Terapi anjing terhibur pelawat Las Vegas: ‘Saya mempunyai bantuan apabila saya berasa tidak berdaya’

Bagi kebanyakan orang yang mengalami kecederaan dengan melihat pembunuhan beramai-ramai dalam penembakan massa Las Vegas, sedikit keselesaan datang dari sahabat lelaki.

Sembilan belas pengambilan emas terlatih dari seluruh negara memasuki jalan ke Las Vegas pada minggu ini oleh Lutheran Church Charities untuk memberikan keselesaan bagi mereka yang terkena serangan tersebut, yang menyebabkan 59 orang mati, lebih dari 500 orang cedera, dan ribuan keluarga dan teman-teman yang mengalami kekejaman secara emosional.

Anjing terapi memberi keselesaan kepada mereka yang terjejas oleh penembakan Las Vegas

09.09.201700:45

Tetapi orang-orang yang selamat dari pembunuhan beramai-ramai di Festival Harapan 91 Harvest tanpa luka fizikal sangat memerlukan nazzle – seperti pengarah perkhidmatan Hospital Sunrise, Tracy Szymanski, yang masih bertahan melalui pekerjaannya meskipun berada di keramaian malam Ahad.

“Saya datang terus ke hospital dari tempat di 10:30 malam, masih memakai pakaian konsert saya, kerana saya tahu ada banyak perkara yang boleh saya lakukan untuk membantu keluarga,” kata Szymanski HARI INI. “Ia menghela nafas ketika anjing pertama tiba pada pagi Isnin, kerana saya tahu pasukan berkuda telah tiba.

“Saya rasa saya mempunyai bantuan ketika saya merasa tidak berdaya.”

LCC K-9 Comfort Dogs These are trained Comfort Dogs for @lccharities. They interact with people at churches, hospitals, events and in disaster situations.
Anjing LCC telah melawat tapak tragedi dan bencana baru-baru ini, termasuk taufan yang melanda Texas dan Florida.LCC K-9 Comfort Dogs ‘/ Facebook

Anjing selesa, bersama-sama dengan 30 orang pengendali manusia, adalah sebahagian daripada Unit Kesejahteraan Rumah Kuciaraan Lutheran Lutheran – para veteran pernah menggunakan “kaki di atas tanah” selepas bencana, secara semula jadi atau sebaliknya.

Pengasuh anjing tentera unit itu membawa beberapa orang pelarian selepas tembakan Sandy Hook, dan baru-baru ini, memberikan keselesaan kepada bahagian Texas dan Florida yang paling teruk oleh Badai Harvey dan Badai Irma.

Dan walaupun di tengah-tengah semua kengerian penembakan Las Vegas, sangat mengagumkan untuk melihat betapa cepatnya pro berkaki empat itu dapat menyebarkan senyuman, kata presiden LCC Tim Hetzner kepada HARI INI.

LCC K-9 Comfort Dogs These are trained Comfort Dogs for @lccharities. They interact with people at churches, hospitals, events and in disaster situations.
“Anjing tidak menghakimi, mereka tidak mengambil nota dan selesa bercakap,” kata Presiden LCC Tim Hetzner HARI INI.LCC K-9 Comfort Dogs ‘/ Facebook

“Anjing tidak menghakimi, mereka tidak mengambil nota dan selesa bercakap dengan,” Hetzner, yang menyelia misi Las Vegas, berkata.

“Sebahagian utama penyembuhan dalam sebarang krisis atau bencana adalah untuk dapat membicarakan (trauma), dan orang merasa lebih mudah melakukan itu dengan anjing.”

Mereka anjing – termasuk salah satu, Lois, yang berpusat di Las Vegas dan pengunjung biasa di Hospital Sunrise – sibuk. “Oleh kerana besarnya peristiwa ini, hampir semua orang yang tinggal di Las Vegas telah terjejas,” kata Hetzner.

Penyanyi Maren Morris bertindak balas terhadap penggambaran Las Vegas dengan lagu baru ‘Dear Hate’

Oktober.06.201701:16

Selain bekerja dengan mangsa-mangsa yang selamat dan bersedih hati, anjing-anjing selesa melawat sekolah menengah di mana beberapa pelajar cedera dalam kejadian menembak, pekerja hotel yang membantu keluarga mangsa, dan orang yang mengalami trauma pertama.

Mereka juga telah melawat pejabat koroner, kedua-duanya untuk menyokong mangsa-mangsa tersayang dan kakitangan yang meresap dalam kesedihan yang melimpah.

Ini kerja yang sangat emosional untuk anjing.

LCC K-9 Comfort Dogs These are trained Comfort Dogs for @lccharities. They interact with people at churches, hospitals, events and in disaster situations.
LCC K-9 Comfort Dogs ‘/ Facebook

“Anjing mempunyai keupayaan untuk memberitahu apabila seseorang menderita, jadi selepas bekerja dengan mereka selama beberapa jam, kami mengambil jaket khidmat mereka, menarik bola ke luar dan biarkan anjing berjalan selama sejam,” kata Hetzner. “Ini adalah pengambilan emas, mereka suka mengambil semula. Itulah cara mereka mengatasi tekanan mereka.”

Pasukan semasa sedang diterbangkan pada hari Jumaat untuk digantikan dengan tanaman baru yang ditanam yang akan berlangsung pada awal minggu depan.

Watch Las Vegas menembak mangsa bersatu semula dengan wira yang menyelamatkannya hidup pada HARI INI

Oktober.03.201705:08

“Mereka datang kepada anda dan mendapatkan rambut anjing di seluruh anda, dan kemudian hanya menjejaskan anda dan meletakkan senyuman di wajah anda,” kata Szymanski. “Setiap pagi, sebagai orang yang mengawasi lawatan mereka ke hospital, saya mendapat dos pertama saya.”

“Ia membantu saya memproses segala-galanya.”