Akankah memecah menghantar anak-anak kembali ke sekolah? Kos purata bekalan sekolah adalah $ 100

Jika kata-kata “bekalan sekolah” memanggil beberapa pensil, buku nota, mungkin Penjaga Trapper, bersiap sedia untuk matematik baru: Purata ibu bapa K-12 akan membelanjakan $ 100 setiap murid untuk bekalan sekolah tahun ini, sehingga 12 peratus daripada tahun lepas.

Dan itu mungkin mudah. Jika ibu bapa seperti Kimberly Brown dari Salinas, California, membeli segala-galanya pada senarai anaknya, tab itu boleh menjadi sebanyak $ 400.

Baca: Bagaimana untuk menjimatkan ping-ke-sekolah ping

“Nampaknya ia semakin banyak dan lebih mahal,” kata Brown kepada Janet Shamlian dari NBC. “Nampaknya mereka meminta terlalu banyak perkara.”

Ibu bapa membayar wang besar untuk bekalan sekolah ke sekolah

Ogos.15.201402:33

Senarai bekalan sekolah yang diberikan oleh sekolah kepada ibu bapa untuk kejatuhan mungkin termasuk barang berteknologi tinggi seperti grafik kalkulator dan pemacu denyar; tetapi mereka juga menjangkakan ibu bapa akan keluar untuk perkara-perkara seperti stapler, pembersih tangan, plat kertas, dulang ais kiub.

Guru mengatakan senarai ini hanya cadangan, dan mereka tidak perlu sesiapa pun.

“Tiada apa-apa yang dikatakan kepada sesiapa yang tidak membawanya,” kata guru Terese Boronda. 

Seringnya, guru-guru adalah orang yang akhirnya menghabiskan wang susah payah mereka untuk bekalan sekolah untuk kelas mereka.

Di Tampa’s “Twice As Nice” konsainan, ibu bapa boleh membeli bekalan sekolah baru atau perlahan dengan harga yang lebih rendah. 

Dua bekas guru membuka kedai selepas bertahun-tahun membelanjakan beratus-ratus dolar wang mereka sendiri ke atas bekalan. 

“Saya fikir orang mengambil kesempatan bahawa ia hanya muncul secara ajaib di bilik darjah mereka, tetapi tidak,” jelas Twice sebagai pemilik Nice Adrianne Wilson. 

Terkait: laman web ini untuk buku teks yang lebih murah

Dan bekalan sekolah hanyalah sebahagian daripada tab belakang sekolah. Tambah pakaian, kasut dan elektronik, dan kos purata menghantar kanak-kanak untuk kembali ke kelas tahun ini ialah $ 669.