Bergerak, Duggars: Bertemu keluarga dengan 34 anak-anak … dan mereka belum selesai!

Tanya Jeane Briggs tentang anak-anaknya, dan perbualan itu boleh bertahan lama, merangkumi banyak nama dan benua, dan mengandungi cukup kegembiraan dan sakit hati untuk memenuhi beberapa hayat.

Inilah yang berlaku apabila anda seorang ibu dari 34 anak – lima orang biologi dan 29 yang diterima pakai. 

Briggs dan suaminya, Paulus mula mengadopsi anak-anak hampir 30 tahun yang lalu, dan mereka tidak lagi mengembangkan keluarga mereka.

“Saya hanya menikmatinya. Inilah kerjaya saya. Saya katakan kepada anak-anak saya, anda adalah udara yang saya nafas jadi saya memerlukan anda, saya memerlukan oksigen itu, “kata Briggs, 58, kepada KANAK-KANAK HARI INI ketika dia sedang bersiap untuk pergi ke Afrika barat untuk membawa pulang anak terbarunya: bayi tanpa kaki dan tiada tangan yang ditemui terbengkalai.

keluarga
Jeane dan Paul Briggs memegang seorang budak lelaki tanpa tangan dan tidak ada kaki yang mereka merancang untuk mengadopsi di Ghana.Hari ini

Afrika adalah jauh dari rumahnya di Falling Waters, West Virginia, tetapi perjalanan itu adalah yang terbaru untuk pasangan itu, yang telah mengambil anak-anak dari Mexico, Rusia, Ukraine, Bulgaria, dan Ghana. Mereka mencari kanak-kanak yang lebih tua dan keperluan khas untuk kanak-kanak.

Cabaran perubatan semata-mata boleh menjadi sangat besar: satu kanak-kanak mempunyai lubang di dalam hati, yang lain mengalami polio. Yang lain adalah kanser yang terselamat, mempunyai bibir lekukan atau palet cembung, kecacatan kaki, scoliosis, masalah buah pinggang, autisme, masalah pembelajaran dan masalah lampiran.

Kemudian, terdapat realiti kewangan untuk keluarga besar: Briggs membelanjakan $ 52,000 setahun hanya untuk bahan makanan.

Tidak ada yang menggoncangkan Briggs, yang mengatakan dia tidak pernah membatasi berapa banyak anak yang dia inginkan.

“Tidak. Saya masih tidak. Ia hanya berlaku bahawa anda tahu bahawa anak-anak ini adalah anak-anak anda, “katanya. Apabila dia melihat seorang anak yatim yang memerlukan, dia biasanya mempunyai reaksi yang sama: “Tidak ada seorang pun yang mahu anak ini – bolehkah kita membawanya ke rumah?”

keluarga
Briggs kini mempunyai 34 anak, termasuk 29 orang anak angkat dari Mexico, Rusia, Ukraine, Bulgaria dan Ghana.Hari ini

Briggs sentiasa tahu dia mahu mempunyai banyak anak, biologi dan pakai. Dia dan Paul mula mencuba penjagaan angkat di A.S. tetapi kecewa dengan sistem itu, katanya. Melalui gerejanya, dia mendengar tentang Abraham, budak lelaki buta berusia 2 tahun di rumah anak yatim Mexico yang mengalami kerosakan otak selepas memukul. Apabila dia bertemu dengannya, dia segera tahu bahawa dia mahu mengamalkannya. Perjalanan 1985 menandakan penggunaan antarabangsa pertama pasangan itu.

Lebih daripada dua dozen adik-beradik kemudian, Briggs bersuara ketika dia mengenang beberapa permulaan yang menggerunkan anak-anaknya. Seperti Joseph, yang dilahirkan dengan lipatan bibir dan lelangit di Ukraine dan ditinggalkan oleh ibu bapanya biologi.

Briggs bertemu dengan Joseph ketika berusia 14 tahun, disalahgunakan dan membuat keseronokan terhadap semua kehidupan mudanya kerana keperluan khasnya.

“Adalah sukar untuk mempercayai bahawa ada yang menginginkan saya menghadapi masalah saya,” kata Joseph, kini 24, ingat ketika dia mendapati dia akan diterima pakai. “Saya tidak dapat membayar mereka kerana apa yang mereka lakukan untuk saya … Saya suka ibu bapa saya ke bulan dan belakang.”

keluarga
Satu keluarga yang bahagia: Sambutan baru-baru ini di rumah Briggs.Hari ini

Kanak-kanak lain juga bersyukur.

“Apabila Mama Jeane dan Daddy Paul mengadopsi saya, ia adalah momen yang mengubah hidup,” kata Leah, 21, yang diterima pakai di 12 dari Ukraine.

“Saya diberi kehidupan yang tidak pernah saya bayangkan,” tambah Nataly, 21, yang bertemu dengan Briggs di Ukraine ketika dia berusia 11 tahun..

“Anda diberi makan, disayangi, dan dijaga,” kata Rachel Ann, 21, yang diterima pakai pada 14 di Ukraine.

“Saya selalu mahu mempunyai seorang ibu, ayah dan keluarga yang penyayang. Saya suka bahawa mereka mempunyai hati yang besar untuk menerima pakai, terutamanya gadis remaja berusia 13 tahun seperti saya, “tambah Catelyn Joy, yang kini 22.

Bagaimanakah Briggs mampu? Paul, 59, mempunyai “pekerjaan yang sangat baik” dengan syarikat pemprosesan kad kredit yang dikenali sebagai Data Pertama dan mereka menghabiskan setiap sedikit wang yang dia buat, kata Briggs. Majikannya membayar pekerja $ 10,000 setiap kali mereka mengamalkan anak, yang membantu dengan perbelanjaan awal. Syarikat itu juga menyediakan insurans kesihatan yang baik – penting untuk keluarga yang mempunyai banyak keperluan perubatan.

pasangan
Jeane dan Paul Briggs akan meraikan ulang tahun perkahwinan ke-38 mereka pada bulan Disember.Hari ini

Satu warisan daripada ibu bapa Briggs membantu pasangan itu mengembangkan rumah mereka, yang kini mempunyai sembilan bilik tidur dan lebih daripada 5,000 kaki persegi.

Pada masa ini terdapat 26 orang yang tinggal di rumah, termasuk Jeane dan Paul. Memberi makan mereka berharga $ 1,000 seminggu. Rumah ini mempunyai dua dapur dan beberapa peti sejuk dan beku untuk mengendalikan semua makanan itu.

Terdapat banyak cabaran lain untuk Jeane, yang mempunyai latar belakang dalam bidang kejururawatan dan pengajaran dan sekolah rumah anak-anak. Dengan begitu banyak orang muda di dalam rumah, disiplin boleh menjadi rumit, perkara menjadi patah dan kadang-kadang ada masalah yang serius untuk ditangani. Seorang budak lelaki melarikan diri dari rumah.

Kepercayaan Jeane membantu beliau dalam masa yang sukar, katanya. Dan ia berbaloi apabila dia berfikir tentang anak-anaknya.

“Kerana kita telah melihat perubahan dalam kehidupan mereka,” katanya.

Ikuti A. Pawlowski di Google+ dan Twitter.