Kucing lemak Washington seterusnya? Limberbutt McCubbins sedang berjalan untuk presiden

Sekiranya kempen presiden yang berkembang itu berjaya, Limberbutt McCubbins akan menjadi kucing lemak terbaru Washington pada 2016.

Limberbutt adalah kucing tabir 30 pound dari Louisville, Kentucky, yang telah didaftarkan dengan Suruhanjaya Pilihan Raya Persekutuan sebagai calon presiden “Demo-cat”. Dia telah ditandatangani oleh Senior High School Manual duPont Isaac Weiss dan Andrew Valentine, yang berkawan dengan pemilik Limberbutt, rakan senegaranya Emilee McCubbins, di Y Club berorientasikan politik. Mereka bosan dan menonton senarai ahli politik yang hampir tidak berkesudahan menyertai perlumbaan presiden apabila mereka memutuskan untuk mendapatkan Limberbutt terlibat.

Limberbutt McCubbins, a cat running for president in 2016
Sekumpulan remaja dari Louisville telah melancarkan kempen presiden pada tahun 2016 untuk kucing mereka, yang terkenal bernama Limberbutt McCubbins.Limberbutt 2016 / Facebook

“Ishak dan saya sangat terlibat dalam kerajaan belia, dan beberapa bulan yang lalu kami mengadakan perbualan dengan beberapa rakan lain dalam program kerajaan belia kami mengenai sama ada Limberbutt akan menjadi presiden yang baik,” kata McCubbins kepada TODAY.com. Kami semua bersetuju bahawa dia akan menjadi presiden yang indah, dan tidak lama selepas itu, Isaac dan Andrew menandatanganinya di laman web FEC. “

Limberbutt McCubbins 2016
Undi Limberbutt pada 2016.Limberbutt 2016 / Facebook

Limberbutt menyertai bintang-bintang seperti krustacea bernama Crawfish Crawfish, seorang calon yang berdaftar sebagai Punggung Voluptous Sydney dan pemimpin Parti Helluva di kalangan 459 calon yang berdaftar dengan FEC untuk bertanding untuk presiden pada tahun 2016. Kucing itu mendapat namanya daripada berpelukan dengan keluarganya, yang mengatakan dia begitu lentur dia akan meleleh di tangan mereka, menurut laman Facebook kempennya. Walaupun anda perlu berusia sekurang-kurangnya 35 tahun untuk menjadi presiden dan Limberbutt hanya berusia lima tahun, yang masih diterjemahkan kepada 36 tahun kucing.

“Satu dunia dengan Presiden Limberbutt akan menjadi dunia purrfect!” Weiss memberitahu TODAY.com. “Kami akan menyimpan kucing lemak lain dalam politik di cek, mengusir tikus dari Washington, dan lain-lain.”

Limberbutt juga mempunyai butang dan poster sendiri, tetapi kempen itu tidak menerima apa-apa sumbangan.

Limberbutt McCubbins 2016
Limberbutt 2016Limberbutt 2016 / Facebook

“Tidak seorang pun daripada kami menjangkakan ia akan jauh lebih jauh daripada kumpulan rakan kami,” kata McCubbins. “Kami mempunyai orang di seluruh dunia yang menghubungi kami untuk temu bual atau maklumat tentang sumbangan, dan ia adalah roller coaster.”

“Kucing-bentuk” Limberbutt termasuk mewujudkan “Akta Kucing Mampu” yang akan membolehkan semua haiwan mempunyai insurans untuk membayar prosedur perubatan penting / janji temu janji, manusia dan kucing menjelajah bulan bersama-sama, dan amalannya kucing kucing. Seperti kebanyakan orang yang sedang berlari sekarang, Limberbutt dan para pengendalinya juga menimbang pencalonan Donald Trump.

“Kami pasti mengenali dengan kempen Trump, jika tidak kepercayaannya. Sebilangan besar masyarakat Amerika memandang kami sebagai jenaka, namun kami tetap mengejutkan serius.”

Limberbutt McCubbins 2016
Limberbutt adalah salah satu daripada 459 calon yang berdaftar dengan Suruhanjaya Pilihanraya Persekutuan untuk bertanding untuk presiden pada tahun 2016.Limberbutt 2016 / Facebook

Walaupun remaja berseronok mengejek perlumbaan presiden yang penuh sesak, mereka juga berharap untuk menghantar mesej yang mendasari.

“Kami mahu generasi kita lebih terlibat dalam politik,” kata McCubbins. “Politik telah menjadi sebahagian besar daripada kehidupan saya dan Isaac dan telah menunjukkan kepada kita bahawa kita mempunyai suara yang penting. Cara untuk mengubah sesuatu di dunia anda adalah untuk berdiri untuk apa yang anda percayai, dan untuk melakukannya, anda perlu terlibat dalam kerajaan anda – walaupun penglibatan mengatakan hanya mengundi setiap bulan November. “

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter dan Google+.