Rumah ‘Magnolias Steel’ adalah B & B yang menawan (dan bilik Shelby paling popular)

Berikut adalah tempat yang sempurna untuk menghisap teh manis dan gosip dengan teman wanita.

Ini tempat tidur dan sarapan di Natchitoches, Louisiana, digunakan sebagai rumah fiksyen Eatentons dalam filem “Steel Magnolias”, 1989 dan penuh dengan pesona – seperti filem dan wataknya.

Keluli Magnolias House
Bilik-bilik bermula sekitar $ 200 satu malam di Steel Magnolia House.Dari Courtesy of Steel Magnolia House

Walaupun Steel Magnolia House telah menjadi B & B sejak 2014, harta itu baru-baru ini mendapat publisiti publisiti terima kasih kepada ciri dalam Hidup Selatan.

Gambar: Film and Television
Shirley MacLaine, Olympia Dukakis, Sally Field, Julia Roberts, Daryl Hannah dan Dolly Parton membintangi filem 1989.
Moviestore / REX / Shutterstock

Rumah 5.900 kaki persegi, yang dibina sekitar 1841, tidak banyak berubah sejak peranannya dalam filem itu, pemilik Dan Dyess memberitahu TODAY.

Teras depan Selatan yang penuh dengan ciri-ciri barisan kerusi goyang kayu, dan pokok-pokok oak hidup berselerak di sekitar ladang itu. Sekiranya anda muncul pada musim bunga, anda juga akan melihat wisterias, azaleas, camellias yang mekar dan, tentu saja, magnolias.

Imbas kembali! Tonton Sally Field talk ‘Steel Magnolias’ pada tahun 1989

Mac.19.201800:59

Peminat akan mengenali bahagian luar rumah dari tempat pengantin wanita yang terkenal yang menampilkan Shelby dan Jackson (Julia Roberts dan Dylan McDermott).

Keluli Magnolias House
Tangga di Magnolia House SteelDari Courtesy of Steel Magnolia House

Di dalamnya, lantai kayu yang asli masih utuh, manakala candelier kristal, perapian gas-lit dengan mantel marmar dan barang-barang antik asli memberikan ruang yang selesa dan elegan.

Lima bilik tidur disediakan untuk disewa, dan setiap satunya dinamakan sempena tokoh filem Clairee, Ouiser, Shelby, Jackson dan Annelle.

Dyess berkata bilik Shelby, yang menampilkan kertas dinding berwarna merah jambu seperti dalam filem, adalah yang paling diminta.

Keluli Magnolias House
Bilik ShelbyDari Courtesy of Steel Magnolia House

“Kebanyakan wanita berkumpul dan datang ke sini dengan anak perempuan mereka,” katanya mengenai pelanggan biasa B & B. “Anda tidak akan percaya bilangan wanita yang saya temui yang telah menamakan anak perempuan mereka Shelby.”

Jelas sekali, filem itu masih mempunyai pengikut yang setia.

Pengunjung Steel Magnolia House menerima sarapan pagi penuh dengan penginapan mereka, yang berharga $ 200 setiap bilik setiap malam (kenaikan harga semasa musim perayaan).

Dyess mencadangkan bilik tempahan awal – sekurang-kurangnya 60 hari lebih awal. Hubungi 318-238-2585 atau 318-332-8780 untuk tempahan.

Di sebalik kisah sebenar ‘Steel Magnolias,’ 25 tahun kemudian

Nov.01.201403:42