Beban comel: Menawan bintang gadis quadruplet yang sama dalam foto bayi baru

Lihat kesempurnaan empat kali ganda.

Abigail, Mckayla, Grace dan Emily Webb, adik-beradik yang sama berumur 2 bulan dari Kanada, membintangi siri gambar bayi yang menakjubkan yang mengandungi sejumlah keruntuhan berbahaya.

Webb identical quadruplet girls.
The quadruplets yang sama, Webb, dilahirkan pada bulan Mei.Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Imej-foto itu diambil oleh Cassandra Jones dari Noelle Mirabella Photography di Grande Prairie, Alberta.

“Gadis-gadis itu semua menakjubkan. Tidak ada air mata sama sekali, “Jones memberitahu Ibu Hari Ini. “Malah, mereka tidak menaikkan kelopak mata. Mereka tidur seperti malaikat kecil untuk seluruh tembakan. “

Keluarga memuja foto juga.

“Gambar yang dia ambil benar-benar cantik dan saya sayangkan mereka,” kata ibu Bethani Webb.

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini

Webb quadruplets
Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Anda mungkin ingat bahawa quadruplet yang sama dikandung tanpa bantuan dadah kesuburan atau campur tangan dari teknologi reproduktif. Ibu bapa mereka, Bethani dan Tim Webb dari Hythe, Alberta, terkejut apabila ultrasound rutin mendedahkan empat bayi pada bulan Disember.

Baca lebih lanjut: Peminat baru terkejut untuk mengetahui bahawa mereka menjangkakan quadruplets yang sama

Mereka dilahirkan melalui C-section pada 6 Mei ketika Bethani berumur 33 minggu. Semua sihat, berkembang, aktif dan berjaya.

webb quadruplets
Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Ini kali pertama Jones pernah memandang empat kali ganda, jadi projek itu mengambil lebih banyak perancangan dan pembantu daripada yang biasa digunakannya. Lima orang tambahan membantunya menubuhkan tembakan: satu orang setiap bayi dan satu orang untuk membantu menguruskan bunga dan prop. Ia mengambil tiga kenderaan besar untuk mengangkut semua barangan yang diperlukan untuk lokasi luar di Grande Prairie.

Berkaitan: 7 perkara janggal yang dikatakan orang kepada ibu berganda

webb quadruplets
Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Topi dan balut rajutan kanak-kanak itu dibuat khas untuk penembak itu. Jones memilih pakaian putih supaya dia dapat menyelaraskan semua topi yang berbeza tanpa perlu menukar bayi dan risiko membangkitkannya, katanya..

Sementara itu, adik-beradik kecil sudah dewasa yang membingungkan.

“Dengan pengecualian yang terkecil daripada gadis-gadis, Abigail, pembantu saya dan saya tidak dapat memberitahu mereka selain daripada pakaian mereka. Sebelum memakai mereka, kami terus memeriksa gelang hospital mereka untuk melihat siapakah mereka, “kata Jones.

Untuk membantu memberitahu mereka, anak-anak perempuan hanya mempunyai telinga mereka yang ditikam dengan set anting berwarna yang berlainan. Abby mempunyai warna biru, Emily mempunyai ungu, Grace mempunyai merah dan Mckayla mempunyai merah jambu, kata ibunya.

Berkaitan: 18 cara hidup berubah selama-lamanya untuk ibu bapa berganda

webb quadruplets
Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Kandang kayu segi empat tepat yang besar di dalam gambar itu dibuat khas untuk menyesuaikan bayi. Jones menemui log kosong dan tunggul kosong di taman tempatan dan menganggap mereka hanya saiz yang tepat.

“Mereka cukup sihat, tetapi kami berjaya mendapatkan mereka bersama dan kelihatan comel,” katanya.

webb quadruplets
Cassandra Jones dari Noelle Mirabella Photography dan pembantunya mengambil gambar bayi-bayi di Grande Prairie, Alberta.Oleh Courtesy of Noelle Mirabella Photography

Kemungkinan mempunyai quadruplets tanpa ubat kesuburan adalah satu daripada 729,000, Dr. James Bofill, seorang profesor perubatan janin ibu di Universiti Mississippi, memberitahu HARI hari ketika dia merawat wanita Mississippi yang melahirkan empat kali ganda pada tahun 2014.

Tetapi kemungkinan mempunyai sama quadruplets adalah kira-kira satu dalam 15 juta kehamilan, menurut RaisingMultiples.org.

Webbs, yang meraikan ulang tahun perkahwinan pertama mereka bulan lepas, adalah ibu bapa kali pertama dan tidak mempunyai sejarah gandaan dalam keluarga mereka.

bethani webb gives birth to quadruplets
Bethani Webb memegang salah seorang daripada gadis-gadis itu selepas melahirkan melalui C-section pada 6 Mei.Keluarga Courtesy Webb

Bethani masih ingat saat ini seorang juruteknik ultrasound mendedahkan dia hamil dengan quadruplets yang sama.

“Saya pasti gembira kerana saya tidak dapat mempercayai bahawa ada empat orang di sana, saya fikir ada beberapa kesilapan … (suami saya) hampir pingsan, dia terpaksa duduk seketika,” katanya memberitahu HARI INI awal tahun ini.

Untuk membantu pasangan dengan kewangan, rakan-rakan telah memulakan halaman GoFundMe.

Ikuti A. Pawlowski di Facebook, Instagram dan Twitter.

Skuad Quad: Pasangan menyambut dua set anak perempuan kembar

31 Dis.201402:51