Situs anjing Paws Like Me berjanji untuk memadankan anda dengan anjing yang sempurna anda

Mencari yang betul tidak mudah! Dan itu benar apabila ia datang kepada rakan-rakan atau pooches.

Bagi mereka yang mencari sambungan cinta manusia, tidak ada kekurangan laman web dan aplikasi kencan untuk membuat kerja pantas carian. Walau bagaimanapun, jika anda berada di pasaran untuk kawan terbaik lelaki, baik, ia boleh menjadi kasar – ruff! – di luar sana.

Atau sekurang-kurangnya itu.

Gambar: Dog
Makmal kuning menggulung ke luar; Shutterstock ID 222732547; PO: today.comShutterstock

Sekarang ada laman web, PawsLikeMe, yang membebankan dirinya sebagai “eHarmony untuk haiwan dan orang.” Mereka mendakwa jenis algoritma yang sama yang memberi kuasa kepada laman web lain yang dapat memadankan anda dengan Mr. Right-Doggie, jika anda menjawab beberapa soalan.

Empat soalan mudah yang berkaitan dengan tahap tenaga, keyakinan, tumpuan dan kemerdekaan – empat “kuadrat peribadi teras” PawsLikeMe menggunakan – boleh membuat anda menatal menerusi senarai calon anak yang memerlukan rumah dalam masa yang singkat.

Puppy
Anjing bulldog bahasa inggerisSaham Getty Images

Tetapi jika anda bersedia menjawab soal selidik yang panjang, maka mereka akan benar-benar menyesuaikan pemilihan anjing kepada semua butiran anda.

Atau kebanyakan mereka.

Saya memberikan soal selidik penuh, dan sementara ringkasan umum anjing ideal saya (yang akan menyertai saya berjalan-jalan di sekeliling blok atau beberapa waktu yang serius di sofa), adalah sangat tepat, bukan semua anjing senarai keputusan akan berfungsi untuk saya.

Puppy
PuppyShutterstock

Sebagai contoh, saya mempunyai anjing lain dan kucing – perincian yang saya berikan – tetapi perlawanan teratas untuk saya adalah campuran teri dewasa yang dinamakan Toby yang merangkumi butiran penggunaannya, “Dia tidak boleh hidup dengan kucing atau makhluk kecil lainnya. anjing akan menjadi yang terbaik juga. “

Jadi saya dan Toby? Ia tidak akan berjaya. (Tetapi sila lihat Toby dan lihat jika dia sesuai untuk anda!)

Walau bagaimanapun, budak lelaki yang baik itu hanya satu daripada 19 kemungkinan, dan beberapa yang lain dapat bekerja.

Sebenarnya, satu-satunya perkara yang memisahkan saya dari campuran Malta yang bernama Teddy – selain 2,522 batu, kerana saya tidak memasukkan kod zip saya – adalah hakikat bahawa saya sebenarnya tidak mencari tambahan baru.

Campuran maltese kanan yang saya pakai tahun lepas masih segelintir!

Matlamat utama laman web ini adalah untuk mengurangkan kemungkinan pertandingan buruk, yang sering membawa kepada anjing yang kembali ke tempat perlindungan atau rumah angkat.

Anjing
sakit, anjing, selimut, tidur, anjing sakit, tidurSaham Getty Images

Bagi peminat kucing menunggu laman web mereka seperti, mereka tidak perlu menunggu terlalu lama.

“Kami sedang dalam proses membangunkan sistem pencocokan kucing,” kata PawLikeMe di tapaknya.

Ikut Ree Hines pada Twitter dan Google+.