Alat $ 6 ini membantu membuat makanan bayi buatan sendiri dalam beberapa minit

Rasa pertama makanan sebenar adalah salah satu pencapaian yang menyeronokkan dalam perkembangan bayi. Imej bayi yang bermata luas dan ingin tahu yang diliputi dalam wortel dan ubi jalinan boleh membawa kebahagiaan tulen kepada ibu bapa. Ia dilakukan untuk saya!

Kemudian realiti menetap di: Saya sedar saya harus mula membuat makanan untuknya sekarang, ketika saya hampir tidak dapat memasak untuk diri saya sendiri.

Nasib baik, bayi tidak memerlukan makanan gourmet. Apa yang mereka mahukan dan perlukan adalah makanan. Dan alat dapur $ 6 ini menjadikan makanan mudah-jelek.

Mangkuk NUK boleh menyiapkan makanan bayi buatan sendiri dengan buah-buahan atau sayur-sayuran kukus dalam hitungan detik. Saya suka – dan lebih daripada 2,000 pengulas Amazon juga melakukannya.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

NUK Mash dan Hidangkan Bowl, $ 6, Amazon

terbaik baby food masher
Amazon

Set itu dilengkapi dengan mangkuk berkhidmat microwave, jadi saya memasak sayur-sayuran di sana. Pengencang genggam cepat membuat makanan lebih lembut dan lebih selamat untuk bayi untuk dimakan. Selain itu, asas yang tidak tergelincir di mangkuk menyimpannya dari meluncur di seluruh kaunter dapur semasa proses mashing.

Saya suka bahawa produk ini sangat mudah. Ia betul-betul apa yang saya perlukan untuk melakukannya dan ia tidak memerlukan banyak usaha untuk saya. Pasti, ia memerlukan sedikit lebih banyak pekerjaan daripada pemproses makanan bayi mewah yang makanan stim dan makanan halus dengan sentuhan butang. Tetapi mereka boleh agak mahal.

NUK Mash and Serve Bowl
Kiri: Kentang manis sebelum memerah dengan NUK Mash dan Hidangkan Bowl; Betul: kentang manis selepas mashing Julie Pennell

Walaupun anda mempunyai salah satu daripada pemproses makanan itu, mangkuk NUK masih hebat untuk menyusun sesuatu di mana sahaja. Ia bergerak jauh lebih mudah daripada mesin clunky. Ia juga bagus untuk membawa ke restoran untuk berkongsi makanan dengan bayi anda.

Produk ini bebas BPA dan mesin basuh pinggan mangkuk selamat. Sejak bayi saya mula merasakan makanan, saya tidak dapat membuktikan berapa lama ia tahan. Tetapi nampaknya cukup tahan lasak, dan seorang pengulas Amazon berkata mangkuk yang sama telah digunakan untuk tiga orang anak. Itu kelihatan menjanjikan!

Ia kecil, murah dan sangat berguna. Apa lagi yang boleh meminta seorang ibu?

Berikut adalah beberapa alat berguna lain yang ada di tangan ketika membuat makanan bayi anda sendiri:

Stesen Infantino Squeeze, $ 20, Amazon

terbaik cheap baby food masher squeezer
Amazon

Alat ini boleh membuat kantung makanan bayi dari puree buatan sendiri. Ia akan mengisi sehingga tiga pau pada suatu masa.

Kiddo Feedo Baby Food Storage Container dan Freezer Dulang, $ 15, Amazon

terbaik baby food masher freezing tray
Amazon

Fikirkan ini seperti dulang kiub ais yang direka khusus untuk membekukan bahagian makanan bayi buatan sendiri.

Magic Bullet Baby Bullet, $ 60, Amazon

terbaik baby food masher baby food blender
Amazon

Ini adalah pilihan yang baik untuk ibu yang ingin melabur dalam pengisar makanan bayi elektrik. Ia termasuk pengisar, enam cawan penyimpanan, dulang silikon dan buku resipi.