5 perkara yang kami pelajari daripada blogger ‘100 Hari Makanan Sebenar’ Lisa Leake

Real Food, real questions, real answers: Healthy food blogger and author Lisa Leake answered TODAY Parents' questions on Facebook.
Makanan sebenar, soalan sebenar, jawapan sebenar: Blogger makanan yang sihat dan penulis Lisa Leake menjawab soalan HARI INI HARI INI di Facebook.Hari ini

Membuat makanan yang sihat untuk keluarga anda di dunia yang dipenuhi dengan “bahan makanan seperti yang diproses” mungkin kelihatan mustahil, tetapi Lisa Leake mahu ibu bapa yang sibuk mengetahui bahawa ia dapat dilakukan.

Leake, seorang blogger dan pengarang terkenal yang mengarang perjalanan keluarganya untuk memotong tepung putih, gula putih, dan apa saja daripada pakej dengan lebih daripada lima ramuan pada 100daysofrealfood.com, menjawab soalan anda hari Rabu sebagai sebahagian daripada sembang hidup pada hari TODAY Halaman Ibu bapa Facebook.

Baca lebih lanjut: 9 perkara yang dipelajari oleh keluarga ini dengan menyerahkan makanan ringan

Berikut adalah lima perkara yang kami pelajari dari beliau:

1. Jangan kehilangan harapan dengan pemakan yang pemilih. 

“Anda benar-benar perlu terus berulang-ulang dengan pemakan yang cerewet – ia boleh memakan masa berbulan-bulan atau setahun untuk memenanginya,” kata Leake sambil menceritakan satu-satunya sayuran anaknya yang paling muda akan makan pada satu ketika adalah kacang beku. Beberapa strategi untuk dicuba: Beri anak anda satu dolar untuk memilih apa sahaja yang dia mahu dari bahagian hasil atau pasaran petani. Brokoli tetikus dengan sos keju buatan sendiri. Dan ingat, ini juga akan berlalu.

2. Cuba ‘sarapan untuk makan malam’ pada malam hari apabila anda terlalu letih untuk memasak

“100 Hari Makanan Sebenar” pengarang Lisa LeakeHari ini

“Ia hanya mengambil beberapa minit untuk merebut beberapa telur. Saya juga suka membuat ‘telur hijau’ di mana saya bercampur dengan sayur-sayuran dahulu untuk dikira sebagai sayur-sayuran untuk malam itu, “tulis Leake.

3. Letakkan saudara-saudara berkongsi-berkongsi dengan notis

Anda sedang berusaha untuk diet yang sihat untuk anak-anak anda, tetapi nenek moyang yang baik atau saudara-mara lain mungkin masih memberi mereka merawat seperti kue dan ais krim. Jelaskan kepada sesiapa sahaja yang berada di sekeliling anak anda bahawa anda ingin mengelakkan makanan tertentu selama 100 hari – tidak kira apa – dan cabaran ini sangat penting kepada anda. Itulah yang dilakukan oleh Leake. Sifat sementara cabaran itu bermaksud “mereka merasa seperti mereka harus mematuhi,” kata Leake. “Dan selepas 100 hari, ia menjadi cara hidup yang baru dan semua orang hanya terbiasa dengannya!”

4. Bagaimana untuk pergi ke organik dengan anggaran yang ketat

Apabila anda hanya mempunyai wang yang cukup untuk membeli beberapa barangan organik, Leake disarankan memfokuskan pada daging organik dan tenusu organik.

5. Terdapat banyak sihat pilihan makanan ringan untuk kanak-kanak

Leake mencadangkan smoothie, popcorn dan pretzel bijirin penuh. Menambah suasana yang menyeronokkan untuk pilihan buah-buahan dan sayur-sayuran membuat mereka lebih menarik untuk anak-anak, katanya. Bagi anak-anak yang melihat rakan-rakan mereka makan makanan ringan seperti kentang goreng untuk makan tengah hari dan ingin melakukan perkara yang sama, bagaimana dengan kompromi? Sekali seminggu, anak anda boleh membungkus atau makan apa sahaja yang dia mahu – jika dia berjanji untuk makan apa yang anda pak sepanjang minggu, cadangan Leake. 

Untuk jawapan yang lebih banyak, lihat transkrip penuh sembang Facebook Leake di sini. Dan “suka” TODAY Ibu bapa di Facebook tidak pernah terlepas jawatan!

epal sandwich is great for school lunch.
Tiada lagi Lunchables! Cuba sandwic epal untuk sentuhan baru pada klasik makan tengah hari.Hari ini

Ikuti A. Pawlowski di Google+ dan Twitter.