‘Bachelor’ alum Vienna Girardi membuka peluang untuk kehilangan kembar dalam keguguran

Bekas “Sarjana Muda” bintang Vienna Girardi membuka mengenai keguguran yang menyayat hati yang menyebabkannya kehilangan anak perempuan kembarnya.

Girardi, yang terlibat dan kemudian memecah-belah dengan Jake Pavelka selepas bertemu pada Musim 14 “Sarjana Muda”, berkongsi maklumat mengenai pengalamannya yang menyakitkan pada episod terbaru “The Doctors.”

Bintang realiti mengumumkan pada bulan Jun bahawa dia dan tunang pemandu perlumbaan kereta, Todd Allen, mengharapkan kembar. Dua bulan kemudian, Girardi mendedahkan bahawa dia telah kehilangan kedua-dua bayi.

“Saya mendapati kira-kira enam bulan yang lalu saya mengandung, saya tidak sabar untuk menjadi ibu. Pada lapan minggu, saya mendapat satu lagi kejutan – saya mempunyai kembar,” Girardi, 31, berkongsi dengan penonton.

Katanya, dia juga diberitahu “terdapat keadaan yang jarang berlaku bahawa mereka boleh masuk ke dalam rahim yang disebut kembar kepada sindrom transfusi kembar,” keadaan yang jarang berlaku di mana kembar berkongsi saluran darah yang sama dalam plasenta tunggal semasa dalam kandungan, menyebabkan satu kembaran menerima lebih banyak aliran darah daripada yang lain.

Kehamilan Girardi berjalan lancar sehingga kelima bulan beliau, katanya.

“Kami fikir kami berada di tempat yang jelas, saya mula mendapat pembibitan saya bersama dan saya mempunyai pesta jantina dan saya memilih nama mereka, kemudian seminggu kemudian, saya duduk di atas sofa saya dan air saya pecah,” katanya. “Saya segera memanggil 911 dan saya teringat hanya menangis, berkata, ‘Saya tahu bayi saya tidak dapat bertahan pada 18 minggu.'”

Walaupun doktor menasihatkannya untuk mendorong buruh, Girardi enggan: “Saya mahu cuba menyelamatkan mereka.”

Beberapa hari kemudian, dia mengalami kejutan septik. “Saya mendapat ultrabunyi dan tiada lagi detak jantung,” katanya.

Kerana hidupnya sendiri juga berisiko, dia dengan cepat tergesa-gesa ke pembedahan, di mana doktor dapat menyelamatkannya.

Anda tidak bersendirian: Mesej seorang wanita kepada orang lain yang mengalami keguguran

Ogos.10.201701:01

Girardi, yang muncul di acara dengan ibunya, berkata kesedihannya menjadi lebih buruk kerana “peringatan berterusan” kehilangannya yang menghancurkan mengelilinginya.

“Untuk sebahagian besar saya berusaha keras untuk tidak memikirkannya, tetapi setiap hari … saya masuk ke dalam lif dan ada seorang wanita di bangunan saya yang mengandung dan saya merenung perutnya naik ke seluruh lif. Setiap kali saya memegang anak perempuan saya atau memegang keponakan saya, saya tidak mahu membiarkan mereka pergi, “kata Girardi.

“Setiap hari ada peringatan yang berterusan bahawa saya berusaha keras untuk bergerak melewatinya,” katanya, “tetapi sepertinya mustahil untuk berhenti memikirkannya.”

Tonton Girardi berkongsi cerita menyayat hati beliau dalam video di atas.