Ayah membuat patch mata anak perempuan karya seni setiap hari

Seorang ayah telah mengubah keperluan perubatan menjadi ritual kreatif untuknya dan anak perempuannya Layla yang berumur 18 bulan. Setiap hari, sebelum meletakkan patch mata pembetulan Layla di atasnya, Geof Grubb merebut pen atau krayon untuk menarik gambar-gambar sejuk pada patch.

Tua school Apple
Sekolah lama AppleGeof Grubb

“Patching boleh mengecewakan saya sebagai ibu bapa, jadi ini membantu membuat keseronokan dan ia membuatkan saya komited untuk melakukannya setiap hari,” Grubb, ayah berusia 32 tahun yang tinggal di rumah di Chicago, memberitahu TODAY Ibu bapa melalui e-mel. “Kami membelikan dia beberapa patch biasa dan saya fikir mereka sedikit menyedihkan jadi ini cara saya menjadikannya lebih menyeronokkan, terutama untuk saya.”

Penyu power!
Kuasa penyu!Geof Grubb

Layla dilahirkan dengan katarak kecil di matanya. Sejak berusia lapan bulan, dia telah memakai patch untuk menguatkan penglihatannya selama dua jam sehari. Walaupun mereka tidak pasti berapa lama rawatan itu mungkin berlarutan, Layla mungkin perlu memakai patch sehingga dia berusia lima tahun.

Maggie Simpson
Maggie SimpsonGeof Grubb

“Penglihatannya sebenarnya sangat baik, dia tidak mempunyai mata malas atau apa-apa seperti itu. Dokternya sangat gembira dengan perkembangannya setakat ini, “kata Grubb.

Episod 7 hype
Episod 7 episodGeof Grubb

Bagi pihaknya, Layla tidak suka patch, tetapi dia belajar untuk mentolerir mereka. Setiap hari, Grubb merampas foto anak perempuannya memakai tampalan terkini, yang dia kronik di Instagram. Datang dengan ilustrasi tampalan yang unik adalah mencabar untuk Grubb, yang pernah bekerja dalam bidang kejuruteraan kimia.

“Ia mudah untuk menghasilkan idea pada mulanya tetapi ia menjadi lebih sukar kerana saya tidak mahu mengulangi reka bentuk. Saya mempunyai senarai berlari bahawa isteri dan keluarga saya membantu saya. Saya sentiasa terbuka kepada idea-idea comel baru, “katanya.

Wonder Woman on a bad day.
Wonder Woman pada hari yang buruk.Geof Grubb

Layla tidak suka apa-apa patch kebanyakan kerana dia tidak dapat melihatnya. Tetapi Grubb menyukai tampalan Calvin dan Hobbes yang terbaik; dia menikmati kartun ketika dia sedang membesar. Selepas beberapa jam dipakai, patch kelihatan cantik sehingga Grubb tidak banyak menyimpan.

Tiny and toony
Kecil dan toonyGeof Grubb

Patch merangkumi segala-galanya dari watak zaman kanak-kanak yang dikasihi-seperti Elmo atau Bambi-kepada “Satu Cincin untuk memerintah mereka semua” dari “Lord of the Rings,” kepada superhero emblems-seperti Wonder Woman dan Lantern Green-to the lettering, , 2015, atau “Star Wars.”

Pandai girl
Gadis pandaiGeof Grubb

Walaupun patch Laylas telah menjadi kegemaran virus, Grubb mengatakan bahawa beberapa orang menghampirinya dalam kehidupan sebenar.

“Kadang-kadang orang bertanya tentang patch, kebanyakannya kanak-kanak lain. Saya cuba memberi jaminan bahawa dia baik-baik saja dan ia hanya membantu dia melihat dengan lebih baik. “

Geof Grubb illustrates his daughter Layla's eye patches every day.
Geof Grubb menggambarkan anak patungnya Layla setiap hari.Geof Grubb