Papan benci? Berikut adalah 3 latihan teras yang anda boleh ganti

Inti yang kuat membantu anda dalam setiap aktiviti yang anda lakukan sepanjang hari. Dan lebih penting lagi jika anda terlibat dalam sebarang jenis sukan atau aktiviti sukan yang sebenar.

Tetapi kenapa begitu penting untuk mengekalkan inti anda?

Fikirkan cara begini: Tanpa inti anda, anda tidak mempunyai cara untuk menjaga pelvis, bahagian bawah belakang, pinggul dan abs anda bekerja bersama selari. Apabila otot-otot yang berlainan ini berfungsi seiring, anda dapat menghalang kecederaan. Anda akan mengalami kestabilan dan keseimbangan yang lebih baik dalam semua aktiviti.

Saya cadangkan mengintegrasikan tiga latihan berikut ke rutin utama anda dua hingga tiga kali seminggu.

Jenna Wolfe side hip exercise
Jenna Wolfe menunjukkan senaman hip-up sampingan.HARI INI

Pinggang sampingan

Berbaring di sebelah kanan anda dan angkat diri anda pada satu siku supaya garis bahu anda dengan siku anda. Tangan anda sepatutnya berada di hadapan anda. Pastikan kaki anda terus ke sebelah anda, kaki disusun di atas satu sama lain. Letakkan tangan kiri ke pinggul kiri anda.

Perlahan-lahan menaikkan pinggul anda dengan melibatkan inti anda dan menolak ke lantai dengan kaki anda sehingga badan anda membentuk garis lurus. Lakukan 10 di setiap sisi, atau sebanyak yang anda boleh lakukan dalam bentuk yang baik.

Jenna Wolfe pike exercise
Jenna Wolfe menunjukkan senaman pike.HARI INI

Pikes

Letakkan diri anda dalam kedudukan push-up. Teruskan inti anda sebagai anda menggulung pada bahagian atas kasut anda dan berjalan kaki anda ke arah siling, membentuk terbalik “V.”

Jeda, kemudian perlahan-lahan membuat jalan keluar untuk memulakan kedudukan, dan ulangi. Matlamat untuk 10 atau lebih wakil, atau seberapa banyak yang anda boleh lakukan sambil mengekalkan bentuk yang baik.

Jenna Wolfe steam engine exercise
Jenna Wolfe menunjukkan latihan enjin stim.HARI INI

Enjin stim

Berdiri dengan lebar bahu kaki, tangan di belakang kepala anda, dengan hujung jari menyentuh satu sama lain (sama seperti yang anda lakukan untuk masalah di atas lantai). Pastikan siku anda keluar ke sisi. Melibatkan otot perut anda ketika anda memutar tubuhnya dan cuba menyentuh siku kanan anda ke lutut kiri anda sebanyak 20 kali. Kemudian, ulangi dengan kiri.

Lakukan 19 kali sama pada setiap sisi, kemudian 18 kali, 17 kali, 16 kali dan sebagainya, sehingga anda mencapai rep tunggal di setiap sisi.

Seperti biasa, pastikan anda makan bersih dan lakukan kardio bersama-sama dengan senaman ini untuk badan yang kurus.

Ingin lebih banyak Tip Fitnah Jenna? Daftar untuk surat berita mingguannya! Dan dapatkan lebih banyak latihan di sini.