Buku kanak-kanak terlaris tuntut untuk meletakkan anak-anak anda tidur dalam beberapa minit

Ibu bapa yang berusaha mencari jalan untuk mendapatkan anak-anak mereka tidur pada waktu malam mungkin tidak lama lagi mempunyai seorang penulis kegemaran baru.

Buku yang diterbitkan sendiri yang disebut “The Rabbit Who Wants to Fall” oleh penulis Sweden Carl-Johan Forssen Ehrlin telah menembak ke puncak senarai penjual terbaik sebagai ibu-ibu menganggap bahawa ia telah membantu dengan cepat membuat anak-anak mereka keluar pada waktu malam dan untuk tidur siang. Penerangan mengenai Amazon menjanjikan bahawa dengan bantuan Roger the Rabbit dan Uncle Yawn, buku itu “akan membantu anda menyelesaikan tugas untuk mendapatkan anak anda untuk tidur dengan kecantikan dan tidur dengan baik sepanjang malam.”

Buku saya akan meletakkan anak-anak anda tidur dalam beberapa minit, kata ahli psikologi

Ogos.18.201502:48

Ehrlin adalah seorang ahli psikologi dan ahli bahasa di Jonkoping University Sweden yang sendiri menerbitkan buku itu pada bulan April 2014, menggunakan teks berani untuk menekankan perkataan atau kalimat dan huruf miring untuk mengarahkan ibu bapa membaca teks dengan suara yang perlahan atau tenang. Buku 26-halaman mendorong ibu bapa untuk menguap seperti mereka mengantuk dan menggalakkan anak-anak mereka untuk menguap dengan mereka, sementara juga berulang kali menyebut nama anak mereka semasa cerita untuk kesan soporific.

“Ada yang membantu kanak-kanak untuk memberi tumpuan kepada matlamat, iaitu untuk berehat dan tidur,” kata Ehrlin kepada TODAY, Keir Simmons, yang mencubanya di dua anak perempuannya sendiri dengan hasil yang berbeza-beza.

Buku ini telah menembak ke bahagian atas senarai penjual terbaik Amazon, melepaskan blockbusters seperti Harper Lee’s “Go Set a Watchman,” untuk menjadi buku pertama yang diterbitkan sendiri untuk mencapai udara yang jarang ini. mereka tidur dan juga anak-anak mereka.

“Ini kebanyakannya membina tabiat,” kata Ehrlin. “Kanak-kanak berbeza. Sesetengah orang hanya mahu mendengar satu-satu masa untuk cerita dan kemudian mereka tertidur. Sesetengah orang lain mahu mendengarnya beberapa malam berturut-turut. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter dan Google+.