Alexis Bledel berkata keibuan telah mengubah perjalanan kerjayanya

Menjadi ibu bekerja bermakna memastikan kerja itu benar-benar bernilai untuk Alexis Bledel.

Pelakon dan suaminya, bekas bintang “Lelaki Lelaki”, Vincent Kartheiser, menyambut anak pertamanya pada musim gugur tahun 2015, dan sekarang, dia mempunyai standard yang lebih tinggi untuk bahagian-bahagian yang dimainkannya.

2017 Hulu Upfront - Arrivals
Pelakon Alexis Bledel menghadiri 2017 Hulu Upfront pada 3 Mei 2017 di New York City.Steve Zak Photography / FilmMagic

“Lebih daripada apa-apa, saya hanya berfikir tentang apa yang saya ambil, dan pastikan ia benar-benar sesuatu yang saya sukai jika saya akan pulang ke rumah dan pergi bekerja,” kata Bledel kepada Entertainment Tonight. “Saya hanya mahu mencintai apa yang saya lakukan.”

BERKAITAN: ‘Bintang Gilmore Girls’ Alexis Bledel mengakhiri perkara mengejutkan: ‘Ia penuh bulatan’

Malah, dia hanya muncul dalam dua peranan sejak anaknya datang – bermain Rory Gilmore sekali lagi dalam kebangkitan “Gilmore Girls” di Netflix dan Ofglen di Hulu yang memukul “Kisah Tangan Tangan” – dan satu-satunya benang biasa antara bahagian-bahagian itu adalah semangatnya untuk projek itu.

“Ia sangat menarik untuk saya,” katanya. “Ia benar-benar indah untuk memainkan watak-watak yang berbeza daripada yang lain.”

Sudah tentu, apabila ia kembali kepada peranan Rory, ada satu perkara tentang wataknya yang tidak begitu berbeza dari kehidupannya sendiri. Rory kini seorang ibu – atau sekurang-kurangnya ibu-to-be.

Gilmore Girls
Alexis Bledel dan Lauren Graham sebagai Rory dan Lorelai pada “Gilmore Girls: A Year in the Life.”Netflix

Peminat berharap untuk melihat di mana ibu yang mengambil watak itu tidak sabar-sabar untuk lebih banyak lagi “Gilmore Girls,” tetapi Bledel tidak tergesa-gesa untuk kembali ke Stars Hollow.

BERKAITAN: Lauren Graham dan Alexis Bledel tidak begitu pasti mengenai ‘Gilmore Girls’

“Saya tidak tahu (jika saya akan kembali lagi untuk ‘Gilmore Girls’),” katanya. “Saya hanya hidup dalam masa ini, dan menikmati perjalanan ini, jadi kita akan lihat.”

Lauren Graham: Kematian Edward Herrmann meninggalkan kekosongan pada set ‘Gilmore Girls’

Nov.29.201606:03