Bayi membuat 9! Keluarga California 4 mengalu-alukan quintuplets

Amy dan Chad Kempel mengharapkan anak ketiga, yang mungkin akan menjadi yang terakhir, memandangkan perjuangan mereka selama bertahun-tahun cuba menambah keluarga mereka.

Tetapi pada awal bulan ini, pasangan California akhirnya mengalu-alukan lima lagi anak ke rumah mereka.

Amy and Chad Kempel, along with Savannah and a not-so-happy Avery, announcing big news last year!
Amy dan Chad Kempel, bersama dengan Savannah dan Avery yang tidak gembira, mengumumkan berita besar tahun lepas!Megan Trant Photography

Ketiga lelaki dan dua kanak-kanak perempuan – Lincoln, Noelle, Grayson, Preston dan Gabriella – dilahirkan Jan. 11 oleh seksyen caesar. Walaupun tiba 27 minggu dan 3 hari ke kehamilan, quintuplets berfungsi dengan baik. Minggu lalu, pengimejan ultrasound bayi tidak menunjukkan tanda pendarahan otak yang biasa berlaku di kalangan kelahiran berganda.

“Itu berita besar yang kami bimbang, jadi kami hanya mengeluarkan kelegaan yang besar,” kata Amy Kempel, 34, kepada HARI INI. “Mereka melakukan yang terbaik sejauh ini.”

Tetapi bayi-bayi, lahir dari 2 pon, 5.6 auns hingga 2 pon, 15 auns, masih mempunyai beberapa minggu di hadapan mereka di unit penjagaan rapi neonatal hospital sebelum mereka boleh pulang ke rumah.

Megan Trant Photography

“Orang ramai meminta kami, ‘adakah anda mendapat kereta yang lebih besar lagi?” Dan kami suka, kami hanya mahu membawa pulang lima anak yang sihat. Itu tumpuan kami sekarang, “kata Chad Kempel, 36.” Kami mempunyai pasangan bulan sebelum kita berada pada masa itu, kepada kita, perkara-perkara lain adalah mudah, kita akan mencari cara untuk mengikis bersama-sama wang tetapi kesihatan kita tidak mempunyai kawalan ke atasnya. “

Sekiranya pasangan itu terlalu berhati-hati, ia berpunca dari kerugian besar yang mereka alami ketika mereka mendapati diri mereka dalam keadaan yang sama. Pasangan itu melahirkan anak kembar pada tahun 2013 tetapi kehilangan bayi sejurus selepas mereka dilahirkan, sebahagiannya kerana keadaan Amy telah menelefon serviks yang tidak cekap. Kembar dilahirkan hampir separuh kehamilan pada 22 minggu dan 3 hari.

Pasangan ini bergantung pada prosedur kesuburan yang dikenali sebagai inseminasi intrauterin, di mana sperma dimasukkan ke dalam rahim wanita, untuk hamil. Proses ini berbeza daripada prosedur persenyawaan in vitro, di mana telur wanita diekstrak, dan kemudian disenyawakan di luar tubuhnya.

Chad and Amy Kempel peek at one of their five new additions.
Chad dan Amy Kempel mengintip di salah satu daripada lima penambahan baru mereka.Jason Foy / www.jasonfoyphotography.com

Prosedur tersebut telah memberkati mereka dengan dua anak perempuan mereka, Savannah, 3 tahun, dan adik perempuannya, Avery, 18 bulan. Tetapi pasangan itu juga telah mengalami empat keguguran. Mereka berharap untuk satu lagi anak apabila mereka tahu mereka akan mendapat lima tambahan.

Kempel tahu rawatan kesuburan mereka boleh menyebabkan gandaan tetapi mereka telah diberi amaran bahawa pada dasarnya bermakna kembar dan kadang-kadang, sangat jarang, tiga.

“Kami telah berada di dalam permainan ini selama 6 tahun berusaha untuk memiliki keluarga kami. Kami sangat akrab dengan nombor dan mempunyai ultrasound, dan sebaik sahaja doktor meletakkan tongkat itu pada perut Amy, kami berdua saling memandang dan ketakutan, “kata Chad.

18 bulan Avery takes a look at her baby siblings.
Avery berusia 18 bulan melihat adik-adiknya.Jason Foy / www.jasonfoyphotography.com

Tetapi Amy berkata sokongan pasangan itu telah mendapat sokongan besar dari keluarga, kawan dan Mountain House, California, komuniti serta ahli-ahli kumpulan ibu-kelebihan yang dimilikinya dalam talian. Dia terutamanya mempercayai suaminya kerana memberikan keyakinan kepadanya apabila wanita itu semakin lemah.

“Dia terus mengingatkan saya sepanjang jalan untuk menjadi harapan,” katanya. “Terdapat banyak kali saya takut dan bimbang, tetapi dia terus memberitahu saya untuk memiliki iman, dan anda boleh melakukannya, dan bayi akan lahir dengan sihat dan kita akan melihat semula semua ini dan bersyukur kita positif dan optimis. “

Savannah, 3, thought her new siblings were dolls the first time she saw them, her dad said.
Savannah, 3, fikir adik-beradiknya yang baru adalah anak patung yang pertama kali melihatnya, kata ayahnya.Jason Foy / www.jasonfoyphotography.com

Chad berkata kehilangan besar yang mereka alami dengan kembar itu telah membantu memberi mereka kekuatan yang perlu untuk melalui tempat-tempat kasar kali ini.

“Pada masa kehilangan itu sukar untuk dibayangkan dapat melewati masa itu dan sama ada kita akan diberkati dengan anak-anak, sama ada kita sendiri atau melalui pengangkatan,” katanya. “Rasanya seperti itu tidak akan berlaku semasa dalam hidup kita.”

Kemudian datang lima orang anak baru mereka.

“Apabila quintuplets dilahirkan, kita benar-benar memahami bagaimana segala-galanya antara sekarang dan sekarang bersesuaian untuk menjadikan keluarga kita” apa yang hari ini dan itu adalah sesuatu yang kita bayangkan, “katanya..

Dia dan Amy kini berkongsi kisah mereka dengan harapan memberi inspirasi kepada pasangan lain yang bergelut untuk memulakan atau mengembangkan keluarga mereka sendiri.

“Suatu hari ia semua akan masuk akal,” katanya.