Anak lelaki Jimmy Kimmel ‘membantu’ dia menulis monolog berkuasa mengenai bil penjagaan kesihatan

Jimmy Kimmel menyampaikan monolog yang berapi-api terhadap rancangan penjagaan kesihatan Republikan baru pada malam Selasa selepas mendapatkan bantuan “dari anaknya sebelum pertunjukan.

Tuan rumah “Jimmy Kimmel Live!” membuat perasaan negatif beliau mengenai rancangan untuk memansuhkan dan menggantikan Obamacare, satu perjuangan yang telah diilhamkan oleh anaknya, Billy.

“Rang undang-undang baru ini sebenarnya meluluskan ujian Jimmy Kimmel, tetapi ujian Jimmy Kimmel yang berbeza,” katanya. “Dengan ini, anak anda dengan keadaan yang sedia ada akan mendapat penjagaan yang dia perlukan – jika, dan hanya jika, bapanya adalah Jimmy Kimmel. Jika tidak, anda mungkin diskrukan. “

Jimmy Kimmel menggandakan serangan terhadap rang undang-undang kesihatan GOP

21.1.201702:53

Terdahulu, dia menyiarkan gambar manis dengan Billy, yang memerlukan pembedahan jantung terbuka tiga hari selepas dia dilahirkan pada April, “membantu” dia dengan monolog. Bulan lalu Kimmel berkata Billy adalah “anak yang luar biasa” dalam kesihatan yang baik.

Kimmel menganjurkan melarang rang undang-undang penjagaan kesihatan yang dicadangkan oleh senator Parti Republik Lindsey Graham dan Bill Cassidy yang telah sampai 30 Sept untuk menerima undi cukup untuk diluluskan di Kongres. Cassidy berkata dalam penampilan di acara Kimmel pada Mei bahawa sebarang rang undang-undang baru harus “lulus ujian Jimmy Kimmel.”

Kimmel berkata pada hari Selasa bahawa Cassidy “hanya berbohong kepada saya” pada rancangan itu dan bahawa rancangan barunya tidak akan menghalang diskriminasi berdasarkan syarat-syarat yang sedia ada atau syarikat insurans yang mengenakan topi hayat pada liputan sementara menurunkan premium untuk keluarga kelas pertengahan.

Jimmy Kimmel mengungkapkan perasaan cacat jantung anaknya yang baru lahir

20.02.201701:24

Apabila Kimmel mula-mula menangis bercakap tentang bertahan hari-hari yang menyayat hati selepas kelahiran Billy, beliau juga menyatakan tentang kepentingan sistem penjagaan kesihatan yang sama yang tidak membezakan dengan tahap pendapatan.

“Sekiranya ibu bapa anda tidak mempunyai insurans perubatan, anda mungkin tidak akan hidup lama untuk ditolak kerana keadaan yang sudah sedia ada,” katanya pada pameran itu pada bulan Mei. “Jika bayi anda akan mati dan ia tidak Tidak perlu, tidak kira berapa banyak wang yang anda buat. “

Dia meminta Cassidy dalam monolog Selasa untuk menyimpan namanya daripada sebarang persatuan dengan rang undang-undang.

“Ada ujian Jimmy Kimmel yang baru untuk anda, ia dikenali sebagai ujian pengesan kebohongan. Anda dialu-alukan untuk berhenti di studio dan mengambilnya pada bila-bila masa,” katanya..

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.