#boobsforBernie: Penyusuan ibu di perhimpunan Bernie Sanders mendapat banyak sokongan

Foto seorang ibu Ohio menyusukan bayinya semasa perhimpunan politik telah menjadi virus.

Margaret Ellen Bradford dari Barberton, Ohio mengatakan bahawa dia tidak tahu foto itu diambil ketika dia dan anak perempuan Harper berada di rali kempen Bernie Sanders minggu lepas di Cleveland.

“Semasa berada di sana, dia menjadi lapar seperti bayi, dan tidak tahu tentang saya ketika itu, seorang wartawan mengambil foto ini dari kami,” tulis Bradford di Facebook.

BERKAITAN: Ibu dengan menyusu kanser payudara yang baru lahir dalam gambar yang cantik

Selepas perhimpunan itu, calon presiden Demokrat dan isterinya bahkan “berterima kasih kepada saya kerana melakukan apa yang ibu lakukan dan menjaga anak perempuan saya apabila dia memerlukan ibunya, walaupun itu bermakna kejururawatan di khalayak ramai,” kata Bradford dalam catatan Facebooknya. HARI INI telah menghubungi beliau untuk memberi komen, tetapi belum lagi mendengarnya.

Sanders juga merujuk foto di Twitter:

Sekarang ibu memuji kedua Bradford dan Sanders untuk menyokong penyusuan susu ibu, dan cerita itu bahkan telah memberi inspirasi kepada hashtag lucu: #boobsforBernie.

BERKAITAN: Pelajar terima kasih kepada ibu yang menyusu untuk mengurangkan ‘stigma untuk ibu-ibu masa depan seperti saya’

Siaran Bradford termasuk foto itu telah “disukai” di Facebook lebih daripada 6000 kali, dan sementara kebanyakan komen positif, ibu itu berkata dia mendapat sedikit maklum balas negatif.

“Saya telah menangis tiga kali dari beberapa mesej kebencian yang saya terima, memberitahu saya bahawa anak perempuan saya harus diambil, atau saya hanya seorang anak kecil yang tidak berpendidikan,” tulisnya. “Saya mula kehilangannya dan mempertimbangkan mengambil gambar (ke bawah). Untuk mengetahui saya mempunyai banyak sokongan yang membuatkan saya pergi.”

Alyssa Milano: Kisah di sebalik gambar menyusu, khabar angin ‘Boss’

16.1.201504:04