Apabila ibu bapa tidak dapat mencari kerusi roda untuk bayi mereka, mereka membina sendiri

Evelyn Moore mempunyai roda pada anak-anak lain yang berumur dia, dan dia secara harfiah berlumba-lumba untuk mengejar masa yang hilang selepas rawatan untuk kanser menyebabkan dia lumpuh sebahagiannya.

Ibu dan ayah memberikan kerusi roda kerusi mereka sendiri

Ogos.26.201601:01

Sementara anak-anak lain merangkak atau mengambil langkah-langkah goyah ke arah destinasi mereka, mereka yang berusia 13 bulan mengelilingi kerusi roda khusus yang dibina oleh ayahnya (dengan sedikit bantuan dari Pinterest).

Ia mengambil masa seketika untuk Evelyn untuk belajar bagaimana mengendalikan kerusi.

“Apabila anak-anak merangkak, mereka bergerak ke belakang, dan kemudian ke depan dan kemudian mereka belajar bagaimana untuk berubah. Ia adalah sama untuknya, dan kemudian suatu hari dia baru saja mendapatnya, “kata ibu Evelyn, Kimberly Moore, kepada HARI INI. “Kami terpaksa membuang sebidang kayu di ruang tamu kami untuk membuat bongkah kelajuan kerana dia hanya terbang.”

Ibu bapa Use Pinterest To Craft Toddler A DIY Wheelchair
Evelyn Moore dan kerusi roda buatannya sendiriDiberkati oleh Brad Moore

Lumpuh Evelyn berasal dari kanser yang didiagnosis apabila dia berumur 4 bulan. Dia masuk untuk melakukan pemeriksaan rutin tetapi doktor mengarahkan ujian selepas mendapati keterlaluan di pinggulnya.

BERKAITAN: Peserta budak lelaki yang lumpuh menghabiskan lebih banyak masa dengan keluarga yang dipenuhi dengan jalan belakang rumah

“Ia adalah peringkat 4 neuroblastoma, yang merupakan beberapa perkataan yang menakutkan. Sekarang saya boleh katakan mereka, tetapi saya tidak dapat pada mulanya, “kata Moore, yang tinggal di bandar Edmonton, Kanada Alberta.

Kanser menyerang tulang belakang Evelyn dan melekat pada paru-paru dan jantungnya. Ia memaksa dia menjalani lapan pusingan kemoterapi dan meninggalkan dia lumpuh di bawah lengannya.

Evelyn underwent eight rounds of chemo to treat her cancer.
Evelyn menjalani lapan pusingan kemoterapi untuk merawat kansernya.Diberkati oleh Brad Moore

Moore berkata dia mencari kerusi roda sebagai “sebahagian daripada proses yang menyedihkan” selepas mengetahui kelumpuhan anak perempuannya.

“Saya hanya pergi ke Pinterest dan cuba membungkus kepalanya,” katanya.

RELATED: Cadangan penggunaan remaja ditangkap dalam video emosi, virus

Kerana usia dan saiz Evelyn – dia berat kira-kira 18 pound, ibunya berkata – doktor memberitahu ibu bapanya dia tidak akan cukup besar untuk kerusi roda kanak-kanak selama beberapa tahun lagi. Sehingga itu, dia perlu bergerak menggunakan lengannya dalam merangkak gaya tentera.

Tetapi dalam talian, Moore mendapati gambar kerusi roda yang dibuat khas ayah lain yang menggunakan kerusi Bumbo getah, papan pemotong dapur, beberapa roda kastor dan sepasang tayar basikal kanak-kanak.

“Saya membawanya ke suami saya dan berkata, ‘Bolehkah kami melakukan ini juga?’ Dan jadi kami pergi bersama-sama ke kedai-kedai bahagian,” katanya, masih mengejutkan bagaimana suaminya menyusun produk siap dalam masa dua hari.

“Dia hanya terbang,” kata Kim Moore tentang anak perempuannya.Diberkati oleh Brad Moore

“Kami tidak boleh membongkok kepala kami bagaimana keadaan kami akan meletakkan semua perkara ini bersama-sama. Kami terus memandang antara satu sama lain. Saya bekerja sebagai perancang acara, dan suami saya bekerja sebagai juruteknik tayar, “kata Moore, 29.” Kami tidak mempunyai pengalaman melakukan projek seperti ini, jadi kami juga perlu membeli beberapa peralatan untuk menyelesaikannya. “

BERKAITAN:Lego mengeluarkan minifigure yang menggunakan kerusi roda

Evelyn telah mengalami pengampunan selama dua bulan yang lalu, di mana ibu bapanya telah cuba untuk mencari yang baru normal mereka.

Moore berkata menghabiskan lapan bulan tinggal di sebuah hospital yang menyebabkan dia bergelut dengan kemurungan dan kecemasan. Tetapi reaksi yang diberikan oleh suaminya dan suaminya dari orang-orang yang membaca tentang kerusi roda Evelyn telah mengangkat semangatnya.

“Sungguh sungguh menyedihkan untuk mendapatkan banyak mesej hangat mengenai Evelyn dan kerusi dan bagaimana dia pergi,” katanya..

“Semua kita adalah ibu bapa hanya cuba memberi anak kita alat untuk menjadi seorang anak, sebenarnya,” kata Moore.Diberkati oleh Brad Moore

Evelyn terpaksa belajar semula hampir segala-galanya, tetapi dia telah cepat menyesuaikan diri dengan pergerakannya yang baru. Dia tahu bagaimana untuk menyesuaikan kerusi beliau ketika mencapai mainan dan memuaskan rasa ingin tahunya dengan mengamati meja dan kaunter yang rendah.

“Kami hanya membina kehidupan biasa, itu sahaja yang kita lihat. Dan orang lain melihat kita sebagai inspirasi? “Kata Moore.” Dia pasti, tetapi semua kita adalah ibu bapa hanya cuba memberi anak kita alat untuk menjadi kanak-kanak, benar-benar. “

Ikuti Eun Kyung Kim di Twitter atau Facebook.

Pasangan yang terbungkus mendapati cinta melalui pemulihan

Jun.03.201505:21