Bayi pelangi yang dikelilingi oleh jarum IVF menunjukkan perjalanan pasangan ke ibu bapa

Ia mengambil banyak tembakan untuk membuat foto bayi yang sempurna berlaku untuk Patricia dan Kimberly O’Neill.

Satu seribu, enam ratus enam belas gambar IVF, tepat, selama empat setengah tahun yang menghasilkan tiga keguguran sebelum mereka melahirkan anak perempuan pelangi mereka.

Jadi selepas ketibaan bayi London pada 3 Ogos, pasangan Arizona merekrut jurugambar Samantha Packer untuk menghasilkan penghormatan yang memberi penghormatan kepada semua perbalahan fizikal Patricia, 30, di sepanjang jalan.

Keputusan? Foto bayi yang terbungkus berbingkai dengan jarum suntikan kosong – imej yang telah menjadi virus.

“Kami hanya mahu sesuatu untuk melambangkan perjalanan kami yang panjang,” kata Kimberly O’Neill, 37, kepada Ibu Bapa HARI INI. “Kami berdua merobek di studio menonton (seperti gambar diambil).”

Kimberly and Patricia O'Neill welcomed baby London after four years, seven attempts, three miscarriages and 1,616 shots.
Pasangan Arizona yang mendokumentasikan kehamilan mereka bergelut dengan pukulan gambar yang menakjubkan ini menunjukkan 1660 jarum suntikan yang ibu ambil untuk sampai ke sana.Fotografi Keluarga Packer

Apabila pasangan itu, masing-masing mempunyai anak dari hubungan terdahulu, mula berusaha untuk hamil, mereka tentu tidak tahu bahawa perjalanan itu akan begitu lama. Mereka bermula pada Februari 2013 dengan Intrauterine Insemination (IUI), sebuah proses di mana sperma penderma diletakkan di dalam rahim Patricia, atas cadangan doktor mereka.

“Kami fikir ia akan menjadi sangat mudah,” kata Kimberly. “Kami fikir kami akan pergi ke doktor dan memilih beberapa sperma dan menjadi ibu bapa dalam sembilan bulan.”

Itu tidak berlaku.

Patricia dan Kimberly bertukar doktor dan menukar strategi – memilih pengambilan telur. Pada percubaan kedua mereka berjaya memperoleh 20 telur untuk persenyawaan, lima daripadanya dianggap sebagai embrio yang berpotensi.

Mereka seolah-olah berada di landasan untuk mendapatkan keputusan yang berjaya pada yang pertama ketika Patricia hamil, “tetapi di sekitar tanda enam minggu dia gagal,” kata Kimberly. “Kami patah hati, tetapi kami tidak digalakkan sepenuhnya.”

Bagaimana IVF membantu lumpuh veteran dan isterinya mempunyai bayi

Apr.27.201805:56

Cuba lagi dengan embrio kedua, pasangan itu bergembira ketika Patricia kembali hamil. Tetapi yang kedua, keguguran yang melemahkan emosi diikuti selepas lapan minggu.

Setelah menjalani pemeriksaan, doktor menentukan bahawa Patricia mempunyai gangguan darah yang disebut Factor V Leiden, yang boleh menyebabkan keguguran. Mengambil ubat untuk merawat keadaan, Patricia terus mencuba.

Embrio ketiga gagal diambil, tetapi keempat menghasilkan kehamilan yang lain. Kali ini, mereka kagum melihat detak jantung anak lelaki mereka pada lapan minggu. Namun, tiga minggu kemudian, hanya mengalami sakit hati ketika Patricia mengalami keguguran lagi.

“Itu adalah titik dalam perjalanan kami di mana kami fikir kami akan menyerah,” kata Kimberly, yang bekerja dalam industri pembakar. “Patricia dilakukan dengan poking dan prodding dan pil itu.”

Turun ke embrio akhir mereka, pasangan itu memutuskan untuk mencubanya. Pada bulan Disember, mereka menerima berita mengenai kehamilan yang lain. Seperti perut Patricia membengkak selama minggu-minggu berturut-turut, harapan mereka berhati-hati juga.

“Sehingga hari penghantaran kami berada di tepi tempat duduk kami,” kata Kimberly.

Melalui empat setengah tahun yang lalu, Kimberly menyimpan setiap jarum IVF di rumah Sun City mereka, membayangkan foto potret yang telah menawan begitu banyak.

Tetapi Kimberly terkejut melihat berapa banyak orang asing yang berkongsi jawatan Facebook jurugambar mereka. Dia berharap ia akan memberi inspirasi kepada orang lain.

“Saya fikir terdapat banyak wanita yang berada dalam keadaan seperti itu yang mempunyai perasaan putus asa,” kata Kimberly, “dan mereka melihat seseorang yang telah melalui dan mereka menyedari bahawa ada harapan di sana.”