Ayah mengagumi stepdad pada majlis perkahwinan anak perempuan – dengan kedua-dua pengantin berjalan di lorong

Satu isyarat kejutan seorang bapa di perkahwinan anak perempuannya menyentuh hati di seluruh dunia, tetapi sangat bersemangat dengan keluarga yang terjejas oleh perceraian.

Ayah mempunyai bantuan stepdad untuk memberikan ‘anak perempuan kami’ pada majlis perkahwinan

30.30.201501:55

Todd Bachman mula berjalan anak perempuannya di lorong hujung minggu lalu apabila dia berhenti prosesi itu dan berjalan ke bapa tiri pengantin, Todd Cendrosky.

“Secara tiba-tiba, pada saat yang terakhir, dia berpaling kepada saya dan meraih tangan saya,” Cendrosky memberitahu TODAY.com. “Dia berkata, ‘Hei, ikut dengan saya, anda mempunyai sebahagian besar untuk membesarkan kanak-kanak ini.

Todd Bachman and Todd Cendrosky shared father-of-the-bride duties and walked Brittany Peck down the aisle
Todd Bachman, bapa pengantin perempuan, membawa anak perempuannya ke awal lorong … dia berhenti prosesi sementara orang-orang keliru dengan tindakannya dan dia berjalan ke ayah tirinya. Todd mengulurkan tangannya dan merampas bapa tirinya Brittany dan menariknya ke lorong untuk berjalan anak perempuan mereka ke lorong bersama.Delia D Blackburn Photography

Ekspresi emosi Cendrosky ketika dia dipimpin oleh Bachman yang ditentukan kembali kepada pengantin perempuan itu ditangkap dalam satu siri gambar yang sejak itu menjadi virus pada laman Facebook jurugambar perkahwinan.

“Ini bermakna dunia ini kepada saya,” kata pengantin perempuan itu, Brittany Peck, 21. “Saya telah bermimpi tentang ini, sejak saya tahu bahawa stepdad saya akan menjadi ayah kedua saya, tetapi saya selalu tahu di belakang saya ketua bahawa ia tidak akan berlaku kerana keadaan dalam keluarga saya dan bagaimana tidak ada yang pernah bersama. “

BERKAITAN: Pengantin akan ke-11 dalam keluarganya untuk memakai pakaian perkahwinan pusaka berusia 120 tahun

Tetapi itulah sebabnya mengapa Bachman berkata dia melakukannya.

“Apa yang telah kami lalui selama bertahun-tahun – jika kami boleh melakukannya, sesiapa sahaja boleh melakukannya,” katanya.

“Ia adalah hari yang indah,” kata Bachman mengenai perkahwinan anak perempuannya. “Ini memalukan lebih ramai ibu bapa tidak boleh mengetepikan ego mereka untuk acara seperti ini. Kanak-kanak tidak boleh mempunyai sempadan mengenai siapa yang mereka cintai dan siapa yang mereka ambil perhatian. Sayangnya, ramai ibu bapa, melalui perdebatan mereka, bertengkar, mahu menjaga anak-anak ditutup. “

Bapa and stepfather shared duties walking Brittany Peck down the aisle at her wedding
Todd Bachman, bapa pengantin perempuan, membawa anak perempuannya ke awal lorong … dia berhenti prosesi sementara orang-orang keliru dengan tindakannya dan dia berjalan ke ayah tirinya. Todd mengulurkan tangannya dan merampas bapa tirinya Brittany dan menariknya ke lorong untuk berjalan anak perempuan mereka ke lorong bersama.Delia D Blackburn Photography

Bachman berkata beliau telah merancang idea untuk seketika, tetapi kemudian, dua minggu sebelum upacara itu, Peck menyeru telefon, terkejut. Dia berkata dia tahu betul-betul sumber kebimbangannya dan sebelum dia dapat mengeja, dia memberitahu apa yang ada pada dirinya.

BERKAITAN: Perkahwinan pasangan gay mempunyai 10 bridesmaids – semua dalam gaun pengantin putih

“Dia berkata, ‘Saya sudah mempunyai rancangan,’ dan itu benar-benar sempurna,” kata Peck, yang telah “sangat sangat gugup” memanggil ayahnya. Namun, dia meyakinkannya bahawa dia selesa berkongsi satu peristiwa penting dengan Cendrosky.

“Ia kagum dengan saya bagaimana dia boleh menjadi lelaki yang kuat dan memberikan saya dengan stepdad saya,” katanya.

Peck berkata dia dan ayahnya memutuskan untuk menyimpan rancangan mereka rahsia daripada semua orang kecuali jurugambar. Tetapi menyembunyikan idea dari Cendrosky adalah sukar.

“Stepdad saya adalah orang yang sangat emosi. Dia menangis selama seminggu sehingga perkahwinan saya kepada ibu saya,” katanya. “Dia suka, ‘Saya mempunyai tux, tetapi saya tidak mempunyai apa-apa yang istimewa untuk dilakukan.'”

Cendrosky mengaku idea duduk di majlis perkahwinan tanpa menyakiti peranan.

“Saya sentiasa mahu berjalan di lorong itu,” katanya mengenai Peck. “Dari hari ke hari, saya melihatnya sebagai anak perempuan saya, tetapi saya tahu itu adalah Todd, yang lain yang diberi hak Todd, sebagai ibu bapa, tetapi ini cara dia termasuk saya, dan saya fikir itu adalah sikap yang paling baik yang ada sesiapa pernah berkhutbah untuk saya. “

A father and stepfather bonded by walking Brittany Peck down the aisle together
Todd Bachman, bapa pengantin perempuan, membawa anak perempuannya ke awal lorong … dia berhenti prosesi sementara orang-orang keliru dengan tindakannya dan dia berjalan ke ayah tirinya. Todd mengulurkan tangannya dan merampas bapa tirinya Brittany dan menariknya ke lorong untuk berjalan anak perempuan mereka ke lorong bersama.Delia D Blackburn Photography / Facebook

Bachman berkata beliau dan bekas isterinya pastinya menjalani masa kasar yang penuh dengan peguam dan bilik pengadilan, tetapi kedua-dua pihak kini bersahabat dan beliau menghargai peranan Cendrosky yang telah dimainkan dalam kehidupan anak-anaknya.

“Ini tidak berlaku semalaman. Tetapi apabila asap itu dibersihkan, saya rasa saya tidak dapat melukis gambaran yang lebih baik untuk anak perempuan saya, “katanya.” Dia tidak melakukan apa-apa kecuali menunjukkan rasa hormat dan merawat kanak-kanak seperti dirinya sendiri. “

BERKAITAN: Gaya perkahwinan yang bergaya: 18 perkara yang dikehendaki oleh bekas pengantin yang mereka tahu

Bachman berkata dia tidak mengharapkan semua orang membuat apa-apa perkara besar mengenai apa yang berlaku, dan dia tidak pasti menjangkakan foto itu akan menjadi virus. Tetapi dia berkata jika “walaupun satu pasangan bercerai dapat melihat cerita ini dan mungkin mengubah cara pemikiran mereka,” maka itu akan menjadi perhatian.

Namun, dia berharap kisah itu tidak merosot dari hari besar anak perempuannya.

Peck berkata ayahnya tidak perlu takut.

“Jika apa-apa, ini menjadikan hidup saya lebih baik,” katanya. “Saya harap kami dapat cerita kami di sana kerana dapat menunjukkan keluarga yang meletakkan anak-anak mereka di tengah-tengah perceraian dan perpecahan dan pertempuran hak penjagaan yang boleh menjadi hasil yang baik.

“Ia adalah satu cerita yang luar biasa, saya harap kita dapat menyentuh keluarga yang akan melalui perkara yang sama yang kita alami.”

Ikuti penulis TODAY.com Eun Kyung Kim di Twitter.

Allison Williams berkongsi lebih banyak gambar pesta perkahwinan beliau Oscar de la Renta

21.20.201500:21