Puppy yang ditinggalkan dilabelkan ‘percuma’ di penanda kekal mencari rumah baru

Anak anjing yang ditinggalkan di taman dengan perkataan “percuma” dan “rumah yang baik sahaja” yang ditulis di atas badannya dalam penanda kekal hitam telah menemui rumah selama-lamanya.

Menurut Sarah Cantrell, pengurus pejabat dan penyelaras adopsi di Ross County Humane Society di Chillicothe, Ohio, anak anjing Lab-mix dibuang di Yoctangee Park menjelang Festival Perayaan Bulan Bunga, yang berlangsung pada hujung minggu Memorial Day.

Pemilik anjing telah dituduh dengan kekejaman terhadap haiwan, pengabaian dan kegagalan untuk memberi lesen.

Anjing abandoned with writing on body
Marvella adalah kira-kira 1,200 anjing yang berakhir di Ross County Humane Society setiap tahun.Ross County Humane Society

“Kami semua agak terkejut,” kata Cantrell HARI INI tentang melihat anak anjing itu dengan mesej yang ditampal pada mantelnya. “Ia seolah-olah seperti satu perkara yang perlu dilakukan.”

The Ross County Humane Society mengambil kira-kira 1,200 ekor anjing setiap tahun dan mengenakan bayaran “seribu $ 50” untuk mengimbangi kosnya untuk menjaga haiwan yang tidak diingini. Cantrell kata pemilik haiwan kesayangan itu diberitahu oleh tuan tanahnya bahawa dia tidak dapat menyimpan anjing itu. Tetapi dia menegaskan ada jalan lain untuk meneroka jika seseorang tidak dapat menyimpan seekor anjing, termasuk mencari penyelamatan atau mendekati organisasinya dengan keadaan tertentu.

“Kami akan bekerjasama dengan orang ramai,” katanya.

Anjing abandoned with writing all over her body
Keadaan Marvella mengejutkan walaupun kakitangan yang biasa menangani kes-kes penyalahgunaan dan pengabaian.Ross County Humane Society

Syukurlah, anjing yang telah dinamakan Marvella (yang bermaksud mukjizat), adalah sangat baik. “Dia sihat dan manis dan bersyukur tidak mengalami pendedahan haba,” kata Cantrell. Banyak anjing yang dibuang tidak bertahan atau membuatnya menjadi tempat perlindungan.

Marvella diberi mandian, yang menghapuskan penanda kekal, dan menghabiskan masa menikmati hidangan dan perhatian dari kakitangan.

Anjing abandoned with writing all over her body
Marvella membersihkan dengan baik!Ross County Humane Society

Dalam kes ini, Jabatan Polis Chillicothe dipanggil pada 24 Mei apabila Marvella dikesan, dan warden anjing membawanya ke Ross County Humane Society.

“Kami mempunyai banyak minat di Marvella dan semalam, keluarga yang telah dimasukkan dalam permohonan mendapat kelulusan dan datang dan mengadopsi,” kata Cantrell.

Anjing abandoned with writing all over her body
Marvella telah cepat dibawa ke persekitaran barunya.Ross County Humane Society

Walaupun Marvella telah menemui rumah tetapnya, anjing lain masih memerlukan bantuan.

“Kami bukan untung dan lazimnya menghabiskan $ 278 untuk setiap anjing yang masuk ke sini,” kata Cantrell. “Bayaran masuk adalah dari $ 130- $ 200.” Laman web Ross County Humane Society mempunyai lebih banyak maklumat bagi mereka yang ingin menggunakan haiwan kesayangan atau membantu di lain-lain cara.

Kenapa pegawai polis ini menggunakan lembu pit yang memerlukan

09.09.201801:13