Projek haiwan kesayangan yang terbaik! Boy mendapat gambar yang diambil dengan setiap anjing yang dia haiwan peliharaan

Gideon Kidd benar-benar mengasihi anjing. Banyak. Walaupun dia hanya mempunyai satu dari dirinya sendiri – Walter – yang berusia 9 tahun suka untuk haiwan lain yang dia lihat.

Dan dia merekodkan setiap orang yang dia jumpa dengan gambar yang dia posting di laman webnya dan, pada bulan lalu, ke Twitter. Setakat ini, Gideon telah menghantar lebih daripada 300 anjing ke blognya.

Temui budak lelaki berusia 9 tahun yang hanya menyiarkan gambar anjing yang dia haiwan peliharaan

Mei.18.201801:23

Matlamatnya adalah untuk mencapai “sekurang-kurangnya 1 juta anjing.”

Tetapi, banyak anjing yang ada di rumahnya di Cedar Falls, Iowa?

“Tidak di bandar saya, tetapi di dunia? Heck, yeah, “katanya.

Gideon and a dog he petted, Stella
Gideon dengan salah satu anjing yang dia petted, Stella.Rachel Braunigan

Graduan keempat memulakan laman web “I’ve Pet That Dog!” Pada September 2016 sebagai cara untuk berkongsi dengan dunia beberapa kawan berkaki empat berbulu yang telah dia buat.

“Saya suka anjing,” katanya. “Saya mahu orang melihat bahawa anjing-anjing ini adalah haiwan yang hebat.”

Keturunan kegemaran Gideon adalah Chihuahua. (Dia dan seorang kawan di California juga mempunyai kelab penggemar Chihuahua mereka sendiri.) Tetapi baka kegemarannya yang kedua adalah Saint Bernard yang lebih besar, di mana dia hanya bertemu satu setakat ini.

Apabila dia melihat seekor anjing yang dia mahu haiwan peliharaan, dia selalu meminta pemilik kebenaran terlebih dahulu. Kemudian dia meletakkan tangannya di bawah hidung anjing supaya haiwan itu dapat mengendusinya sebelum dibelasah.

Ditanya apakah dia pernah bertemu dengan anjing yang tidak ramah, Gideon berhenti sebentar sebelum mengakui, “Ya, tapi saya tidak mahu menunjuk jari itu.”

Bulan lalu, ibu Gideon, Rachel Braunigan, memutuskan untuk membantu anaknya membuka akaun Twitter untuk menarik minat blognya..

“Saya fikir pada masa kini orang tidak hanya melihat laman web, mereka melihat makanan di mana perkara berlalu,” katanya..

Minggu lalu, Gideon mempunyai kurang daripada 500 pengikut Twitter. Tetapi selepas beberapa orang menyifatkan akaun itu, beliau lebih daripada dua kali ganda jumlah peminat. Kemudian, selepas beberapa wawancara dan cerita media tempatan, jumlah pengikutnya melonjak kepada lebih daripada 42,000 pengikut.

Braunigan mengambil semua gambar anaknya dan anjing yang dia hiburkan dengan telefonnya, dan Gideon menulis sebuah deskripsi yang tersimpan di Twitter.

Kerana mereka telah bertemu dengan semua orang yang tinggal di dekat mereka (“Kami telah cukup habis anjing-anjing kejiranan,” kata Braunigan) kedua-dua mereka akan memandu sekitar mencari orang keluar berjalan anjing mereka.

“Mereka biasanya kelihatan sangat terkejut. Kereta tiba-tiba menarik dan melompat kanak-kanak berjalan selepas mereka? Tetapi kebanyakan masa, orang sangat bagus, “katanya.

Braunigan berkata tindak balas terhadap projek haiwan kesayangan anaknya amat menggembirakan.

“Saya tidak fikir ia akan berada di mana-mana berhampiran dengan besar ini. Ia agak luar biasa, “katanya. “Gideon teruja dengannya, tetapi saya tidak fikir dia memahami skop itu.”

Tetapi Braunigan berkata dia benar-benar memahami mengapa orang ditarik kepadanya.

“Ia mudah dan manis. Ia jelas seorang kanak-kanak yang melakukan ini, “katanya. “Tidak ada motif tersembunyi, tidak ada gimik. Inilah anjing yang saya temui, ini sedikit tentang anjing itu, lihat gambar saya. Itu sahaja. “

Anjing sendiri Gideon, Walter, adalah seorang yang bermusuhan dengan orangtuanya yang didapati berlari melintasi jalan raya sebelum Gideon dilahirkan.

“Keperibadian Walter kebanyakannya sleeeeep,” katanya.

Sebagai tambahan kepada Walter, Gideon mempunyai tiga kucing dan dua gerbil. Apabila dia tidak bermain dengan haiwan atau bersekolah, dia mungkin bermain piano atau gendang, atau membaca buku-buku komik.

Beliau berkata beliau berharap orang yang belajar tentang laman webnya termotivasi oleh apa yang mereka lihat dalam talian.

“Saya mahu mereka pergi dengan, ‘Oh, lelaki, saya benar-benar mahu menghidangkan beberapa anjing sekarang.'”