Anak lelaki berusia 6 tahun yang tidak sabar menabung dirinya sendiri dalam pembaptisannya sendiri

Semasa pembaptisan Jordan Warrick, bukannya mengikuti pendeta pastor, budak lelaki berusia 6 tahun itu memutuskan untuk meneruskan dan mengambil risiko.

Jordan menganggap pendeta di Gereja Baptist West End di Louisville, Kentucky, telah mengambil masa lama untuk meneruskan pernyataan pengenalannya. Jadi dia pergi ke depan dan menenggelamkan dirinya di dalam air.

‘Saya dibaptiskan!’ Anak lelaki, 6, meletakkan dirinya di dalam pembaptisannya sendiri

07.07.201600:59

BERKAITAN: Kim Kardashian berkongsi gambar pembaptisan North West

“Dia akan menunjukkan imannya kepada Tuhan Yesus Kristus dengan sukarela dibaptis pagi ini. Dia telah menunggu hari ini untuk masa yang lama,” pastor itu berkata tidak lama sebelum Jordan memasang hidungnya dan pergi ke bawah tanpa menunggu untuk diberkati dengan betul.

Dalam video itu, bapa Jordan, Terrence Warrick, yang diposting di Facebook, anda boleh mendengar lelaki yang tidak sabar menjerit “Lakukan!” Ini diikuti oleh, “Saya dibaptiskan!” selepas Jordan pada dasarnya membaptiskan dirinya.

Seluruh jemaah terbahak-bahak, ayah menulis di Facebook.

BERKAITAN: Pastor dan isteri merancang untuk mengamalkan 2 kanak-kanak tunawisma yang terdapat di luar gereja mereka

“Masa yang indah dengan anak-anak hari ini,” kata Terrence. “Gereja pertama, anak lelaki saya telah memberikan hidupnya kepada Kristus hari ini, kemudian di tepi laut, di mana kita mempunyai perjuangan air, menjadikan saya bangga menjadi seorang ayah, terima kasih Yesus.”