Rakan terbaik cutest pernah? Ayam penyelamat, bon anjing kurang upaya

Roo and Penny share a kiss.
Roo dan Penny berkongsi ciuman. Hari ini

Kenapa ayam itu melintas jalan? Mungkin untuk mendapatkan sahabatnya, Chihuahua yang cacat. 

Penny, penyelamat ayam sutra (baka yang dikenali dengan bulunya yang lembut), dan Roo, anjing kurang upaya, menjadi sahabat dan bintang internet selepas diterima pakai oleh Alicia Williams, seorang penyambut tetamu di Hospital Haiwan Duluth.

Roda untuk persahabatan yang luar biasa ini telah bergerak apabila Williams menemui Penny ketika melawat kemudahan pengujian binatang berdekatan.

“Mereka telah selesai dengan apa yang mereka lakukan dengannya dan akan membuangnya,” Williams memberitahu TODAY.com. Penny, yang berusia 9 minggu pada masa itu, pulang dengan Williams sebaliknya. 

Penny and Roo
Roo dan Penny tersenyum untuk kamera.Hari ini

Walaupun Williams tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan ayam, dia mencari bantuan daripada doktor haiwan di hospital haiwan di mana dia bekerja. Mereka memberitahu Williams bahawa Penny adalah haiwan kawanan yang akan mendapat keselesaan dalam kumpulan dan situasi sosial, jadi Williams berfikir untuk membawanya ke hospital untuk sedikit interaksi tambahan.

“Dia mengambilnya dengan segera,” kata Williams. “Kawasan penerimaan ialah domainnya. Dia juga meletakkan telur di belakang meja. “

Tidak lama selepas itu, Roo, seorang Chihuahua kehilangan kaki depannya, dibawa masuk ke hospital selepas ditemui di parit.

“Kami jatuh cinta dengannya,” kata Williams, yang mengamalkan Roo tidak lama kemudian.

Penny and Roo
Penny dan Roo menghabiskan hari mereka berkeliaran di sekitar Hospital Haiwan Duluth. Hari ini

Nasib baik, Penny jatuh cinta padanya juga. Ketika mereka pertama kali bertemu, Roo segera mulai mengunyah bulu Penny, berguling-guling dan bermain dengannya.

“Akhirnya Roo tertidur,” Williams ingat, “dan Penny berada di atasnya seperti dia telur.”

Foto pasangan itu telah menjadi virus, mendapat peminat duo di seluruh dunia. Penny dan Roo menghabiskan sebahagian besar hari mereka di sekitar rumah binatang, di mana peminat berhenti setiap hari.

Penny and Roo
Penny dan Roo kering selepas mandi. Hari ini

“Orang menjanjikan pelantikan di sekitar mereka,” kata Williams. “Mereka mendapat banyak perhatian dan petting.”

Lebih dari populariti, Williams percaya Penny dan Roo mendapat banyak persahabatan antara satu sama lain.

“Roo benar-benar mendapat manfaat daripada dapat mengikat sesuatu. Dia mampu melampirkan dirinya, “kata Williams. “Dan Penny, dia suka persahabatan.