Panda terlalu banyak! 14 kanak-kanak comel berpelukan di katil bayi

Ia boleh jadi gambar yang sangat comel ia memecahkan Internet: 14 bayi panda berpelukan dalam buaian raksasa.

Satu siri imej yang menggembirakan lebih daripada selusin anak panda yang dibiak secara buatan dikeluarkan pada hari Isnin dari Pangkalan Penyelidikan Chengdu Penyelidikan Panda Giant di China.

A breeder puts a giant panda cub into a crib at Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu, Sichuan province, September 23, 2013. Fourte...
Seorang peternak meletakkan panda gergasi raksasa ke dalam katil di Chengdu Pangkalan Penyelidikan Pembiakan Panda Giant di Chengdu, wilayah Sichuan, pada 23 September 2013.CHINA DAILY / Today

Panda gergasi, spesies yang terancam, berasal dari China, dan ahli biologi dan ahli zoologi di negara yang paling ramai di dunia telah bekerja untuk memastikan haiwan yang comel tidak pupus. Kira-kira 80 peratus daripada kira-kira 1,000 panda yang tersisa di dunia tinggal di provinsi Sichuan, di mana Chengdu terletak.

Anak-anak panda dalam gambar-gambar itu dilahirkan antara bulan Julai dan September, dan ini menandakan kali pertama mereka disatukan sebagai satu kumpulan sejak mereka dilahirkan.

14 berkas kegembiraan

September.23.201301:38

Chengdu seolah-olah debut beberapa panda pada satu masa untuk mengekalkan akhbar minimum (dan keterujaan maksimum).

Pada bulan Oktober tahun lalu, sekumpulan tujuh anak burung panda yang tidur di katil bayi yang berwarna merah jambu yang sama ditangkap di pangkalan kamera hidup Penyelidikan Chengdu.

Kakitangan lay panda cubs on a bed for members of the public to view at Chengdu Research Base for Giant Panda Breeding on September 23, 2013 in Chengdu, Sichuan Province of China.
Kakitangan lay panda cubs di atas katil untuk orang ramai untuk melihat di Pangkalan Penyelidikan Chengdu untuk Pembiakan Panda Giant pada 23 September 2013 di Chengdu, Provinsi Sichuan China.ChinaFotoPress / Today

Tetapi inilah perkara terbaik tentang foto-foto yang terlalu comel-untuk-kata ini: sebenarnya mungkin bagi pelancong untuk pergi dan melawat orang-orang kecil ini secara peribadi. Terdapat lawatan yang tersedia dalam bahasa Inggeris, Cina dan Jepun, tetapi anda perlu menempah jauh terlebih dahulu.

Giant panda cubs lie in a crib at Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding in Chengdu, Sichuan province, September 23, 2013.
Panda panda raksasa terletak di katil di Chengdu Pangkalan Penyelidikan Pembiakan Panda Giant di Chengdu, wilayah Sichuan, 23 September 2013.CHINA DAILY / Today

Wang dari lawatan pelancong dan sumbangan kepada dana penyelidikan kemudahan membantu mengekalkan, antara lain, livestreams panda di seluruh kemudahan.

24/7 panda bayi? Ya sila.