama tanpa gambar ikon Diethorne.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita KANDUNGAN HARI INI! Daftar di sini.

Alyssa Kitchenman dan suaminya, Ross, telah mengambil tiga anaknya untuk melihat Santa Scott selama lapan tahun yang lalu.

Alyssa Kitchenman's sons, Aiden, 9, and Landen, 7, with Santa Scott.
Anak-anak Alyssa Kitchenman, Aiden, 9, dan Landen, 7, bersama Santa Scott.Alyssa Kitchenman

“Poses kami telah mengambil bahagian dalam rangkaian keluarga anda yang sihat, dan bahkan terbang tinggi, menyeronokkan atau menunjuk kepada tatu yang nakal dan bagus,” kata Kitchenman. “Walaupun kami akan selalu pergi ke Santa Scott kerana ia benar-benar tradisi … mengehadkannya hanya untuk gambar tradisional anda yang membawa sihir dan keseronokan yang setiap pengalaman dengannya membawa.”

Maggie Dunham, yang melawat Santa Scott setiap tahun dengan anak lelakinya yang berusia 9 tahun, Will, mengatakan ketika datang ke tato atau tidak ada tatu, keputusan itu harus diserahkan kepada ibu bapa individu.

Maggie Dunham says her son, Will, takes longer than most to get set up for his photo due to his use of a wheelchair, but never feels rushed by Santa Scott and his team.
Maggie Dunham mengatakan anaknya, Will, mengambil masa lebih lama daripada kebanyakan untuk ditubuhkan untuk fotonya kerana menggunakan kerusi roda, tetapi tidak pernah terasa terburu-buru oleh Santa Scott dan pasukannya.Maggie Dunham

“Kanak-kanak terdedah kepada tatu secara kerap … jika ibu bapa atau orang dewasa mendapat gambaran mereka mahu itu, di manakah bahaya?” Kata Dunham. “Saya faham apa yang cuba dilakukan oleh mall – gambar-gambar tradisional Santa dan semua – tetapi dunia telah bergerak melebihi Santa 1950 yang biasa.”

Walaupun Santa Scott tidak dapat mengulas tentang peraturan baru yang dilaksanakan oleh Program Cherry Hill kerana kontraknya dengan syarikat itu, pemain berusia 50 tahun itu memainkan peranan Santa di semua tempat kerjanya adalah kebahagiaan musim cuti beliau.

Leaper says working with Santa Scott is a fun and exciting experience both for herself and her clients.
Leaper mengatakan bahawa bekerja dengan Santa Scott adalah satu pengalaman yang menyeronokkan dan menarik untuk dirinya sendiri dan pelanggannya.Allicia Leaper / Crush Photography Studios

“Saya suka menjadi Santa dan membawa kegembiraan kepada semua orang pada musim ini,” kata Diethorne kepada KEMATIAN HARI INI, mengingatkan memori gembira dari zaman kanak-kanaknya di mana Santa Claus mengangkatnya di bahunya untuk membantu dia menjangkau tongkat gula-gula di pokok Krismas. “Itulah yang saya mahukan anak-anak yang saya dapati – ingatan hebat untuk melihat Santa.”

Walaupun Program Cherry Hill tidak memberi respons kepada permintaan HARI INI untuk komen, dalam satu kenyataan yang diberikan kepada Philadelphia Inquirer, syarikat tersebut berkata, “didedikasikan untuk memelihara tradisi dan imej Santa dengan lawatan percutian sahih bagi setiap tetamu.”

Tetapi tidak semua jurugambar melarang Diethorne sebagai diri sendiri yang tato, nakal.

Leaper says in addition to crazy poses with the kids, Santa Scott talks to them about toys and knows them by name from previous years.
Leaper berkata sebagai tambahan kepada pukulan gila dengan anak-anak, Santa Scott bercakap kepada mereka mengenai mainan dan mengenali mereka dengan nama dari tahun-tahun sebelumnya.Allicia Leaper / Crush Photography Studios

Allicia Leaper, pemilik Crush Photography Studios, telah mengadakan sesi foto “Santa Scott Uncensored” selama enam tahun yang lalu, tanpa rancangan menghentikan acara.

“Dia lebih daripada sekadar menyeronokkan dan menyeronokkan – dia ajaib,” kata Leaper. “Dia hebat, dia tahu setiap mainan – apa warna yang mereka masuki dan saiz dan bentuknya – dan apabila anak-anak berjalan di pintu, dia menyapa mereka dan mengingat nama mereka dari tahun-tahun sebelumnya.”

“Saya seorang jurugambar bukan tradisional,” Leaper meneruskan. “Dan, apabila pelanggan datang kepada saya, mereka biasanya mahu gambar bukan tradisional. Santa Scott menjadi lebih daripada sekadar seorang lelaki yang saya ambil gambar dengan keseronokan itu – dia seorang ayah yang baik dan datuk yang luar biasa dan dia menjadi sebahagian daripada keluarga saya. . “

  • Penyumbang
  • Terri Peters