Derek Hough membantu ibu belajar menari untuk menghormati adik dan ibu tirinya

Setelah menanggung kehilangan ibunya dan kakaknya dalam tempoh empat tahun, Katie Bly mempunyai permintaan yang ringkas apabila mereka menghormati mereka.

Sebagai sebahagian daripada siri “Summer of Yes” TODAY yang meminta penonton berkongsi apa yang mereka selalu ingin cuba, Bly mempunyai keinginan enam perkataan.

Tonton Megyn Kelly dan Derek Hough memenuhi impian tarian ibu

Ogos.22.201704:56

“Saya mahu belajar menari,” katanya.

Ibu dari dua orang dari Santa Maria, California, ingin belajar untuk menari tarian dalam ingatan tentang kegembiraan yang dipancarkan oleh ibunya, Diane Francis, dan kakaknya, Crystal Banducci.

Francis meninggal pada usia 55 tahun pada tahun 2009 selepas didiagnosis dengan kanser apendiks yang jarang berlaku.

“Saya tidak tahu apa jenis penyeksaan yang awak dapat benar-benar menghantarkan anda,” kata Bly pada hari Ahad. “Itu benar-benar terperangkap dengan saya, melihatnya seperti itu, kerana dia begitu kuat, tetapi saya sangat gembira bahawa saya terpaksa berada di sana dengannya. “

Megyn Kelly mengambil perkhemahan keluarganya: Summer TODAY Yes

Ogos.11.201705:25

Sebagai Bly berkabung kehilangan ibunya, dia mendapat berita pada tahun 2013 bahawa kakaknya meninggal dunia di tempat kejadian kemalangan kereta di San Diego. Dia berusia 32 tahun, umur yang sama dengan Bly sekarang.

“Selalu ada lubang yang saya tidak fikir akan dapat dipenuhi, ” kata Bly.” Seperti, ia hanya akan ditutup.

“Saya mahu hidup setiap hari selepas 32 sepenuhnya, bukan hanya untuk saya tetapi untuknya, kerana dia tidak dapat.”

Bly sering dijumpai berjoging kira-kira 10 batu sambil menolak kanak-kanak kembar, tetapi dia diakui telah terintimidasi dengan idea menari ayunan.

Savannah Guthrie memulakan ‘Summer of Yes’ dengan pelajaran tenis

Mei.30.201704:18

Namun, tidak perlu takut kerana Meggy Kelly mengejutkannya di Studio JustDance di Los Angeles dengan memberitahunya bahawa dia akan dilatih oleh Derek Hough dari “World of Dance” dan “Dancing With the Stars” kemasyhuran.

Sebelum dia tahu, Bly memindahkan bergerak seperti “The Pretzel,” “The Stop and Go” dan “The Egg” di bawah bimbingan pakar Hough.

Kelly, yang mengambil perkhemahan keluarganya awal bulan ini sebagai sebahagian daripada “Musim Panas Ya”, juga mengambil beberapa langkah sendiri, belajar untuk menggulung kartun dalam proses.

Carson Daly belajar untuk membuat bir kraf: HARI INI HARI INI

Mei.31.201705:20

“Tarian adalah tentang keseronokan dan menyatakan diri anda dan bersenang-senang! ” Kata Derek pada HARI INI.” Dan saya fikir kita telah melakukan itu hari ini. “

Dan untuk Bly, itu adalah peluang untuk menghormati ahli keluarga yang dicintai keluarganya yang hilang ketika itu juga tersenyum dalam ingatan mereka.

“Jadi lebih menyeronokkan daripada yang saya bayangkan!” dia berkata.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.