Pernahkah anda melihat haiwan peliharaan ditinggalkan dalam sejuk beku? Inilah yang perlu dilakukan

Lewat pada malam Isnin, seorang lelaki meninggalkan seekor anjing berbaur campuran Pomeranian di dalam sebuah peti di luar tempat tinggal haiwan yang tidak membunuh Detroit. Anjing itu dibekukan hingga mati oleh pekerja waktu tiba keesokan harinya. Suhu turun serendah minus 5 darjah semalaman.

Kisah tragis itu jauh dari unik.

“Kami menemui anjing yang mati di rumah anjing dan menyimpang yang meninggal dunia di dalam ladang,” pengasas Detroit Dog Rescue, Kristina Millman-Rinaldi memberitahu HARI INI. “Ia menggeletarkan, sedih dan tidak menggalakkan.”

Kami tahu anda suka haiwan seperti yang kita lakukan, dan ingin menghalang penderitaan ini. Jadi apa yang boleh anda lakukan untuk membantu?

Pertama, tahu bahawa meninggalkan haiwan kesayangan untuk menderita dengan cara ini boleh menyebabkan tuntutan jenayah. Setiap negeri dan Daerah Columbia mempunyai undang-undang mengenai buku yang membuat pengabaian haiwan dan kekejaman haiwan jenayah. Sesetengah negeri mempunyai undang-undang yang lebih khusus, melarang haiwan peliharaan ditinggalkan di luar dalam cuaca yang melampau.

Pihak berkuasa mengumumkan bahawa pemilik anjing yang meninggal dunia di rumah haiwan peliharaan tidak diinsuranskan di Ohio akan dikenakan kekejaman haiwan. Seorang wanita Connecticut yang anjing cincinnya adalah “pepejal beku” juga akan dikenakan.

“Jika terlalu sejuk untuk anda, mungkin ia terlalu sejuk untuk haiwan kesayangan anda,” kata Stacy Wolf, naib presiden kanan Persatuan Amerika untuk Pencegahan Kekejaman terhadap kumpulan anti-kekejaman Haiwan.

Wolf mengesyorkan bahawa jika anda melihat haiwan di luar dan anda percaya bahawa mereka berada dalam kesusahan, atau bahawa cara mereka dipertahankan melanggar undang-undang, anda harus menghubungi penguatkuasa undang-undang.

Anda boleh diarahkan kepada agensi kawalan haiwan, masyarakat yang berperikemanusiaan atau organisasi lain “bergantung kepada keadaan tertentu dan undang-undang yang berlaku,” kata Wolf. “Adalah lebih baik untuk menyediakan penguatkuasaan undang-undang dengan butir-butir spesifik, termasuk jenis haiwan yang terlibat, dan juga kapan dan di mana anda memerhatikan haiwan itu.”

Memanggil polis bukanlah satu-satunya jalan keluar. (Dan kadang-kadang tidak akan membawa kepada hasil yang anda mahukan, kerana undang-undang tentang apa jenis tempat perlindungan yang harus diberikan kepada haiwan luar atau berapa lama mereka boleh ditinggalkan akan berbeza dari bidang kuasa ke bidang kuasa. )

Terdapat juga kumpulan – agensi kerajaan serta organisasi swasta – di kawasan anda yang mungkin dapat membantu.

Bekerja dengan tempat perlindungan perbandaran Detroit, sebagai contoh, Millman-Rinaldi mengatakan Detroit Dog Rescue mempunyai “pasukan keluar siang dan malam” yang bekerja untuk memastikan haiwan kesayangan di bandar selamat.

“Kami menggalakkan orang ramai membawa haiwan kesayangan ke dalam, menyediakan pemilik peti dengan anjing untuk menangani masalah tingkah laku yang terkurung di dalam, mengambil penyerah, menyesal dan panggil panggilan, serta bekerja dengan kawalan haiwan untuk meringankan beban yang tidak berkesudahan,” katanya. kata.

Seorang lagi penyelamat Detroit, Dustin Oliver dari Detroit Belia & Penyelamat Anjing, mengkhususkan diri dalam membantu anjing-anjing yang tersesat atau ditinggalkan. Dia terutama mengetahui tentang anjing yang memerlukan bantuan melalui media sosial, terutama Facebook.

Sekiranya anda tidak tahu siapa di kawasan anda menjalankan perkhidmatan yang sama, hubungi kumpulan penyelamat haiwan tempatan dan tempat perlindungan anda. Mereka boleh membantu anda mengemudi pilihan. Menyiarkan di Facebook dan media sosial lain juga boleh mendapatkan bantuan di mana ia diperlukan.

Melihat haiwan kesayangan di kawasan anda yang sedang berada di luar semasa cuaca berbahaya boleh menggoda anda untuk melakukan penyelamatan. Ketahui bahawa mencuri haiwan kesayangan, walaupun untuk menyelamatkan nyawa mereka, boleh menyebabkan penangkapan anda sendiri.

“Melanggar undang-undang tidak disyorkan,” kata Wolf ASPCA. “Bercakap kepada jiran-jiran yang boleh meninggalkan haiwan kesayangan mereka di luar, menawarkan untuk membantu – atau mengambil haiwan kesayangan ke rumah sendiri untuk sementara waktu – dan, jika usaha ini gagal, rajin mengikuti dan mendesak penguatkuasa undang-undang untuk mengambil tindakan, semua masuk akal . “

Sebuah protes bersemangat boleh menghasilkan hasil yang baik dalam satu contoh di mana seseorang menjaga hewan peliharaan mereka dalam keadaan yang kejam tetapi tidak menyalahi undang-undang. Melobi penggubal undang-undang anda untuk undang-undang perlindungan haiwan yang lebih baik, dan penguatkuasaan undang-undang yang lebih kuat, dapat menyelamatkan lebih banyak binatang.

“Adalah penting bahawa ada undang-undang yang kuat untuk membantu memastikan haiwan tidak membeku hingga mati dalam suhu musim sejuk yang melampau atau mati akibat pendedahan kepada haba melampau tanpa naungan yang mencukupi,” kata Wolf.

Musim sejuk lepas, sebuah video yang diedarkan oleh anjing yang bernama Momma menggigil di luar di dalam sejuk di Washington, DC Tetapi pegawai-pegawai penguatkuasa undang-undang yang berperikemanusiaan dengan DC’s Humane Rescue Alliance mengatakan bahawa rumah kayu jerami Momma yang berisi jerami, dan akses kepada makanan dan air, cukup di bawah undang-undang.

Peminat haiwan yang komited di ibu negara menyatupadukan perubahan. Penggubal undang-undang mendengar. Pada bulan Februari, Majlis D.C meluluskan undang-undang kecemasan yang meningkatkan perlindungan sementara untuk haiwan semasa cuaca melampau. Versi tetap Undang-undang Momma telah sebulat suara diluluskan pada bulan Julai.

“Jika rakyat tidak berpuas hati dengan undang-undang bidang kuasa mereka yang berkaitan dengan rawatan haiwan yang berperikemanusiaan, mereka harus menghubungi wakil rakyat tempatan mereka dan menyuarakan kebimbangan mereka,” kata Matt Williams, jurucakap Persatuan Penyelamat Kemanusiaan.

Williams kemudian dimasukkan ke dalam pasang untuk mempertimbangkan kucing luar, bukan hanya anjing. Perikatan Penyelamat Kemanusiaan mempunyai pasukan kucing masyarakat dan hotline untuk membantu orang yang menjaga khidmat ferus di Washington. Berikut adalah maklumat lanjut dari Persatuan Humane Amerika Syarikat tentang bagaimana untuk membantu melindungi kucing luar apabila cuaca sangat sejuk.

Cuaca arctic malangnya akan membekukan sebahagian besar Amerika Syarikat untuk seketika lagi. Kecuali jika anda mempunyai baka yang berbulu atau lain-lain musim sejuk yang memerlukan banyak masa di salji, pastikan haiwan kesayangan anda sendiri di dalam, dan membantu orang lain mendapatkan keselamatan, juga.

Di atas cara lain untuk membantu, anda boleh menderma kepada organisasi yang bekerja untuk menyelamatkan haiwan kesayangan yang tersisa dalam keadaan dingin, seperti Penyelamat Anjing Detroit, Penyelamat Kemanusiaan Penyelamatan atau tempat penampungan dan penyelamat tempatan anda. Jangkau untuk mengetahui apa yang paling mereka perlukan; ia mungkin akan derma dan bekalan kewangan seperti jerami dan rumah anjing.

Pembekuan yang mendalam mempunyai 139 juta rakyat Amerika menghadapi sejuk berbahaya

05.05.201801:08

Kebanyakan haiwan peliharaan yang diselamatkan akan memerlukan tempat tinggal. Membina atau mengamalkan kawan berbulu adalah cara yang penting untuk membebaskan ruang yang sangat diperlukan di tempat perlindungan.

Kemudian, tentu saja, pastikan haiwan kesayangan itu juga disimpan di dalam rumah.

Berikut adalah petua cuaca yang lebih sejuk untuk haiwan dari ASPCA. Mereka termasuk memastikan haiwan kesayangan anda mempunyai tempat yang hangat untuk tidur di dalam rumah; menjaga antifreeze, yang mematikan, jauh dari haiwan; dan membasuh dan mengeringkan kaki dan perut haiwan kesayangan anda selepas berjalan kaki untuk menghapuskan perengsa seperti garam dan bahan kimia.