Panggilan anjing ‘ganas’ bertukar menjadi persahabatan antara pit bull dan pegawai polis

Apabila sebuah jabatan polis Texas menghantar seorang pegawai atas panggilan anjing ganas, mereka tidak mengharapkan dia kembali dengan sekumpulan gambar yang mesra.

Polis di Texarkana mendapat laporan pada hari Ahad tentang anjing yang menakutkan di longgar. Ketika Pegawai Travis Frost memeriksa tempat kejadian, dia mendapati seekor lembu pit yang mengagumkan di teras rumah penduduk.

Frost mendekati tempat kejadian secara berhemah, meninggalkan pintu kereta polisnya terbuka sekiranya dia perlu melompat semula, kata polis dalam sebuah catatan Facebook.

“Perkara yang unik mengenai perkara ini ialah anjing itu sangat ramah,” kata jurucakap polis Shawn Vaughn kepada TODAY..

Sebaik sahaja Frost bersiul, anjing itu, seorang pembuli Amerika yang bernama Emas, berlumuran dengan ekor-ekornya dan melompat ke dalam kereta polis. Kawalan haiwan telah dimaklumkan, tetapi sebelum mereka tiba, Frost dan Gold melepak seperti kawan lama dan menembak beberapa foto.

Jawatan jabatan polis mengenai insiden itu menangkap mata kira-kira empat juta orang, menurut Vaughn. Lebih daripada 45,000 pengguna Facebook berkongsi jawatan itu dan kira-kira 91,000 orang menyukainya.

Seperti yang diketahui oleh ramai pencinta anjing, lembu jantan sering dianggap stereotaip sebagai ganas. Anjing diharamkan di U.K., dan ratusan bandar dan daerah di A.S. mempunyai sekatan yang sama.

Kenapa pegawai polis ini menggunakan lembu pit yang memerlukan

09.09.201801:13

“Jika anda menilai anjing berdasarkan baka maka anda mungkin melakukan kecederaan diri sendiri,” kata Vaughn, sambil menambah bahawa satu-satunya masa dia digigit kerja itu ialah Chihuahua.

Setelah tinggal pendek dengan kawalan haiwan, Gold kembali bersatu dengan pemiliknya pada hari berikutnya. Dia telah ditanam dengan cip, tetapi maklumat pemilik telah tamat tempoh, menyebabkan kelewatan, kata polis.

Vaughn memanggil pengalaman pembelajaran untuk jabatannya.

“Saya fikir bahawa secara umum ada beberapa yang sangat takut anjing-anjing ini,” kata Vaughn. “Tetapi sekurang-kurangnya dalam kes ini di sini, anjing ini lembut dan suka seperti yang boleh.”