19 permainan pancuran bayi yang sebenarnya menyeronokkan (benar-benar!)

Elakkan mandi bayi yang merosakkan dengan 19 aktiviti ini, anda akan gembira bermain.

Ia adalah apa yang kebanyakan tetamu-dan tetamu kehormatan-mengenai masalah bayi: semua permainan yang pelik. Percayalah, tidak ada wanita hamil yang ingin mendengar anggaran mengenai lilitan perutnya seperti dia seorang babi di pameran negeri! Untuk membantu, kami dapati 19 permainan pancuran bayi yang sangat menyeronokkan, tidak ada yang akan berfikir tentang menyelinap keluar awal. Mari mulakan permainan!

Bayi shower games, fun baby shower games, baby shower games ideas
Shutterstock / VGstockstudio

Perubahan lampin yang ditutupi

Keupayaan untuk melepaskan perubahan lampin dengan mata anda ditutup pasti membantu ketika datang ke letupan tengah-tengah malam. Letakkan tetamu anda ke ujian dengan menyerahkan mereka penutup mata, anak patung dan lampin – dan kemudian perlumbaan untuk melihat siapa yang boleh menukar lampin yang terpantas! Jika mama-to-be boleh menukar penutup lampin, dia berada dalam keadaan yang hebat!

Namakan produk bayi

Berikan setiap pen dan kertas dan minta mereka menyenaraikan produk bayi sebanyak mungkin dalam 2 minit. Anugerah hadiah kepada tetamu dengan kebanyakan produk dan juga perkara yang paling dipersoalkan!

Nama haiwan bayi

Tangan cetak senarai dengan nama haiwan wanita dewasa dengan ruang kosong di sebelahnya. Mintalah tetamu untuk menulis nama haiwan bayi. Contohnya: Rusa = biji, Babi = babi. Tiada penipuan telefon bimbit dibenarkan!

Senarai baldi bayi

Berikan ibu-to-be banyak cara untuk membuat tahun pertama bayi istimewa. Hiaskan baldi (atau cat boleh dengan kertas kenalan boleh comel) dan kemudian semua orang jatuh dalam kad dengan idea terbaik mereka.

Pasukan TODAY membuang Jenna mandi bayi

03.1.201301:18

Harga pancuran mandian bayi ‘betul’

Bob Barker bukan satu-satunya yang boleh menetapkan peringkat untuk kemenangan besar! Beli 10 hingga 12 item bayi yang anda fikir ibu bapa akan menjadi perlu. Gunakan kad nota kosong untuk menulis harga setiap item di satu pihak, dan item itu sendiri di pihak yang lain. Kumpulkan tetamu bersama dan bermain seperti persembahan TV: Setiap tetamu mesti meneka harga barang pada kad, dan orang yang mempunyai jumlah tertinggi-tanpa menang-menang. Terbaik dari semua, orang tua harus dapat menyimpan barang-barang bayi yang berguna untuk permainan.

BERKAITAN: Keadaan bergaya (dan biru!): Peek di dalam pancuran bayi cantik Bobbie Thomas

Tebak berapa ramai

Untuk memulakan anda perlu mengisi botol bayi besar dengan gula-gula, pastikan untuk mengira bilangan gula-gula yang anda gunakan. Kemudian, para tetamu akan menjatuhkan tekaan terbaik mereka ke dalam baldi. Pada akhir pesta, berikan hadiah kepada sesiapa yang paling dekat. Pastel M & Ms di merah jambu pucat, biru atau kedua-duanya adalah pilihan hebat.

Permainan nama

Bantu ibu bapa bayi mencari nama yang sempurna: Keluarlah kad indeks dan pena, dan minta tetamu mencadangkan nama bayi menggunakan huruf pertama nama ibu dan ayah (satu untuk setiap jantina jika tidak diketahui). Ibu-to-be akan memilih kegemarannya dari tandan untuk menentukan pemenangnya.

Muka bayi

Adakah bayi akan mendapat mata coklat Daddy? Atau rambut kerinting Mommy? Buat mash-up sempurna untuk meramalkan apa yang bayi X akan kelihatan seperti. Berikan salinan warna besar gambar ibu dan ayah (panjang penuh atau hanya muka mereka) dan garis besar wajah bayi. Beri gunting tetamu, gam kayu dan kertas pembinaan untuk memotong ciri-ciri dari setiap foto-hidung ayah, dagu ibu-untuk menyusun gambar tunggal pada garis wajah bayi. Paparkan karya-karya dan undi pada kerja yang diilhamkan oleh Picasso.

Ibu (dan Bapa) tahu yang terbaik

Apabila membesarkan anak, ia benar-benar mengambil sebuah kampung. Jemput orang untuk berkongsi nasihat yang berharga, kata-kata kegemaran atau bijak yang telah membimbing mereka sebagai ibu bapa. (Tetamu yang bukan ibu bapa boleh menulis apa yang mereka sayangi dan dikagumi kebanyakan tentang keibubapaan ibu bapa mereka.) Sediakan semua orang menulis kebijaksanaan orang tua dalam buku dekoratif atau kad indeks yang kemudiannya akan disusun menjadi buku simpan dengan gambar dari pancuran.

Paparazzi bayi

Masukkan pengetahuan anda untuk ujian! Buat helaian dengan gambar-gambar bayi ibu bapa yang terkenal dan memberi tetamu lima minit untuk menulis nama ibu bapa selebriti yang betul di bawah setiap foto. Kredit tambahan jika tetamu juga tahu nama anak itu! Pastikan anda mempunyai beberapa gambar bayi celeb tambahan yang siap sebagai pengikat tiub. Satu lagi putaran adalah untuk memadankan nama bayi gila kepada ibu bapa yang terkenal. Luangkan selekoh menyenaraikan nama bayi selebriti unik seperti Apple, Brooklyn dan Suri dalam satu lajur dan senarai ibu bapa yang mungkin dalam lajur kedua. Buat tetamu melukis garis dari nama bayi kepada nama induk untuk membuat perlawanan. Bagi kedua-dua permainan, pemain selalunya terobsesi dengan jawapan yang paling tepat menang.

BERKAITAN: pancuran mandian Manusia: Lebih banyak dudes meraikan bapa-to-be

Perubahan lampin

Biarkan orang tua baru tahu anda peduli-mengatakan dengan lampin! Keluarkan lampin yang baru lahir dan penanda berwarna Sharpie. Kemudian, mintalah semua orang untuk menulis mesej lucu dan manis galakan di bahagian depan lampin. Pelepasan komik kecil dapat membantu meringankan beban ibu dan ayah melalui malam-malam yang tidak mampu tidur.

Tebak foto bayi itu

Dapatkan tetamu yang terlibat dalam mania bayi dengan meminta mereka membawa gambar bayi mereka sendiri. Berikan nombor kepada setiap foto apabila tetamu tiba dan memaparkan pada dinding atau jadual yang ditampilkan. Luangkan undi yang menyenaraikan nama setiap orang dan berikan tetamu 10 minit untuk menyamai nama-nama ke wajah bayi bernombor. Ia adalah cara yang manis untuk mengenali semua orang di bilik mandi juga.

ABC’s

Apabila datang kepada nama yang sempurna untuk bayi, semua orang mempunyai pendapat. Oleh itu, kenapa tidak membuang peluang untuk hadiah, dan berhenti menghancurkan tetamu kehormatan dengan idea-idea cemerlang mereka. Hantarkan sekeping kertas yang mengandungi setiap huruf abjad dengan garis kosong di sebelahnya. Tetapkan pemasa selama tiga minit untuk mengisi nama bayi untuk setiap huruf. Tetamu dengan nama yang paling banyak (tidak ada ulangan) menang.

Majalah orang di dalam melihat mandi bayi Savannah

Jul.09.201402:20

Cinta sayang

“… Bayi Satu Lagi Masa,” “Bayi, Saya Bintang” – kita boleh pergi dan terus. Itulah sebabnya penyenaraian lagu-lagu dengan “bayi” dalam tajuk itu adalah hit dengan tetamu. Hantarkan lembaran kertas kosong dan beri semua orang beberapa minit untuk membuat senarai mereka. Apabila masa sudah selesai, kongsi senarai-sesiapa sahaja yang mempunyai bilangan yang paling sedikit mendapat hadiah. Ia berbaloi apabila Great Aunt Peg menelefon “Baby Got Back”.

Bayi pereka

Untuk pakaian bayi yang benar-benar satu jenis untuk membuat duit, buat sendiri. Biarkan para tetamu mendapat licin dan reka bentuk jerawat untuk bayi. Sediakan meja dengan cat kain non-toksik, penanda kain, stensil, surat besi atau pelekat, potongan bahan, kit menjahit mini dan pelbagai saiz dalam pelbagai saiz. Kemudian memberi tetamu masa untuk membuat! Bibs dan kaus kaki juga kanvas yang baik untuk ekspresi kreatif.

Nota cinta

Bagi kebanyakan ibu bapa, minggu-minggu selepas kelahiran adalah pendakian mendaki. Jatuhkan mereka untuk menawarkan sokongan. Tangan setiap tetamu kad dengan nombor yang mewakili minggu selepas bayi dilahirkan. Tetamu boleh menulis sedikit harapan, menggalakkan puisi atau pemikiran untuk keluarga baru yang berkaitan dengan minggu itu. Tuan rumah mengumpul semua kad dan menghantarnya pada minggu yang sesuai selepas bayi tiba.

Disematkan pada Pinterest.

RELATED: Push gifts: Yay or nay? Survei mendapati lebih banyak ibu mengatakan tidak kepada gelang kelahiran

Perangkap ibu bapa

Dikatakan bahawa apabila anda menjadi ibu bapa, anda akan menjadi anak lagi. Atau adakah zaman kanak-kanak anda kembali menghantui anda? Sama ada cara mengumpul fakta lucu, memalukan dan manis mengenai ibu bapa yang ada dari rakan dan keluarga – memecahkan lengan pada umur 8 tahun, mempunyai kawan imajinam bernama Chuck, tidur di atas Kermit the Frogs sehingga gred gred dan mempunyai tetamu tentukan apakah kisah ini benar untuk ibu atau bapa.

Nama bayi selama bertahun-tahun

Uji kecerdasan nama bayi tetamu anda dengan memeriksa daftar Pentadbiran Keselamatan Sosial nama-nama bayi yang paling popular pada sedekad. Kemudian tangan setiap tetamu selembar kertas dengan tiga tiang: 1970-an, 1980-an dan 1990-an (atau mana-mana dekad yang anda pilih). Di setiap lajur para tetamu meneka 10 nama teratas dari setiap dekad. Anda boleh memasukkan nama gadis dan anak laki-laki, atau menjadikannya khusus gender (misalnya, nama gadis 1970). Tambah nama bayi atas abad ke-20 untuk mata bonus. Orang yang mendapat nama paling kanan adalah pemenang.

Hubungan keluarga

Siapakah sepupu Bradys? Bolehkah anda menamakan semua anak-anak Huxtable? Apa kuasa besar yang dilakukan oleh Incredibles? Membuat soalan trivia pop menyeronokkan tentang televisyen atau keluarga filem terkenal untuk dijawab secara individu atau sebagai satu kumpulan. Siapa tahu? Orang mungkin tahu lebih banyak tentang keluarga fiksyen ini daripada mereka sendiri!

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.

Daftarlah untuk mendapatkan cerita KANDUNGAN TERBAIK TERBAIK dalam peti masuk anda dengan surat berita kami!

Manshowers: Berputar dude-centric pada mandi bayi tradisional

Jul.14.201502:36