Dan kemudian ada 11! Keluarga dengan 5 kanak-kanak mengamalkan 6 untuk menjaga adik-beradik bersama-sama

Berkembang, Christina Sanders sentiasa mahukan keluarga besar. Walaupun dia adalah ibu kepada lima orang anak, dia juga mahu menjadi ibu bapa angkat dan dia dan suami, Christopher menjadi bersertifikat pada bulan November 2014.

Kurang dari sebulan kemudian, mereka dihubungi untuk penempatan; empat lelaki memerlukan rawatan kecemasan. Tanpa ragu-ragu, dia bersetuju.

“Saya tidak gementar tentang banyak anak tetapi saya hanya merasa gugup bahawa saya tidak tahu apa-apa tentang mereka. Mereka juga saraf. Ia adalah kali pertama mereka berada dalam penjagaan, “Sanders, 41, dari Cincinnati, memberitahu HARI INI. “Kami tidak tahu apa yang diharapkan.”

keluarga adopts six siblings
Apabila keluarga Sanders mengetahui bahawa enam orang anak yang mereka melahirkan telah diterima pakai untuk diterima pakai, mereka dengan senang hati mengamalkan mereka, yang bermakna mereka mengasuh 11 anak.Courtesy Sanders family

Apabila Coby, Caleb, Christan, dan Carson tiba, mereka terpaksa belajar tinggal bersama lima anak Sanders.

“Semua orang terpaksa menyesuaikan diri dengan perasaan semua orang,” katanya.

Tetapi mereka tidak lama lagi mengerti keperibadian yang lain dan menggambarkan selok-belok kehidupan dengan sembilan kanak-kanak di enam bilik tidur dan empat bilik mandi. Ketika kanak-kanak menghabiskan lebih banyak masa bersama-sama, hubungan mereka berkembang.

“Mereka saling mencintai seperti saya mempunyai semua anak itu. Ikatan itu sebenarnya, “kata Sanders.

Anak lelaki itu mempunyai dua adik perempuan, Cayley dan Chloe, tetapi kerana saiz keluarga Sanders, keadaan Ohio tidak akan membenarkan keluarganya mengambilnya juga. Setiap hujung minggu, gadis-gadis datang ke rumah dan semua 11 menikmati bermain Uno, menari, atau menonton filem bersama. Apabila anak lelaki tertua, Christopher Jr pergi ke kolej, Sanders dapat memupuk gadis-gadis itu dan mereka berpindah pada bulan Oktober 2016.

“Mereka sudah pun masuk untuk diterima pakai. Saudara-saudara berkata mereka mahu semua tinggal bersama dan itulah yang saya mahu, “katanya.

keluarga adopts six siblings
Christina Sanders sentiasa mahukan keluarga besar. Setelah mempunyai lima anak, dia dan suami, Christopher mengadopsi enam adik beradik.Courtesy Sanders family

Setelah semua enam kanak-kanak disatukan kembali, Sanders memulakan proses pengangkatan. Pada asalnya, keluarga berharap mereka mungkin kembali kepada ibu bapa mereka, tetapi itu tidak mungkin. Sanders berharap pengangkatan akan membawa kepada kestabilan dan keselesaan.

“Bagi mereka untuk mengetahui bahawa mereka mempunyai tempat tinggal selama-lamanya, ia hanya akan mengurangkan stres,” katanya.

Pengangkatan itu menjadi rasmi pada 27 April dan kanak-kanak bercakap dalam menyokong pengangkatan semasa mahkamah.

“Cayley sama seperti ‘saya rasa selamat. Ini adalah rumah saya selama-lamanya. Saya amat gembira, “kata Sanders. “Kaleb bercakap tentang bagaimana dia pernah berada di jalan-jalan dan dia selalu menjalankan jalan-jalan. Dia berkata, ‘Saya tidak tahu ke mana saya sekarang [tanpa Sanders].’ “

Anak-anak Sanders termasuk Christopher Jr., 19, di University of Cincinnati, Coby 16, Cameron dan Christan, 14, Caleb, 13, Caden dan Cayley 12, Carson dan Chaz, 10, dan Chloe dan Caitlyn, 9.

keluarga adopts six siblings
“Saya tidak tahu hatiku boleh dipenuhi kegembiraan,” kata Christina Sanders selepas menerima pakai enam anak angkatnya yang rasmi pada 27 April.Courtesy Sanders family

Ibu 11 anak, termasuk enam dengan latar belakang yang sukar, telah mengajar Sanders banyak pelajaran tentang keibubapaan.

“Anda harus sangat konsisten dan anda perlu bersabar,” katanya. “Anda tidak boleh berputus asa.”

Ketika dia memikirkan adopsi, Sanders menjadi kewalahan.

“Saya tidak tahu hatiku boleh dipenuhi dengan sukacita,” katanya. “Bagi mereka mengatakan bagaimana perasaan mereka dan berterima kasih kepada kami … Saya tahu bahawa saya melakukan perkara yang betul.”

Loading...