Setelah mengambil jumper pagar White House, anjing dihargai dengan hamburger berair

Pada 22 Okt 2014, seorang lelaki melompat pagar di White House dan membuat huru-hara untuk Executive Mansion. Perkhidmatan Rahsia perlu menganggap sesiapa yang membuat pagar boleh menjadi pengganas atau sekurang-kurangnya ada orang yang mahu melakukan kemudaratan. Dua daripada anjing berani agensi itu, Badai dan Jardan, mampu menangkap lelaki atlet ini, tetapi tidak sebelum dia menumbuk Taufan berulang kali di muka dan badan, dan menendang kawan terbaik anjingnya di tulang rusuk. Berikut adalah gambaran di sebalik apa yang berlaku selepas mereka meninggalkan Rumah Putih.

Kedua-dua pengendali yang penuh persediaan dan anjing-anjing mereka yang muzzled masuk ke Hospital Persahabatan untuk Haiwan, di mana Perkhidmatan Rahsia kadang-kadang membawa anjing yang memerlukan perhatian segera. Beberapa orang di ruang tunggu menatap, beberapa dengan rahang yang jatuh, pada pahlawan-pahlawan ini segar dari medan perang.

Seorang juruteknik veterinar segera membawa mereka ke dalam sebuah bilik. Penganjur menjelaskan bahawa mereka adalah Perkhidmatan Rahsia dan baru saja menjadi perbalahan, dan bertanya sama ada anjing mereka boleh diperiksa untuk memastikan semuanya kelihatan OK.

Rahsia Service dog Hurricane in front of the White House
Anjing Perkhidmatan Rahsia A.S. Hurricane telah ditenggelamkan dengan teruk oleh seorang lelaki yang melompat pagar di Gedung Putih dan membuat huru-hara untuk Executive Mansion pada bulan Oktober 2014.Baik dari Maria Goodavage

Seorang doktor haiwan pergi bekerja pada Badai, yang dengan segera melayang ke punggungnya, mengangkat ekor, dan mengusiknya dengan muncungnya ketika dia mendekat.

“Apa yang awak katakan dia buat?” Dia bertanya sambil menggosok perut Hurricane.

Rahsia Service dogs Hurricane, left, and Jardan received the Award for Valor for their apprehension of a White House fence jumper at the U.S. Department of Homeland Security Secretary's Awards in 2015.
Anjing Perkhidmatan Rahsia Badai, kiri, dan Jardan menerima Anugerah untuk Keberanian kerana penangkapan mereka terhadap penyerang pagar Rumah Putih di Anugerah Setiausaha Keselamatan Dalam Negeri A.S. pada 2015.Perkhidmatan Rahsia Amerika Syarikat

Badai kelihatan seperti seseorang yang baru saja bertempur. Dia bengkak di mana sahaja dia ditumbuk dan mempunyai beberapa luka dan lebam yang ketara. Dia mengingatkan penganjur Marshall Rocky Balboa pada hari yang buruk. Marshall merasa lega tidak ada tanda-tanda kecederaan traumatik, tetapi dia sedar bahawa kadang-kadang keadaan dapat diwujudkan kemudian. Jardan kelihatan baik, tetapi Mike dan Marshall akan mengawasi anjing mereka untuk sesuatu yang luar biasa.

BERKAITAN: Pengendali wira Marin yang telah bersara, anjing mengendus bom bersyukur atas kewajipan haiwan

Anjing laut yang cedera menerima Jantung Ungu

Nov.27.201404:15

Apabila mereka tiba di rumah malam itu, Marshall ingin memberikan taufan yang lebih istimewa. Dia tidak pernah memberikan makanan kepada kawannya sebelum makan tetapi sebelum itu, ia menganggap bahawa jika ada waktu untuk membuat satu pengecualian kecil kepada dasar ini, ini adalah.

Tidak banyak di dalam peti sejuk, dan kedai di mana dia boleh membeli stik ditutup. Tetapi dia tahu tempat yang tidak terlalu jauh yang dibuka 24/7. Badai hanya menetap di tempat tidurnya ketika Marshall menyambar kunci keretanya.

A.S. Secret Service agent Marshall with Secret Service dog Hurricane
Pegawai Perkhidmatan Rahsia A.S. yang bernama Marshall ingin melakukan sesuatu yang istimewa untuk menghadiahkan badai anjingnya untuk menghentikan jumper pagar White House.Baik dari Maria Goodavage

“C’mon ‘Cane! Kami ada satu lagi tempat untuk pergi malam ini, “katanya. Badai sudah berada di pintu. Seperti pengendalinya, dia bersedia untuk apa-apa masa, dan bunyi kunci bermakna ia tidak cukup tidur.

Lima belas minit kemudian, di bawah cahaya gerbang emas, Taufan mengawasi erat ketika Marshall membongkar dua burger.

Dutton

Marshall tidak pernah membuka makanan yang begitu dekat dengannya sebelum ini. Mata badai seolah melebar, dan dia menatap, terpaku – pertama di burger, dan kemudian Marshall, ke belakang dan sebagainya. Ekspresinya adalah kombinasi yang mengejutkan dan harapan.

Sebagai Marshall menawarkan kepadanya burger pertama, ekor angin badai meletup menjadi kabur kegembiraan. Dia wolfed dalam dua gigitan. Marshall merobek burger kedua ke dalam beberapa keping jadi Taufan dapat merasakannya pada masa ini.

Beberapa minit kemudian, setelah menyaksikan perayaan berakhir, Badai membentang perlahan-lahan, mendesah, dan tertidur untuk perjalanan pulang.

Dikutip daripada “Anjing Perkhidmatan Rahsia” oleh Maria Goodavage. Dicetak semula dengan susunan dengan Dutton, seorang ahli Penguin Group (USA) LLC, sebuah Syarikat Pengecoran Random Penguin. Hak cipta © 2016 oleh Maria Goodavage.