Amaran ibu menjadi virus selepas mendapati anak berusia 3 tahun dikunci di dalam mesin basuh

One Conifer, Colorado, pasangan itu berkata mereka sempat melarikan diri dari tragedi yang tidak terkatakan selepas menyelamatkan anak perempuan mereka berusia 3 tahun dari dalam mesin basuh mereka.

Ibu Lindsey McIver menceritakan kisah itu kepada Facebook, mengatakan ia adalah kisah peringatan kepada ibu bapa dan penjaga tentang mesin basuh dan pengeringan bahaya yang ditimbulkan kepada kanak-kanak.

“Pada hari Isnin, suami saya pergi ke Lowe dan membeli mesin basuh beban depan baru ini,” tulis McIver. “Kami fikir ia adalah mesin basuh ‘baru dan sejuk’ dan tidak fikir apa-apa. Kami menghabiskan petang itu dengan memasang anak-anak di bawah kaki. Kami memberitahu mereka beberapa kali bahawa mereka tidak menyentuhnya. Mereka semua menjawab ‘OK.’ “

Kurang dari sehari kemudian, semuanya berubah.

McIver dan suaminya berkata mereka bangun untuk anak lelaki berusia 4 tahun yang menangis begitu sukar sehingga dia tidak dapat bercakap.

Ceramah meja bulat Megyn Kelly tentang ibu yang menemui kanak-kanak dalam mesin basuh, lebih banyak lagi

Jul.16.201809:21

“Ketika saya cuba memahami apa yang dikatakannya, suami saya terbang dari tempat tidur dan menuruni tangga. Pada masa itulah kesedaran itu melanda. Beliau telah berkata: ‘Kloe. Dalam. Pencuci, ‘”katanya.

Anak muda mereka terkunci di dalam mesin basuh dengan mesin berputar dan air mengisi di dalamnya.

“Kami dapat dengan cepat menghentikannya dan membuka kunci pintu dan mengeluarkannya. Selain dari beberapa benjolan kecil di kepala dan pakaian basah, dia baik-baik saja. Selepas meneruskan semua ‘bagaimana jika’ dan ‘boleh’ kita tahu kita sangat diberkati dan Tuhan mempunyai belas kasihan pada anak manis kita, “tulisnya..

Sekarang dia ingin mendidik ibu bapa dan penjaga yang lain tentang menjaga anak-anak anda selamat di sekitar pencuci dan pengering hadapan di hadapan. Dia sejak dipasang kunci keselamatan kanak-kanak pada mesin dan menggalakkan orang lain untuk mengambil langkah yang sama.

Untuk protect your children from washer and dryer entrapment, experts suggest engaging any appliance safety features, locking the door to the room where you keep appliances and purchasing a safety lock as well as talking to your kids about the dangers, among other measures.
Untuk melindungi anak-anak anda dari mesin basuh mesin basuh dan mesin pengering, para pakar mencadangkan untuk melibatkan sebarang ciri keselamatan perkakas, mengunci pintu ke bilik di mana anda menyimpan peralatan dan membeli kunci keselamatan serta bercakap dengan anak-anak anda mengenai bahaya, antara langkah-langkah lain. Getty Images

“Saya mengambil gambar ini selepas kami menutup pintu dengan kunci keselamatan kanak-kanak. Kami juga mendapati ciri kunci kanak-kanak pada tetapan yang, selagi ia terlibat, tidak akan membenarkan mesin basuh bermula. Tetapi ia tidak mengunci pintu, “katanya.

Pembuat mesin itu, LG, menjawab, mengeluarkan kenyataan: “Kami memuji Cik McIver kerana menceritakan kisahnya dan berkongsi usaha beliau untuk memastikan pengguna menyedari ciri kunci keselamatan kanak-kanak yang terdapat di mesin basuh dan pengering LG. Kami menggalakkan orang ramai menggunakan tetapan keselamatan yang penting ini dan menghubungi pasukan sokongan pelanggan kami jika mereka memerlukan bantuan. “

Bahagian paling mengerikan, McIver memberitahu NBC News, adalah pintu pintu mesin cuci itu terkunci. “Suami saya tidak ingat apa yang dia ditolak,” kata McIver. “Tetapi saya fikir dia menolak jeda dan kuasa, yang membantu kami membuka pintu. Kami percaya apa yang berlaku ialah anak perempuan saya, Kloe, naik ke dalam dan anak kami, yang berusia 4 tahun, menutup pintu dan mula menolak. panik dan datang untuk mendapatkan kita. ” Mereka berusia 6 tahun tidur ketika kejadian.

Walaupun kanak-kanak itu “masih trauma,” McIvers tidak membawa kejadian itu lagi, melampaui mengulangi protokol keselamatan. “Mereka masih takut mengenai apa yang berlaku, mereka tidak mahu menghadapi masalah.”

Menurut Taryn Brucia, Pengarah Perhubungan Awam untuk LG Electronics, kunci keselamatan kanak-kanak yang datang standard pada semua pencuci LG bukan satu keperluan. “Ia sukarela dan pilihan,” katanya kepada ibu-ibu TODAY melalui e-mel. “LG telah dipilih secara proaktif untuk menambah ciri keselamatan penting ini kepada produk kami.”

Beliau berkata LGE tidak boleh bercakap untuk jenama lain dalam industri.

“Ciri kunci keselamatan kanak-kanak ini boleh didapati pada semua pencuci LG dan model yang tersedia di peruncit di seluruh negara,” tulis Brucia. “Pada hampir setiap model, ada butang Anak Lock pada paparan panel kawalan, pengguna perlu menyalakan mesin dan kemudian tekan dan tahan butang Lock Child selama 5 saat untuk mengaktifkannya. Setelah diaktifkan, mesin tidak dapat digunakan dan Kod ‘CL’ (Anak Kunci) akan dipaparkan. “

Ibu bapa yang memerlukan bantuan boleh mendapatkan arahan dalam manual pengguna atau menghubungi sokongan pelanggan LGE.

Lebih daripada 2,000 kanak-kanak setiap tahun mengalami kecederaan serius, dan ada yang mati, selepas mendaki, atau jatuh ke dalam pencuci dan pengering, atau menggulingkan mereka, menurut Laporan Pengguna.

Pusat Kebangsaan Kesihatan dan Kesihatan Awal Kanak-Kanak menggalakkan ibu bapa untuk memastikan pencuci dan pengering mereka ditutup apabila tidak digunakan. Tetapi sesetengah kanak-kanak boleh membuka pintu dan mendaki tanpa mengira.

Watch: Alat baru yang akan menjaga anak anda selamat di pantai atau kolam renang

Persatuan Pengilang Perkakas Rumah Menerbitkan satu kenyataan:

“Ibu bapa sepatutnya berasa selesa untuk bercakap dengan anak-anak mereka tentang penggunaan peralatan yang selamat dan tepat di rumah. Piawaian keselamatan di AS menangani entrapmen kanak-kanak, yang memerlukan pintu tertutup akan dibuka dengan kekuatan 15 kg dari dalam. telah diaktifkan, pintu akan dikunci dan tidak boleh dibuka dari dalam. Ibu bapa juga boleh menentukan sama ada selak pihak ketiga di luar mesin basuh sesuai untuk keadaan mereka, bergantung kepada umur anak-anak di rumah. dengan sambutan yang positif terhadap jawatan Facebook Cik McIver, dan menggalakkan semua ibu bapa mengetahui sepenuhnya penggunaan peralatan rumah mereka yang betul dan selamat. Sangat kritikal untuk membaca manual penggunaan dan penjagaan untuk mengetahui tentang ciri keselamatan dan amaran keselamatan yang tersedia. “

Untuk menjadi lebih selamat, Suruhanjaya Keselamatan Perlindungan Pengguna mencadangkan memasang kunci ke pintu bilik utiliti, peralatan “pemeriksaan kanak-kanak” dan kanak-kanak peringatan untuk tidak bermain di dalam peralatan ini. Kepada “bukti kanak-kanak” mesin basuh dan pengering, Wyoming Montana Safety Council menggalakkan ibu bapa memasang kunci pengering dan mengunci tali.

Laporan Rossen hidup: Bagaimana untuk selamat di dalam air pada musim panas ini

Mei.02.201602:59