‘Bayi terbaik yang pernah saya lihat’: Kanak-kanak menceritakan kisah Krismas dalam video virus lucu

Anda mungkin tahu kisah Krismas – tetapi adakah anda tahu bahawa Mary sedang melakukan cucian ketika malaikat itu mengunjunginya untuk memberitahu dia mengandung? Atau ketiga-tiga lelaki bijak itu berbakat bayi Yesus dengan binatang boneka, lampin dan kasut mewah?

Dalam video virus yang dihasilkan oleh Gereja Kristian Southland, sekumpulan anak-anak dari kementerian kanak-kanak gereja Kentucky ditemubual oleh kakitangan gereja tentang mengambil cerita Krismas. Video menunjukkan pelakon dewasa berpakaian sebagai watak alkitabiah, domba dan juga bintang, yang bertindak melucukan kisah lucu anak-anak tentang kisah ikonik.

Krismas According to Kids - Southland Christian Church
Kanak-kanak menceritakan kisah Krismas dengan cara yang comel dalam video virus yang dihasilkan oleh Gereja Kristian Southland.YouTube | Christian Church of Southland

“Dia hanya melakukan cucian dan kemudian malaikat itu muncul dan dia benar-benar takut,” kata seorang kanak-kanak ketika Maria dikunjungi oleh Gabriel dengan berita mengenai bayinya.

Kemudian, Mary dan Yusuf naik ke “Bethle-ha-ha-ham-ham” untuk mencari penginapan, hanya untuk dipalingkan dan akhirnya menyerahkan Yesus di sebuah kandang.

BERKAITAN: Video gereja menjadi bervariasi dengan kisah-kisah Alkitab yang lucu

Hanna Wahlbrink, pengarah kreatif di Gereja Kristian Southland, mengatakan bahawa dia dan pasukannya menghasilkan video untuk khidmat Malam Krismas gereja pada tahun 2015. Satu tahun kemudian, video itu mengisi orang di seluruh dunia dengan semangat percutian, dan telah menerima lebih daripada 15 juta pandangan di Facebook.

“Kami tidak meminta mereka untuk mengatakan apa-apa yang spesifik,” kata Whalbrink mengenai pelakonnya yang comel. “Kami benar-benar mahu anak-anak memimpin.

Ketika orang-orang bijak dan gembala tiba untuk melawat ketibaan baru, Yesus berbakat dengan haiwan-haiwan boneka, lampin, kain lap, susu dan Air Jordans. Dan dengan, “Emas, Frankenstein, dan mur,” menurut seorang kanak-kanak.

“Saya tidak tahu bagaimana ia akan bertahan di kandang itu,” kata seorang kanak-kanak tentang bayi Yesus. “Terlalu bodoh. Terlalu ramai.”

Krismas According to Kids - Southland Christian Church
Seorang kanak-kanak berkongsi bahawa dia percaya Yusuf memandang Yesus dan berkata, “Saya sayang kamu, dan kamu adalah bayi terbaik yang pernah saya lihat, saya katakan itu.”YouTube | Christian Church of Southland

Seorang anak lain mengatakan dia percaya bayi baru itu akan “mengubah dunia”, sementara komen lain yang dia fikir Yusuf melihat anaknya dan berkata, “Saya sayang kamu, dan kamu adalah bayi yang terbaik yang pernah saya lihat. katakan itu. “

Komen menarik seperti ini bahawa Neil Gregory, seorang pengeluar video untuk gereja, mengatakan mereka diam-diam berharap.

“Kami benar-benar tidak mahu menuliskannya kerana kami tahu anak-anak itu akan memberi kami gigitan bunyi yang lebih baik daripada apa yang kami boleh buat sendiri,” kata Gregory. “Dan mereka lakukan.”

BERKAITAN: Daripada selfies kepada Santa trackers: 7 apps yang membantu menjaga sihir Krismas hidup-hidup

Whalbrink berkata Gereja Kristian Southland telah dihubungi oleh orang-orang di mana-mana – dari A.S. ke Kanada ke Australia – semua yang mengatakan bahawa video itu telah menghangatkan hati mereka dan membuat mereka tersenyum, tanpa menghiraukan agama mereka.

“Kami menjangkau manusia dengan cara yang berbeza yang kami harapkan,” kata Whalbrink kepada KANAK-KANAK HARI INI.

Krismas According to Kids - Southland Christian Church
Video ini dihasilkan untuk khidmat Krismas Harian Gereja Kristian pada tahun 2015, tetapi baru-baru ini telah menjadi virus.YouTube | Christian Church of Southland

Gregory bersetuju, sambil menambah bahawa bintang sebenar video lucu adalah anak-anak yang berkongsi pemikiran mereka dengan pasukan pengeluaran.

“Apabila anda meletakkan sesuatu bersama-sama seperti ini, anda tidak pernah fikir ia akan melampaui jemaat anda, tetapi sangat menggalakkan untuk melihat apa yang berlaku dan berapa ramai orang yang menikmati video ini.”

Jangan sekali-kali merindui cerita orangtua dengan surat berita TODAY! Daftar di sini