Boy Scouts of America menukar nama program tandatangan selepas 108 tahun

NOTA EDITOR: Versi sebelumnya dalam kisah ini termasuk laporan yang dirakam oleh Gadi Schwartz. Laporan itu telah dihapuskan kerana tidak menjelaskan bahawa walaupun Pengakap Lelaki Amerika hanya mengubah nama program pengakapnya untuk pemuda yang lebih tua untuk “Pengakap BSA,” nama seluruh organisasi tetap “Pengakap Anak Amerika. “

The Boy Scouts of America menukar nama program tandatangan mereka buat kali pertama dalam sejarah 108 tahun organisasi itu.

Dihadapkan oleh penambahan kanak-kanak perempuan kepada pangkat, program Boy Scouts yang ikonik untuk kanak-kanak berumur 11 hingga 17 akan dipanggil Pengakap BSA bermula pada bulan Februari 2019, menurut siaran media pada hari Rabu.

“Kami mahu mendarat mengenai sesuatu yang membangkitkan masa lalu tetapi juga menyampaikan sifat inklusif program ini ke hadapan,” kata Ketua Pengakap Ketua Pegawai Eksekutif Mike Surbaugh kepada The Associated Press. “Kami cuba mencari cara yang betul untuk mengatakan kami berada di sini untuk kedua-dua lelaki muda dan wanita muda.”

Mengurangkan “Boy” dalam Pengakap akan membolehkan kanak-kanak lelaki atau perempuan hanya mengenal pasti diri mereka sebagai pengakap tanpa merujuk kepada jantina, kata Surbaugh.

Budak lelaki Scouts and Cub Scouts salute during a Memorial Day ceremony in Linden, Mich. On Wednesday, Oct. 11, 2017, the Boy Scouts of America Board of Directors unanimously approved to welcome girls
Program Boy Scouts untuk kanak-kanak berusia 11 hingga 17 akan dipanggil Scouts BSA bermula tahun depan. AP

Pengakap BSA akan kekal di bawah payung Pengakap Boy of America, dan Pengakap Cub akan tetap menjadi nama programnya untuk kanak-kanak berumur 7 hingga 10 tahun..

Organisasi itu mengumumkan pada bulan Oktober bahawa ia akan membolehkan gadis-gadis untuk menyertai Pengakap Cub dan mendapat pangkat Pengakap Eagle buat kali pertama dalam sejarahnya. Cub Pengakap Cub, atau kumpulan pengakap kecil, akan kekal sebagai jantina tunggal, yang membolehkan kumpulan-kumpulan perempuan dan semua lelaki.

Pengakap Boy ditetapkan untuk mengakui kanak-kanak perempuan, mencetuskan kontroversi

Oktober.12.201703:15

Boy Scouts of America juga melancarkan program “Scout Me In” pada hari Rabu yang mengalu-alukan anak perempuan ke peringkat itu sambil menyedari bahawa lebih daripada 3,000 gadis di seluruh negara telah menyertai Cub Scouts menjelang pelancaran penuh akhir tahun ini.

Pengumuman perubahan nama datang pada masa gesekan antara BSA dan Girl Scouts of America, yang merupakan organisasi yang berasingan dengan misi serupa.

Kedua-dua organisasi telah mengalami penurunan dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan kini mereka bersaing untuk gadis-gadis menjadi sebahagian daripada program mereka.

Pengakap Boy menyelamatkan nyawa penjaga keselamatan dengan CPR

Mac.04.201401:01

“Pengakap perempuan adalah organisasi pembangunan kepimpinan utama untuk kanak-kanak perempuan,” kata Sylvia Acevedo, Ketua Pegawai Pengakap Girl, kepada AP. “Kami, dan akan kekal, pilihan pertama untuk kanak-kanak perempuan dan ibu bapa yang ingin memberikan peluang kepada mereka untuk membina kemahiran baru … dan berkembang menjadi orang dewasa yang bahagia, berjaya, dan bermasyarakat. “

BSA, yang menganggotai bekas Setiausaha Negara Rex Tillerson dan presiden akhir Gerald Ford sebagai alumninya, berkata ia mempunyai 2.3 juta ahli pemuda di antara umur 7 dan 21, turun dari 2.6 juta pada tahun 2013.

Pengakap Girl mengatakan mereka mempunyai 1.8 juta ahli belia, turun dari 2 juta ahli pada tahun 2014.

“Jika yang paling sesuai untuk gadis anda ialah Girl Scouts, itu hebat,” kata Surbaugh. “Kalau bukan mereka, ini mungkin kita.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.