Bertemu dengan quadruplet Ohio yang semuanya memulakan tahun pertama mereka di Yale

Perjalanan yang luar biasa dari kuadruplet Wade memulakan bab baru ketika mereka memulakan tahun pertama mereka di Universiti Yale.

HARI INI mendapat perhatian eksklusif Rabu ketika Zach, Aaron, Nick dan Nigel Wade menetap di Liga Ivy setelah semua memutuskan untuk menghadiri universiti berprestij yang sama.

Empat belas Wade Ohio memulakan tahun pertama mereka di Yale

Ogos.30.201705:03

“Walaupun kita adalah kumpulan sokongan untuk satu sama lain jika kita perlu, kita juga datang ke Yale untuk mencari keperibadian kita sendiri, kumpulan kita sendiri,” kata Nigel kepada Thomas Roberts dari NBC.

Quadruplets dari Liberty Township, Ohio, muncul pada HARI INI pada bulan April apabila ia telah mendedahkan bahawa mereka semua mempunyai perbezaan yang hebat dari diterima kepada Harvard dan Yale, dan belum lagi sekolah tinggi lain seperti Stanford, Johns Hopkins, Vanderbilt, Duke, Cornell dan Georgetown.

Dilahirkan empat minit dari satu sama lain, saudara-saudara memutuskan untuk tetap bersatu ketika datang ke kolej, mengumumkan pada bulan Mei bahawa mereka akan menjadi Bulldogs masa depan dan menjadikan New Haven, Connecticut, rumah mereka untuk empat tahun akan datang.

Terdapat 32,900 pemohon untuk Kelas Yale 2021, dan Wades adalah empat daripada 2,272 diterima, menurut laman web Yale. 1,550 pelajar yang masuk menjadikannya kelas mahasiswa paling baru dalam sejarah Yale.

Quadruplet Ohio memilih antara Harvard dan Yale, dan keputusan mereka adalah…

Mei.01.201701:44

Suasana mesra dan pakej bantuan kewangan meletakkan Yale di bahagian atas senarai saudara lelaki itu.

“Kami tahu bahawa Yale adalah tempat yang bagus untuk kami,” kata Nigel. “Pengertian masyarakat yang kami rasakan tidak seperti yang lain.”

Walau bagaimanapun, hanya kerana mereka menghadiri sekolah yang sama tidak bermakna mereka menyertai pinggul.

“Kami saling melihat satu sama lain,” kata Aaron.

“Kami akan, seperti, mengakui kehadiran antara satu sama lain,” kata Nick.

Setiap abang tinggal di dewan kediaman yang berbeza, menandakan kali pertama mereka pernah tinggal berasingan. Ketiganya juga mempunyai jurusan yang berbeza, dengan Nigel mengejar ilmu neurosains, Aaron yang berpengalaman dalam kecerdasan buatan, Zach pergi dengan kejuruteraan kimia, dan Nick belajar hubungan antarabangsa.

Bertemu dengan quadruplets yang semuanya masuk ke dalam kedua-dua Harvard DAN Yale

Apr.10.201702:43

Mereka masing-masing mempunyai kebiasaan mereka sendiri, sama ada kecenderungan Aaron untuk memulakan teks kumpulan atau Nigel yang paling mungkin kehilangan kunci asramanya.

Permulaan kepemimpinan Yale mereka juga bermakna ibu bapa bangsawan mereka, Kim dan Darren Wade, kini kosong.

“Mereka mempunyai satu sama lain,” kata Kim kepada Roberts. “Ada satu unit di sini, jadi saya merasa senang dengannya.”

“Saya gembira mereka keluar, lelaki,” kata Darren. “Matlamatnya adalah untuk mendapatkannya. Sekiranya mereka berada di sekolah Ivy League, itu hanya mengental pada kek. “

Saudara-saudara Wade sebenarnya set kedua kuadrat untuk menghadiri Yale sejak 2010, mengikuti jejak Kenny, Martina, Ray dan Carol Crouch dari Danbury, Connecticut berdekatan.

Semasa mereka memulakan perjalanan seterusnya, mereka tidak dapat membayangkan tidak melakukannya bersama-sama.

“Secara jujur, pada masa ini tidak ada,” kata Nigel. “Kerana kita sudah pun memasukkan komuniti Yale, sebagai individu tetapi juga sebagai saudara.”

“Melihat belakang saya agak gembira kami memutuskan untuk pergi ke tempat yang sama,” kata Nigel.

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.