Raisin Bran di kalangan 5 bijirin yang paling teruk untuk diet anda

Tiada lorong di kedai runcit adalah lebih sukar untuk menavigasi daripada lorong bijirin.

Setiap kotak – walaupun buah-buahan dan bijirin chocolaty – adalah “sumber yang baik” beberapa vitamin atau tuntutan “dibuat dengan bijirin penuh.”

Oleh itu, walaupun FDA berjuang untuk mengawal tuntutan yang menjengkelkan ini, para pengguna dibiarkan menanggung sendiri.

Masalahnya, tiada siapa yang mahu menghabiskan berjam-jam di pasar raya menganalisis label nutrisi, jadi kami menghabiskan masa berjam-jam di gim, sebaliknya mengatasi kesilapan pasar raya kami.

Oleh itu, nikmatilah diri dan saling membiasakan diri dengan beberapa pertukaran bijirin penting. Kami mempunyai yang terbaik dan paling teruk di sini.

General Mills Chocolate Chex (1 cawan)175 kalori
3.5 gram lemak (0 gram tepu)
< 1 grams fiber
Gula 10.5 gram

Anda tahu bila OK untuk makan bijirin coklat? Pada pencuci mulut – bukan sarapan pagi. Sebagai permulaan kepada hari, mangkuk ini mendapat minus F pemakanan. Tetapi inilah perkara itu: Walaupun sebagai bijirin pencuci mulut, ini bukan pilihan terbaik anda. Chex tinggi kalori mengikut mana-mana piawai. Buat swap ke Cookie Crisp dan anda memotong 40 kalori dari setiap mangkuk. Dengan satu pertukaran seperti itu setiap hari, anda akan menumpahkan kira-kira 4 paun sepanjang setahun.

Makan sebaliknya: General Mills Cookie Crisp (1 cup) 135 kalori
1.5 gram lemak (0 gram tepu)
Serat 1 gram
Gula 13.5 gram

Kismis Bran Kellogg (1 cawan)
190 kalori
1 gram lemak (0 gram tepu)
Serat 7 gram
Gula 19 gram

Konsep di sini sangat hebat: Serpihan bijirin penuh manis dengan buah yang sebenar. Malangnya, itu bukan apa yang berlaku. Kismis-kismis ini, seperti yang anda lihat, semua memakai jaket gula yang sangat berkilauan. Tambah itu kepada tiga bentuk gula dalam serpihan – sirap jagung, HFCS, dan gula terbalik – dan anda mempunyai buzz gula yang serius dalam pembuatannya. Jika anda mahukan kesepakatan sebenar, anda perlu membuatnya sendiri. Melekat pada serpihan gandum asas dan tambah buah-buahan sendiri yang tidak diserap.

Makan sebaliknya: Serpihan Wheat Lengkap All-Bran Kellogg (1 cawan) dengan satu sudu kismis 145 kalori
0.5 gram lemak (0 gram tepu)
Serat 7 gram
Gula 12 gram

Post Golden Crisp (1 cup) 145 kalori
0 gram lemak
< 1 grams fiber
Gula 18,5 gram

Inilah undang-undang yang tidak berubah dari lorong bijirin: Apabila anda melihat watak kartun pada pakej, mengharapkan untuk mencari gunung gula di dalam kotak. Ini adalah bagaimana pemproses makanan memenangi kanak-kanak pada usia dini; mereka menjadikan mereka ketagih gula. Tetapi sama buruknya dengan jumlah gula yang tinggi adalah kekurangan serat. Ini bermakna gula ini akan melalui perut anda lebih cepat daripada Road Runner dan mengubah anda – atau anak anda – ke dalam kawalan luar Devil Tasmania. Beralih kepada Honeycomb dan anda akan mengurangkan beban kalori anda dengan lebih daripada 40 peratus dan menurunkan pengambilan gula anda kembali ke zon selamat.

Makan sebaliknya: Paskah Honeycomb (1 cawan) 85 kalori
0.5 lemak (0 gram tepu)
Serat 0.5 gram
Gula 6.5 gram

Quaker Natural Granola dengan Raisins (1 cawan) 420 kalori
12 gram lemak (7 gram tepu)
Serat 6 gram
Gula 30 gram

Granola adalah salah satu makanan “kesihatan” yang paling sesat di dunia. Pasti ia mempunyai kiraan serat yang boleh dipuji, tetapi untuk mengubahnya dari seluruh oat ke granola, Quaker membungkus barangan ini dengan gula gula gula dalam bentuk gula perang dan madu. Tambah itu kepada kismis dan anda mempunyai jumlah gula yang sama dalam satu cawan barangan ini seperti yang anda dapati di bar Snicker keseluruhan. Dan untuk merebusnya, Quaker bergantung kepada minyak kelapa, yang terdiri daripada hampir semua asid lemak tepu. Makan beberapa cawan makanan kesihatan yang dipanggil ini dan anda hanya menyapu 60 peratus daripada syor lemak jenuh hari anda..

Makan sebaliknya: Quaker Brown Sugar Oatmeal Squares (1 cup) 210 kalori
2.5 gram lemak (0.5 gram tepu)
Serat 5 gram
Gula 10 gram

General Mills Reese’s Puffs
160 kalori
4 gram lemak (1 gram tepu)
Serat 1.5 gram
Gula 16 gram

Kenapa tidak ada yang menimbulkan alis ketika sebuah syarikat permen membuat terjun ke lorong bijirin? Jawab: Kerana dengan jenama seperti Puffs Koko, Charms Lucky, dan Flakes Frosted, bijirin sudah tidak dapat dibezakan dari gula-gula. Tetapi sekali lagi, jika anda akan menikmati bijirin yang manis, anda masih boleh pandai mengenainya. Pasangan Kix melanda serat yang baik dengan beban kalori sederhana. Lekatkan ini di atas meja dan anda akan menenangkan kedua-dua kanak-kanak yang rewel dan ibu bapa mereka yang sedar kesihatan.

Makan sebaliknya: General Mills Honey Kix (1 cawan) 96 kalori
1 gram lemak (0 gram tepu)
Serat 2.5 gram
5 g gram gula

Lebih dari Kesihatan LelakiMakan Ini, Bukan Itu! E-Newsletter 25 Rahsia Nutrisi TerbaikCraziest Food Creations 2010