Apa yang dipukul pinggul? Trend badan ini memberi inspirasi kepada diri sendiri dalam talian

Dari jurang paha ke jambatan bikini, kami banyak digunakan untuk kelihatan seolah-olah trend badan secara rawak di internet.

Tetapi yang terbaru – pinggang pinggang – nampaknya berbeza dengan pendahulunya, kerana ia sebenarnya mempromosikan keyakinan diri dan positif tubuh, berbanding membuat wanita berasa tidak mencukupi kerana angka mereka.

https://www.instagram.com/p/BWA8GuDgb3P

Jadi, apa yang dipukul pinggul? Ia cukup mudah: berenang di mana pinggul anda bertemu paha anda. Sesetengah orang mempunyai mereka; yang lain tidak bergantung kepada solek tulang dan otot mereka.

“Hip dip adalah lekuk masuk atau lekukan di sebelah pinggang anda tepat di bawah tulang pinggul anda,” Moe Widdi, seorang pelatih peribadi di New York Health & Racquet Club, memberitahu TODAY. “Genetik memainkan faktor penting mengenai bagaimana pinggul menonjol adalah.”

Hip dip tidak buruk – sebenarnya, mereka boleh menjadi tanda bahawa anda berada dalam keadaan baik.

https://www.instagram.com/p/BRPvkAYB8w-

“Sifat otot di rantau itu tidak dimaksudkan untuk menonjol,” tambah Widdi. “Malah, jika pinggul pinggul tidak menunjukkan, ia boleh disebabkan oleh otot yang tidak berkembang atau lemak badan tinggi, atau kedua-duanya.”

Jadi tidak ada gunanya cuba mencipta lengkung yang sempurna – hanya memeluk pinggul pinggul anda! Itulah sebabnya ramai wanita membuat media sosial.

“Saya menghabiskan masa remaja saya berfikir bahawa saya mempunyai topi muffin atas / cinta yang mengerikan, membenci fakta bahawa saya tidak kelihatan ‘normal’ dalam gaun bodycon,” tulis seorang wanita, menggambarkan ketika dia terjatuh dalam istilah hip-lipatan dalam talian. “Cue masa yang berubah-ubah ketika saya menyedari bahawa saya tidak mempunyai topi muffin, saya sebenarnya hanya mempunyai pinggul yang tinggi. SKELETON saya telah ditetapkan dengan cara ini.”

Dalam beberapa hari kebelakangan ini, ramai wanita telah dibawa ke media sosial untuk berkongsi foto pinggul pinggul mereka, yang juga dikenali sebagai pinggang biola, memberi inspirasi kepada orang lain untuk melakukan perkara yang sama.

“Beberapa hari yang lalu saya telah melihat banyak jawatan di media sosial daripada wanita yang merayakan ‘pinggul,'” tulis seorang wanita lagi. “Tahun-tahun kebodohan yang sia-sia kerana kecacatan saya fikir saya adalah unik kepada saya tetapi ternyata saya normal selepas semua. Wanita, suka cengkerang yang anda lahir, kepelbagaian fizikal kami adalah yang menjadikan kita cantik.”

Seorang jurulatih fizikal yang berkongsi video yang menunjukkan dlg pinggulnya sendiri memberitahu HARI INI dia hanya cuba menggalakkan wanita untuk mengamalkan cintanya sendiri.

“Media sosial mempunyai tabiat untuk menimbulkan rasa tidak percaya yang tidak boleh menjadi perkara dan tujuan saya adalah untuk menyerlahkan ini dan mengajar orang untuk mencintai diri sendiri,” kata Olivia Woodhead dalam e-mel.

Menggalakkan wanita untuk menghargai badan mereka? Sekarang itulah trend yang kita dapat dari belakang!