Adakah ia egois untuk mempunyai perkahwinan dewasa sahaja?

Ini keputusan setiap pasangan yang merancang perkahwinan yang perlu dibuat: Sekiranya kita mengundang anak-anak juga?

Adakah majlis perkahwinan untuk orang dewasa hanya mementingkan diri sendiri?

Jul.06.201501:28

Pasti, membiarkan anak-anak datang bermakna lebih banyak mulut untuk memberi makan, yang membawa kepada tagihan perkahwinan yang lebih tinggi. Dan jika anda merancang urusan mewah, boleh jadi rumit – anak-anak di sekitar kristal tidak pernah menjadi idea yang baik. Plus, kadang-kadang orang dewasa hanya mahu menjadi seorang diri. Tetapi adakah ia benar-benar boleh diterima oleh pasangan untuk mengatakan rakan dan keluarga tidak dapat membawa anak-anak mereka? Seorang penulis tidak fikir begitu.

Baru-baru ini couple and their friends
Pasangan yang baru berkahwin dan rakan-rakan mereka di pesta perkahwinan yang mandi dengan confetti di taman yang cerah hijau; pengantin; pengantin perempuan; pengiring pengantin; sambutan; berwarna-warni; confetti; sejuk; pasangan; menari; pakaian; bertenaga; tenaga; menikmati; acara; jatuh; rakan-rakan; persahabatan; menyeronokkan; glamor; cantik; hijau; pengantin lelaki; pengiring; kumpulan; tetamu; kebahagiaan; gembira; gembira; mencium; besar; ketawa; cinta; perkahwinan; berkahwin; lelaki; luar; taman; parti; berpesta; orang; sesuai; cahaya matahari; cerah; bersama-sama; perkahwinan; putih; wanita; mudaHalfpoint / Shutterstock

Esei Chaunie Brunie untuk YourTango, “Saya Mempunyai Kanak-kanak Dan Saya Mikir Itu Mementingkan Mempunyai Perkahwinan Dewasa” mempunyai orang yang bercakap mengenai topik itu, dan dia menyatakan bahawa untuk banyak pasangan, perkahwinan musim panas yang tetap bermakna hanya satu perkara: banyak dan banyak daripada pengasuh bayi.

BERKAITAN: Trend perkahwinan baru: Melepaskan nikmat parti yang letih, mendonakan sebaliknya

“Bagi kami, untuk menghadiri upacara dan resepsi, saya akan dengan mudah mengeluarkan lebih daripada 100 dolar pada pengasuh, ditambah hadiah perkahwinan. Ia adalah malam tarikh yang mengerikan dan saya minta maaf (dan tidak ada kesalahan kepada anda dan cinta hidup anda), tetapi itu benar-benar meminta banyak tetamu anda dengan anak-anak kecil, “katanya..

Brunie memberitahu TODAY.com dia tidak cuba untuk memulakan perang perkahwinan, tetapi dia mahu pasangan menjadi perhatian para tetamu mereka yang merupakan ibu bapa.

“Saya fikir penting untuk menyedari bahawa tidak mudah bagi ibu bapa kanak-kanak yang sangat kecil untuk menikmati majlis perkahwinan dewasa sahaja apabila mereka perlu mencari dan membayar pengasuh,” katanya. “Ia banyak kerja! Saya suka menghadiri majlis perkahwinan dan hanya berharap kadang-kadang lebih murah untuk semua orang yang terlibat, ibu bapa juga!”

Seorang pakar pernikahan memberitahu TODAY.com dia mengerti mengapa pasangan mungkin memilih satu-satunya perkahwinan dewasa, tetapi mengatakan mereka harus ingat bahawa kadang-kadang anak-anak adalah kehidupan parti.

“Kanak-kanak boleh membuat sambutan yang lebih istimewa,” kata Kellee Khalil, pengasas dan CEO laman web perkahwinan Loverly. “Mereka adalah orang-orang yang tidak bersuara yang masih dapat melihat sihir di dunia, dan mereka akan menghargai lebih dari sekadar beberapa tetamu.”

Tetapi pada penghujung hari, panggilan pasangan itu, katanya.

“Adapun etika, bagi para tetamu, jika jemputan itu tidak secara jelas memasukkan nama anak-anak atau tidak ditujukan kepada keluarganya, maka tidak sesuai untuk meminta pasangan itu membuat pengecualian,” kata Khalil.