Penasihat berita NY1 Pat Kiernan berkongsi rahsianya untuk bangun awal (jam 3:08 pagi)

Pat Kiernan telah bangun sebelum subuh selama hampir dua dekad sebagai berita utama NY1 pagi. Dia bercakap kepada HARI SATU untuk siri Rutin Pagi dan berkongsi rutin peribadi beliau serta petua-petua untuk membuat kebanyakan masa awal. Buku anak-anak baru Kiernan, “Good Morning, City,” digambarkan oleh Pascal Campion, memberi anak-anak sekilas semua yang terjadi ketika mereka sedang tidur.

NY1 morning news anchor Pat Kiernan's morning routine
Selepas solek, Pat Kiernan melayang ke udara.

Saya telah mendengar anda menetapkan tiga penggera. Apa masa awak bangun?

Yeah. Saya mempunyai dua di iPhone dan satu jam penggera sandaran. Sembilan belas pagi dari 20, ini tidak pernah berlaku. Saya bangun pukul 3:08 pagi. Apabila anda bekerja pada jam ini, tunda adalah perkara yang paling berbahaya. Anda hanya perlu menetapkan penggera dan keluar dari katil.

Pada hari Sabtu saya tidur seperti orang lain, walaupun ia seperti runtuhan saya untuk Isnin pagi.

NY1's Pat Kiernan morning routine includes a bowl of Shreddies
Pat Kiernan menggali semangkuk Shreddies. Dia makan sarapan pagi yang sama sejak berusia 6 tahun.

Pernahkah anda terlebih dulu??

Saya mempunyai beberapa kali, tetapi itu berlaku sangat jarang.

Adakah anda perlu berjalin di sekitar rumah supaya anda tidak bangun dengan isteri dan anak-anak anda?

Pasti. Saya pandai melakukannya. Saya membawa kasut saya ke pintu depan dan meletakkannya di sana. Saya telah belajar semua rahsia untuk tidak bangunkan seluruh rumah.

BERKAITAN: Ambil tur di belakang pada waktu pagi di TODAY

NY 1's Pat Kiernan morning routine
Pat Kiernan tidak membuang masa untuk bersiap-siap di pagi hari.

Apa perkara pertama yang anda lakukan pada waktu pagi?

Saya telah makan bijirin sarapan yang sama sejak saya berumur 6 tahun. Ia adalah bijirin Kanada yang dipanggil Shreddies yang saya kini perlu import kerana ia tidak dijual di A.S. Saya suka saya Shreddies basah. Oleh itu, Shreddies harus mempunyai susu pada mereka selama 15 minit sebelum mereka menjadi cukup basah. Kedengarannya sedikit gila yang menjelaskannya kepada anda, tapi perkara pertama yang saya lakukan ialah turun ke bawah dan tuangkan susu pada mereka, hanya untuk mendapatkan proses itu.

Dan kemudian biasanya saya masuk ke dalam e-mel saya, dan kemudian saya kembali ke tingkat atas dan mengambil mandi cepat cepat dan membuang pakaian dan tali leher saya. Saya tidak pernah melakukan apa-apa sehingga saya melakukan solek saya. Saya membuat solek saya sendiri apabila saya sampai ke stesen.

BERKAITAN: Adakah benar cara yang betul untuk memakan bijirin anda?

NY1's Pat Kiernan morning commute
Pat Kiernan mengambil kereta dari rumahnya di Brooklyn untuk bekerja di Manhattan setiap pagi.

Bilakah anda boleh bekerja?

Saya berada di sana pada jam 4:15 pagi. Saya perlu melalui solek dan perbualan selewat-lewatnya jam 4:30 pagi, dan kemudian kita mula segmen pra-rakaman untuk apabila kita pergi pada pukul 5 pagi..

NY1's Pat Kiernan on his morning commute
Kiernan berjalan melalui Pasar Chelsea kosong dalam perjalanan ke studio.

Apa tip terbaik untuk kejayaan pagi?

Ada sebabnya perhentian pertama saya ialah sarapan pagi. Saya bukan peminum kopi; Saya tidak bergantung kepada kafein pada waktu pagi. Sebagai stereotaip kerana ia berbunyi: Makan sarapan pagi yang baik. Banyak orang dapat bekerja dan mereka masih lembap. Saya tidak mempunyai kemewahan yang beransur-ansur ke hari ini. Dalam masa 20 minit, kebanyakan masa, saya di TV. Mempunyai sarapan pagi anda selepas anda dapat bekerja, dengan baik, saya fikir ia bermakna anda telah tidur untuk 30 minit kerja pertama.

NY1's Pat Kiernan usually does his own makeup in the morning
Pat Kiernan dan rakan sekerja Jamie Stelter, sauh lalu lintas NY1 pagi, bersiap sedia di bilik solek.

Apa itu New York City sebelum semua orang bangun?

Ia aman. Baiklah, sebagai damai seperti New York City mendapat. Ia adalah masa yang menarik, kerana anda kebanyakannya keluar dengan orang ramai. Beberapa orang bertelungkup, membungkus malam mereka. Anda mendahului bangun awal. Ia adalah orang-orang yang bekerja di sepanjang malam. Terdapat tan trak sampah – bilangan trak sampah yang anda hadapi adalah fenomenal. Ia adalah pekerja pengangkutan, pemilik restoran bersiap sedia untuk membuka untuk orang ramai pada pukul 6 pagi. Saya tidak berpura-pura mempunyai monopoli pada jam 3 pagi.

BERKAITAN: Hidangan Natalie Morales pada rutin pagi barunya sejak berpindah ke LA

Membentang mudah untuk bangun badan anda

Nov.08.201601:23

Bandar pada waktu itu adalah sesuatu yang anda tumpukan dalam buku anak baru anda, “Selamat Pagi, Kota.” Bagaimanakah projek itu berlaku??

Ia keluar dari perbualan yang bermula di Twitter, apabila seorang editor buku kanak-kanak mengikuti saya. Kami menyusun idea untuk sesuatu yang sesuai untuk saya, dan tidak ada yang benar-benar terkena. Dan kemudian kita sampai pada idea ini bahawa ibu bapa mempunyai banyak pilihan ketika datang ke buku-buku petang, buku-buku yang sedang tidur, dan tidak banyak berfokus pada waktu pagi. Jadi mari kita tunjukkan sebuah buku yang dimaksudkan untuk memberi gambaran kepada kanak-kanak tentang apa yang telah berlaku semasa mereka sedang tidur.

Buku baru Pat Kiernan, “Good Morning City,” digambarkan oleh Pascal Campion. Pascal Campion

BERKAITAN: Chrissy Teigen’s hairstylist mendedahkan No 1 tip untuk rambut yang cantik

Perkara yang menyeronokkan tentang itu dari perspektif kanak-kanak ialah ada dunia misteri yang sedang berlaku semasa mereka sedang tidur. Jika mereka pergi ke kedai roti pada waktu pagi, croissant ada di sana; mereka sudah dibakar. Jika mereka pergi ke bungkusan, akhbar itu ada di sana. Jadi buku ini menunjukkan kepada mereka bagaimana beberapa perkara itu berlaku.

Wawancara ini telah diedit dan dipelopori untuk kejelasan.

Pergi di belakang tabir rutin pagi TODAY

Oktober.26.201601:54