Bobbie Thomas: Jika anda mengalami ketidaksuburan, anda tidak bersendirian

Untuk menghormati Minggu Kesedaran Kemandulan Kebangsaan, Editor Gaya Hari Ini kami Bobbie Thomas, yang secara terbuka berkongsi perjuangannya untuk hamil anaknya Miles, ingin mengingatkan wanita (dan lelaki) menghadapi ketidaksuburan yang mereka tidak bersendirian dan ada sumber-sumber baru yang ada.

Bobbie Thomas and her son Miles
Diberkati oleh Bobbie Thomas

Hanya pada pagi ini, semasa saya berjalan melalui pintu pangsapuri saya selepas meninggalkan studio HARI INI dan disambut oleh senyuman saya, anak kecil yang berbau busuk, Miles berjalan ke arah saya, saya terharu, seperti yang saya kerap, dengan rasa terima kasih yang luar biasa ini.

Ia adalah sesuatu yang saya bayangkan ramai ibu bapa merasakan memeluk anak-anak mereka, tetapi mungkin lebih-lebih lagi bagi kita yang jalan ke arah ibu bapa itu panjang dan berliku. Saya perlu mulakan dengan mengakui bahawa saya adalah salah seorang yang sangat bertuah. Saya menjalani beberapa pusingan IVF, lawatan yang banyak ke doktor, ahli akupunktur, dan pakar, dan mengalami sedikit sakit emosi dan fizikal untuk mempunyai anak saya, tetapi saya masih sangat bertuah. Saya tahu terdapat banyak wanita (dan lelaki) membaca kata-kata ini sekarang yang telah melalui, atau sedang berjalan, apa yang saya lakukan sebelum saya mendapat BFP saya (keputusan kehamilan Positif Lemak).

Anda adalah sebab mengapa saya tidak akan berhenti bekerja untuk memastikan semua orang yang mahu atau memerlukan bantuan mempunyai keluarga mempunyai sokongan dan sumber.

BERKAITAN: Bobbie Thomas: Tidak ada lagi bisikan, saya sedang melakukan IVF dan berbangga dengannya

Bobbie Thomas' son Miles
Diberkati oleh Bobbie Thomas

Cuba untuk hamil adalah proses yang paling sukar dan emosional yang pernah saya alami, dan saya tidak akan pernah melupakan perasaan pengasingan, rasa bersalah, dan juga kemarahan yang saya alami. Pada masa yang sama, selepas saya membuat keputusan untuk membuat perjuangan saya awam dengan harapan untuk berhubung dengan wanita lain melalui pengalaman yang sama, saya terharu dengan galakan dan sokongan – dari orang yang tidak pernah saya temui – yang sangat ramah dan bersedia untuk berkongsi maklumat, tip, dan hanya berharap dengan saya. Saya bernasib baik kerana mempunyai platform di mana saya boleh menjangkau dan berinteraksi dengan ramai orang, tetapi tidak semua orang mempunyai rangkaian seperti ini. Inilah sebabnya mengapa ia sangat penting bagi saya, dan akan sentiasa menjadi advokasi untuk masyarakat Ketidaksuburan. Ia memberikan banyak bantuan kepada saya apabila saya memerlukan sokongan, dan saya akan selama-lamanya menjadi ahli dan juara untuk itu.

Bobbie Thomas hari ini membuka peluang untuk kemandulan

Apr.27.201603:09

Jangan sekali-kali terlepas cerita kisah keibubapaan! Daftar di sini untuk surat berita TODAY

Minggu Kesedaran Kemandulan Kebangsaan (NIAW) adalah masa yang tepat untuk meninjau topik ketidaksuburan, walaupun mereka yang berjuang dengannya, perjuangan sepanjang tahun – sepanjang hari, setiap hari. Saya masih terjejas oleh ketidaksuburan. Saya tidak akan dapat memberi Miles seorang adik biologi dan saya merasakan kesedihan sesekali apabila rakan dan keluarga mengumumkan kedua, kehamilan keempat, dan keempat.

Sudah tentu saya gembira untuk sesiapa yang mengembangkan keluarga mereka, tetapi saya hanya manusia. Pengalaman seperti ini berlaku kepada orang setiap hari, oleh sebab itu sejak beberapa tahun kebelakangan, saya telah bekerjasama dengan organisasi seperti RESOLVE, Pertubuhan Infertilitas Kebangsaan, dan syarikat yang berdedikasi untuk menawarkan bantuan apabila dan di mana ia diperlukan. Seperti yang saya katakan berkali-kali, ia memerlukan sebuah kampung untuk membesarkan anak, tetapi kadang-kadang sebuah kampung untuk membuat satu juga. Sekiranya anda rasa bersendirian dalam proses itu, ada tempat untuk beralih untuk memulakan membina kampung anda sendiri.

Bobbie Thomas and her son Miles
Diberkati oleh Bobbie Thomas

Saya baru-baru belajar tentang aplikasi baru, Ferticalm, yang dibangunkan oleh dua psikologi pembiakan (dan semua wanita yang menakjubkan, Dr. Ali Domar dan Dr. Liz Grill) sebagai sumber mudah yang boleh anda simpan dalam dompet atau poket anda dan yang menyediakan lebih daripada 500 pilihan coping untuk situasi tertentu yang berpotensi menyebabkan kesusahan. Topik merangkumi segala-galanya daripada rawatan kepada situasi sosial untuk bekerja, hubungan, dan juga seks. Anda hanya memilih topik ini, dan mereka menawarkan strategi sosial, kognitif, tingkah laku, dan bahkan mengatasi lucu. Sekiranya anda tidak mengetahui sesiapa yang telah melalui apa yang anda sedang lalui, atau tidak mempunyai akses kepada sumber kaunseling pada masa ini, aplikasi ini benar-benar boleh membantu.

Bobbie Thomas and her son Miles
Diberkati oleh Bobbie Thomas

BERKAITAN: Apa yang saya ingin tahu tentang ketidaksuburan

Satu lagi program percuma yang baru-baru ini tersedia untuk orang yang cuba hamil ialah My Fertility Navigator. Sebaik sahaja mendaftar, wanita mendapat bimbingan peribadi dari “Kesuburan Navigator” yang dikhususkan (yang sebenarnya), yang boleh membantu dengan segala-galanya daripada mengenal pasti senarai pusat kesuburan di dekatnya, untuk memberikan maklumat mengenai sumber kewangan, bahkan menawarkan tip untuk mengoptimumkan kesuburan mereka.

Bobbie Thomas berkongsi perjalanan IVF beliau

Ogos.05.201405:09

Saya tahu betapa hebatnya ia dapat dirasai untuk menghadapi masalah seperti ketidaksuburan. Pertama, anda berasa seperti anda tidak tahu di mana untuk memulakan, maka anda diliputi oleh maklumat yang dituangkan dari setiap penjuru internet, belum lagi dari semua keluarga dan rakan-rakan yang baik sepanjang jalan ke kakak sepupu anda stylist rambut di-undang-undang.

Apa yang penting ialah anda mendapatkan sokongan daripada orang dan sumber yang anda percayai. Surat berita yang masih saya baca secara teratur dari Sungguh, MD menawarkan maklumat dan nasihat yang mudah difahami dari dua wanita luar biasa yang juga menjadi doktor yang berbakat (dan salah seorang daripada mereka adalah doktor saya!). Misi mereka adalah untuk mendidik dan memperkasakan wanita pada semua perkara pembiakan dan mereka melakukannya secara jujur ​​dan langsung, tanpa topik di luar meja.

Ini hanya beberapa sumber yang boleh dipercayai yang tersedia 24/7 bagi mereka yang memerlukannya. Kemandulan sering menjadi topik yang sangat peribadi, tetapi bagi mereka yang mencari bimbingan atau sokongan, ia di luar sana dan orang menjaga.

Editor Gaya Hari Ini Bobbie Thomas berkongsi perjuangannya dengan ketidaksuburan dengan pertunjukan TODAY dan TODAY.com. Pada bulan Disember 2014, selepas empat pusingan IVF, dia mengumumkan bahawa dia mengandung, dan pada 21 Julai 2016, anak lelakinya Miles dilahirkan.