Mengingati Alan Thicke: Anak lelaki dan bintang artis pelakon membayar penghormatan

Alan Thicke dilahirkan di Kanada dan membuat kerjaya di Hollywood, tetapi rayuannya tidak mempunyai sempadan.

Pelakon ‘Growing Pains’ Alan Thicke meninggal pada 69 selepas serangan jantung yang jelas

Disember.14.201602:58

Bintang TV yang dikasihi mengalami serangan jantung pada hari Selasa, dan beberapa jam selepas kematiannya, penghormatan dari keluarga, sahabat dan peminat berusia 69 tahun itu menuangkan.

Antara yang pertama untuk berkongsi pemikiran dan cinta mereka kepada Thicke ialah anak lelaki pelakon, Carter dan Robin. Carter, 19, bersama bapanya pada masa kematiannya, dan memanggilnya “kawan baik saya dan idola saya.”

Sudah tentu, peranan ibu bapa Thicke melampaui anak lelaki sendiri. Dari 1985 hingga 1992, beliau memainkan patriark keluarga Seaver mengenai “Penderitaan Berkembang.”

“Saya menghabiskan hari Isnin hingga Jumaat selama tujuh tahun penting dengan Alan Thicke sebagai ‘ayah TV saya’,” kata anaknya pada layar, Kirk Cameron, dalam satu kenyataan kepada HARI INI. “Saya terkejut dan benar-benar terkejut hari ini dengan berita kematiannya, Alan adalah seorang yang murah hati, baik hati dan penuh kasih sayang, saya amat berbahagia telah membesar dengannya. keluarganya malam ini.Kami akan menghargai kenangan … ‘berkongsi ketawa dan cinta.’ “

Kakak Cameron, Candace Cameron Bure, yang bekerja bersama Thicke di “Fuller House,” berkata dia “sedih”.

Tracey Gold bergelut untuk mencari kata-kata untuk menyatakan kerugiannya, sebaliknya berkongsi foto manis ayahnya TV.

Dan pada masa yang sama “Growing Pains” bintang Leonardo DiCaprio mengeluarkan kenyataan berikut:

“Alan adalah bapa, suami, rakan dan model peranan yang setia. Dia tahu bagaimana memanfaatkan kuasa industri hiburan untuk menjadi pengaruh positif dalam banyak nyawa – termasuk saya. Saya akan berterima kasih selama-lamanya untuk peluang yang saya harus bekerjasama dengan Alan awal dalam kerjaya saya. Dia mempunyai kelas yang luar biasa, hati yang besar, dan dia mengajar saya dan banyak lagi pelajaran yang berharga tentang kerendahan hati dan rasa syukur. Saya telah melihatnya beberapa kali selama bertahun-tahun dan ketika Alan Thicke berjalan di dalam bilik, secara terang-terangan, tiada siapa yang lebih sejuk. Saya merindukannya – fikiran dan doa saya bersama keluarga Thicke sepanjang masa sukar ini. “

Sentimen serupa dikongsi lagi dan lagi di media sosial, dari orang lain yang pernah bekerja dengan Thicke dan dari nama-nama terkenal yang diilhamkan kepadanya.

Mengingati Alan Thicke: John Stamos, Ellen DeGeneres mengucapkan takziah untuk pelakon akhir

Disember.14.201600:21

Mereka termasuk The Great One, Wayne Gretzky, kawan lama.

WATCH: Alan Thicke, ayah TV yang dikasihi, membicarakan kebahagiaan, keibubapaan

Alan Thicke membincangkan kejayaan sitcom dan kegagalan malam di HARI INI pada tahun 1987

Disember.14.201602:09

Ikut Ree Hines pada Twitter.