Chrissy Teigen membuka perjuangan kesuburan: ‘Secara emosi, ia boleh menjadi sangat sukar’

Supermodel Chrissy Teigen kini dalam mod bayi penuh: Dia dan suaminya, John Legend, mempunyai pancuran mandi bayi minggu ini untuk mereka yang tidak lama lagi tiba untuk bayi perempuan.

Mereka penuh dengan kegembiraan sekarang, tetapi Teigen telah terbuka dengan media mengenai perjuangan kesuburannya, bahkan mendedahkan bahawa dia memilih seks bayi semasa IVF.

Dalam majalah April majalah SELF, Teigen membuka lebih lanjut mengenai kesuburan kesuburannya dan kegembiraan mengalu-alukan gadis kecilnya.

“Persoalannya ialah mengapa ini tidak berfungsi untuk kita ketika saya masih muda dan dia sihat,” Teigen memberitahu majalah mengenai ketidakupayaannya untuk hamil. “Saya fikir, orang akan hamil secara tidak sengaja sepanjang masa! Bagaimana keadaan ini berlaku?”

Gambar: Chrissy Teigen, John Legend
Chrissy Teigen, kiri, dan John Legend tiba di Oscars pada hari Ahad, 28 Februari 2016, di Dolby Theatre di Los Angeles. (Gambar oleh Jordan Strauss / Invision / AP)Jordan Strauss / AP

“Sebaik sahaja kita bercakap tentang IVF, ia seperti saya mendengar segala-galanya,” katanya. “Sesetengah orang yang dekat dengan kami telah melakukannya, seperti tujuh hingga sepuluh kali.”

BERKAITAN: Chrissy Teigen mendedahkan Presiden Obama mengenai nama bayinya

Selepas dia dan Legenda menyimpulkan bahawa mereka perlu mencuba rawatan kesuburan, Teigen memulakan proses pil, lawatan dan tembakan doktor. Ia bukan jalan mudah.

“Secara emosi, ia boleh menjadi sangat sukar,” katanya. “Apabila anda mempunyai high-highs dan low-low ini, dan anda, seperti, seluar pendek.”

“Anda tidak mahu mendapatkan harapan anda, tetapi sudah tentu, anda lakukan,” jelasnya.

View this post on Instagram

romance

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Sudah tentu, menjadi tumpuan hanya menguatkan masa percubaan Teigen. Dia mempunyai lebam di perutnya dan mendapat berat badan, dan perhatian paparazzi yang berterusan hanya menjadi lebih teruk.

“Saya kelihatan dahsyat, tidak benar-benar diri saya sendiri,” katanya. “Kemudian untuk tidak dapat mengatakan apa itu, ia disedut.”

BERKAITAN: John Legend dan Chrissy Teigen membeli rumah Beverly Hills yang indah – lihat di dalam!

Kemudian, walaupun dia hamil, Teigen masih bimbang tentang apa yang boleh berlaku. Dia memberitahu SELF bahawa dia mendapat dua ultrasounds setiap minggu untuk tiga bulan pertama kehamilan, untuk memastikan bayi itu denda.

Kini, dengan kehamilan yang sihat, Teigen mempunyai banyak harapan untuk menanti-nantikan – walaupun dia tidak begitu pasti betapa tepatnya menjadi seorang ibu.

“Saya sebenarnya tidak pernah bersendirian dengan seorang kanak-kanak,” katanya. “Saya tidak fikir saya telah mengubah lampin, saya suka, berapa kali sehari mereka pergi?”

Berita baiknya ialah dia mempunyai pasangan yang sempurna dalam Legend.

“Dia sangat cantik, dia mempunyai keluarga besar dengan keponakan dan anak saudara, dan dia sebenarnya tahu lebih banyak daripada saya tentang anak-anak. Ia akan menjadi sangat seksi untuk melihat bahagian baru ini.”

Dan bagi peminat yang tidak sabar untuk melihat banyak bayi Teigen-Legend, ada berita baik.

BERKAITAN: John Legend membuka peluang untuk menjadi seorang ayah: ‘Saya teruja’

“Saya fikir saya mungkin mengandung sepanjang 30-an saya,” Teigen meramalkan. “Saya selalu menggambarkan semua orang di sekitar meja untuk cuti dan bersama sekali seminggu.”

John Legend membeli Chrissy Teigen sebagai hadiah cheesy ‘cheesy’

21 Dis.201503:39