Bagaimana Amber Scorah, yang bayi yang meninggal dunia dalam penjagaan anak, memalingkan diri menjadi perang salib

Amber Scorah mengubah matlamat peribadinya ke dalam perang salib awam.

Pada musim panas ini, anak lelakinya yang berusia 3 bulan Karl meninggal beberapa jam selepas dia menurunkannya pada hari pertama penjagaan anaknya. Sekarang, ibubapa New York yang menyusahkan menolak untuk membayar cuti untuk semua ibu bapa yang baru – dan terhadap apa yang dia rasa adalah budaya yang memaksa wanita kembali bekerja terlalu lama selepas melahirkan.

Wanita menyokong cuti ibu bapa yang dibayar selepas anak lelaki meninggal dunia

Nov.19.201502:56

“Apabila kanak-kanak kecil itu, terutamanya dalam peringkat bayi, mereka hampir seperti lanjutan badan anda,” kata Scorah HARI INI..

Setelah mendengar tentang tragedi Scorah pada bulan Julai, wanita pertama Michelle Obama menghantar Scorah surat belasungkawa. Dan sekarang, penasihat senior White House Valerie Jarrett, dalam perkongsian dengan Spotify, menyeru agar negara-negara akan mencatatkan cuti keluarga wajib.

Scorah menulis tentang kempennya dalam jawatan untuk minggu keibubapaan New York Times yang menggambarkan kesakitan dan kesedihan yang masih dirasakannya.

LEBIH: Bacalah opsyen bergetar Amber pada cuti berbayar

“Tidak ada kata-kata yang benar-benar menggambarkan ketakutan, dan hanya kekufuran,” katanya kepada HARI INI.

Amber Scorah and her son, Karl
Amber Scorah dan anaknya, KarlHARI INI

Dalam catatan blog Times beliau, Scorah menerangkan bagaimana dia tidak bersedia untuk kembali bekerja tetapi tidak mempunyai pilihan kerana dia akan kehilangan pekerjaannya, serta insurans kesihatan keluarganya. Pada hari pertama itu kembali bekerja, dia kembali ke penjagaan anak lelakinya beberapa jam selepas menjatuhkannya untuk menyusui bayinya. Sebaliknya, dia mendapati dia tidak sedarkan diri dan pemilik pusat penjagaan pusat itu cuba melakukan CPR.

Laporan pemeriksa perubatan yang dikeluarkan minggu lalu mengatakan punca kematian masih tidak diketahui.

Scorah menjelaskan bahawa kempennya tidak ada hubungannya dengan majikannya sendiri, yang memberikannya tiga bulan cuti berbayar. Dia tahu itu lebih murah hati daripada apa yang orang ramai mendapat – dan itulah masalahnya.

Walaupun sesetengah syarikat teknologi seperti Microsoft, Netflix dan Google merebut tajuk utama untuk melanjutkan program cuti orang tua mereka, kira-kira 87 peratus pekerja sektor swasta tidak menerima apa-apa faedah sedemikian.

View this post on Instagram

🌿 #KarlIves ready for summer

A post shared by Amber Scorah (@amberscorah) on

“Banyak negara-negara ini telah membayar cuti orang tua, bukan hanya untuk perempuan tetapi untuk lelaki selama beberapa dekad,” kata Brigid Schulte, pengarang “Terlalu Banyak: Kerja, Cinta, dan Bermain Ketika Tidak Ada Masa.” ” Tidak patah bank. Perniagaan tidak keluar dari perniagaan. “

Isu cuti berbayar telah dibuat ke dalam kempen presiden 2016. Republikan Carly Fiorina menyebutnya “munafik” bagi kerajaan untuk memberitahu rakyatnya bagaimana untuk hidup ketika “tidak mendapat rumah asasnya dalam rangka.”

Ibu bapa menolak peraturan peraturan harian rumah yang lebih ketat

Ogos.03.201303:24

Sementara itu, Demokrat Hillary Clinton mahukan kerajaan untuk “mengenali cabaran yang luar biasa yang dihadapi oleh ibu bapa, khususnya ibu-ibu yang bekerja.”

View this post on Instagram

Hi guys #KarlIves

A post shared by Amber Scorah (@amberscorah) on

Scorah berkata dia gembira dengan perbualan itu. Beliau baru-baru ini melancarkan laman web bernama selepas anaknya, ForKarl, untuk membantu orang menyuarakan sokongan mereka untuk cuti keluarga berbayar dengan menghubungi ahli parlimen dan calon presiden.

“Sebagai sebuah masyarakat, kita perlu menggalakkan wanita untuk tinggal di tempat kerja,” kata Scorah. “Tidak melakukan segala yang kami boleh untuk menjadikannya mustahil bagi mereka untuk mempunyai anak dan tinggal di dalam tenaga kerja.”