Dari sifar hingga lima: Pasangan tanpa kanak-kanak mengalu-alukan kembar dan kembar dalam tempoh kurang dari setahun

Mereka berdoa untuk bayi, dan anak lelaki, apakah mereka mendapatkannya: Lima kanak-kanak kurang dari satu tahun, memberikan kursus kemalangan di ibu bapa untuk pasangan yang tidak boleh lebih bahagia.

Sarah dan Andy Keadilan dari Tulsa, Okla., Menginginkan sebuah keluarga tetapi menghadapi masalah untuk hamil, jadi mereka mengambil tiga kali ganda. Tetapi tidak lama kemudian, Sarah mendapati dia mengandung anak kembar.

“Saya terkejut dan agak terkejut kerana saya perlu berfikir, menambah dan saya suka, wow, jika mereka pergi ke terma kita kira-kira lima bayi dalam tempoh lapan bulan. Tetapi kami sangat teruja kerana ia adalah sesuatu yang kami bermimpi dan rindu selama bertahun-tahun, “kata Sarah kepada sauh TODAY, yang mempunyai tangan mereka penuh dengan bayi. Ada yang sedikit cerewet semasa penampilan televisyen kebangsaan mereka.

bayi
Sarah dan Andy Justice, pergi, bercakap tentang keluarga mereka yang semakin bertambah kerana sauh TODAY ini memegang lima bayi mereka.Hari ini

“Kami akan memerlukan sofa yang lebih besar,” kata Savannah Guthrie HARI INI hari itu sambil memeluk Hannah, salah satu daripada tiga.

Andy hanya mahu van yang lebih besar kerana keluarga cuba untuk memikirkan logistik bergerak dan menjaga lima bayi. Kembar Abigail dan Andrew berusia lapan minggu, manakala kembar tiga – Joel, Hannah dan Elizabeth – berusia 9 bulan.

Pasangan ini melalui kira-kira 84 botol dan 300 lampin seminggu. Kemudian, ada masalah untuk mengenal siapa siapa. The Justices memberitahu Hannah dan Elizabeth selain dengan menggilap kuku kaki mereka warna yang berbeza, tetapi kaki mereka ditutup pada musim sejuk. Oleh itu, pada hari Khamis, mereka menggunakan sistem lain: Puteri merah jambu anak perempuan berada di sisi yang bertentangan dengan kepala mereka.

Pasangan itu telah bergelut dengan ketidaksuburan selama bertahun-tahun ketika mereka beralih ke pengangkatan. Hanya selepas mereka mengatur untuk mengambil tiga kali ganda tahun lepas, doktor Sarah mendapati dia mempunyai anak kembar.

“Ia lebih ironis sedikit,” Andy teringat.

al roker with baby
Al Roker HARI INI menghadiri salah satu daripada bayi keluarga Keadilan.Hari ini

Pasangan itu tidak mahu menyerahkan kembar tiga dan pegawai memberitahu mereka mereka masih boleh mendapatkan ketiga jika mereka tidak mundur, dilaporkan oleh Tulsa World.

Sekarang, hidup mereka berkisar lima anak mereka, dengan banyak bantuan dari keluarga mereka dan gereja mereka. Mereka mendapat kira-kira tiga jam tidur setiap malam, walaupun tidak semestinya, kata Andy.

“Suami saya mengatakan semua yang kami lakukan adalah bayi, segala-galanya dalam hidupnya sudah hampir berhenti,” kata Sarah. “Tetapi itu adalah sesuatu yang kami mahu sangat teruk bahawa kami menyukainya. Ia bukan untuk mengatakan ia tidak banyak kerja dan kami tidak terlalu letih tetapi ia hebat. Kami cuma suka mempunyai anak-anak ini. “