Ingin menjadi seorang anak kucing? 6 cara untuk membantu penampungan haiwan musim ini

Anda tahu musim ini sebagai musim bunga. Bagi orang yang bekerja dengan haiwan, ia adalah musim anak kucing. Dan anak kucing ini memerlukan bantuan anda.

Musim kucing adalah dalam beberapa cara yang menarik kerana ia berbunyi – apabila dunia penuh dengan kucing yang baru lahir. Malangnya, ia juga apabila tempat perlindungan menjadi penuh dengan anak kucing dan kucing, yang meletakkan ketegangan yang luar biasa pada sumber yang sudah ketat.

Nasib baik, ada banyak yang boleh anda lakukan untuk membuat musim anak kucing menjadi lebih baik untuk tempat tinggal dan haiwan. Inilah yang anda perlu ketahui.

Sukarelawan.

Tempat perlindungan memerlukan sukarelawan sepanjang tahun. Keperluan itu boleh menjadi sangat teruk ketika musim kucing.

Perkara-perkara to know before fostering a kitten
Jadi comel, sangat terdedah.Marnie Russ

“Dengan masuknya haiwan secara tiba-tiba – khususnya orang-orang yang kurang kemas – kakitangan perlindungan boleh terharu,” kata Finnegan Dowling, jurucakap Persatuan Humane Society Silicon Valley, tempat perlindungan bukan keuntungan yang terletak di selatan San Francisco.

Tanyakan tempat perlindungan tempatan anda apa yang boleh anda lakukan untuk membantu mereka berfungsi dengan baik semasa masa sibuk ini. Anda mungkin perlu menghadiri sesi orientasi sukarela, atau mereka hanya boleh meletakkan anda tepat untuk bekerja.

Tugas anda mungkin termasuk tugasan unglamorous tetapi sangat diperlukan seperti membersihkan sangkar dan melakukan cucian – tetapi mainkan kad anda dengan betul dan anda juga boleh direkrut untuk menjadi anak kecil anak kucing.

Pelukis anak kucing dilatih untuk memberi makan botol bayi, serta memberi mereka kesayangan dan kasih sayang untuk membantu mereka bersosial sehingga mereka akan gembira di sekeliling manusia dan menikmati kehidupan mereka sebagai haiwan kesayangan. Serius, ini adalah pertunjukan sukarela yang sebenar dan penting yang boleh anda.

Sekarang adalah masa purr-fect untuk menerima pakai.

Musim kucing berjalan kira-kira dari awal musim bunga hingga awal musim gugur – dari kira-kira ketika ia mulai panas sehingga cuaca sejuk. Semasa musim anak kucing, tempat perlindungan di seluruh negara mempunyai dua kali ganda, dan kadang-kadang lebih banyak bilangan kucing dan anak kucing mereka yang biasa.

Sebagai contoh, Pusat Penjagaan Haiwan NYC, tempat perlindungan bandar New York, mengambil 19,000 kucing dan anak kucing tahun lepas. Hampir 14,000 daripada mereka – 13,870 tepat – datang semasa musim kucing.

Kitten season adoption foster tips
Ini wee yang dibawa ke Perkhidmatan Haiwan Dallas hanya beberapa hari tua, dan botol diberi makan oleh kakitangan.Baik dari Gabi Vannini

“Kemasukan kucing semasa musim kucing tidak dapat dielakkan memerlukan lebih banyak sumber dan sokongan daripada kakitangan dan sukarelawan. Setiap jabatan, dari kemasukan ke perubatan untuk memupuk, akan terjejas,” kata jurucakap ACC NYC, Alexandra Silver dalam e-mel.

Sebaik sahaja anak kucing ini cukup besar untuk dimakan atau dihidupkan, dan divaksinasi – biasanya kira-kira 2 bulan – mereka perlu mencari rumah kekal. Itu boleh jadi dengan anda.

Kucing dewasa ini juga masih memerlukan pengambilan. Ini boleh menjadi lebih mencabar semasa musim anak kucing, dengan semua anak-anak muda yang mengagumkan di sekitarnya, mencuri banyak perhatian (dan ruang).

“Semasa ribut anak kucing, anak kucing dan kucing yang lebih tua menjadi terlepas pandang kerana kebanyakan keluarga memberi tumpuan mencari seekor anak kucing,” kata Corena Huffman, presiden Highland County Humane Society di Virginia – jadi jangan lupa tentang kucing yang layak, sama ada!

Sesetengah tempat perlindungan – seperti Persatuan Penyelamat Kemanusiaan, di Washington, D.C., akan menawarkan dua spesial pengambilan cat khas, hanya untuk mempermanis perjanjian.

Buka rumah anda untuk memelihara.

Fosters adalah orang yang mengambil tempat tinggal haiwan peliharaan untuk tempoh sementara. Kebanyakan tempat perlindungan hewan dan kumpulan penyelamat haiwan bergantung kepada sukarelawan untuk melaksanakan fungsi menyelamatkan nyawa ini.

anak kucing season adoption tips
Tempat perlindungan penuh dengan anak kucing kecil pada tahun ini.Dengan hormat dari Lizz Comer

Foster adalah penting dalam beberapa cara, terutamanya semasa musim anak kucing. Dengan mengambil haiwan-haiwan ini, memupuk ruang yang sangat diperlukan di tempat perlindungan yang sangat penuh. Mereka juga boleh melakukan perkara-perkara seperti cenderung kepada anak kelahiran yang baru lahir, yang memerlukan makan botol tetap untuk terus hidup. Kebanyakan tempat perlindungan tidak dilengkapi untuk mengendalikan penjagaan anak panah yang paling muda, yang menjadikan makhluk-makhluk yang mudah terjejas ini terutamanya berisiko euthanasia.

Secara umum, kumpulan perlindungan dan menyelamat menyediakan makanan, penjagaan veterinar dan bekalan lain untuk penggemar. Anda menyediakan rumah, dan TLC – dan anda juga mungkin diminta untuk membawa caj berbulu mereka kepada acara pengangkatan, atau sebaliknya membantu dengan proses penerimaan.

“Cintailah mereka, sokongan, masa yang panjang dan dedikasi membuat ibu bapa menjadi petanda asas musim anak kucing. Tanpa mereka, tempat perlindungan tidak dapat menyelamatkan nyawa seperti yang mereka lakukan,” kata Claudia A. Harden, jurucakap Cat Depot, sebuah perlindungan kucing bukan keuntungan Sarasota, Florida.

anak kucing season foster adoption tips
Musim anak kucing adalah masa purrfect untuk mengajar kanak-kanak tentang memupuk.Baik oleh Millie Aguilar

Kumpulan penyelamat seperti Cat Team 7 di Norfolk, Virginia, tidak mempunyai perlindungan di mana kucing dan anak kucing boleh hidup sementara menunggu untuk diterima pakai. Seperti banyak kumpulan penyelamat haiwan, Cat Team 7 sepenuhnya berasaskan pengasuh, yang bermaksud kumpulan itu hanya dapat menyelamatkan seberapa banyak haiwan ada keluarga yang sanggup mengambilnya untuk mantra.

“Sekarang ini kami amat memerlukan penggemar kerana kami tahu lebih banyak anak kucing akan datang,” kata pengasas kumpulan, Caitlyn McIntosh.

Dan, sememangnya, memupuk banyak keseronokan. Walaupun boleh menjadi sukar untuk mengucapkan selamat tinggal kepada seorang penakut kecil yang anda carikan, itu lebih daripada dibuat kerana dengan mengetahui anda menyelamatkan nyawa haiwan.

“Tambahan pula, terdapat banyak perkara dan kelembutan, kenapa kamu tidak mahu memupuk?” tanya penyokong Koordinator Pemelihara Humane Jennah Billeter.

Jadi berhubung dengan kumpulan penyelamat dan haiwan penyelamat tempatan anda untuk mengetahui sama ada mereka memerlukan lebih banyak memupuk musim anak kucing ini. Kita hampir boleh menjamin mereka akan berkata ya sebelum meraih kamu menjadi pelukan yang panjang dan bersyukur.

Tempat perlindungan menghitung sumbangan bekalan kucing.

Walaupun anda tidak dapat memupuk, dan tidak boleh mengamalkan, anda boleh membantu memastikan anak kucing tahun ini tetap hidup. Lakukan dengan mendermakan bekalan seperti makanan anak kucing, selimut, mainan dan sampah kucing.

Sesetengah tempat perlindungan akan memberitahu anda hanya apa yang mereka perlukan dengan meletakkan musim cuti Amazon anak kucing – contohnya dari Pusat Penjagaan Haiwan NYC. Tempat perlindungan lain memegang “anak kucing,” acara di tempat perlindungan di mana anda bermain permainan, memenuhi haiwan kesayangan dan mendermakan barang dari pendaftaran anak kucing.

Anda juga boleh menghubungi kumpulan perlindungan dan penyelamatan tempatan anda dan mengetahui apa persediaan khusus yang mereka perlukan. Kemudian, mencadangkan Stacey Suazo, pengarah eksekutif SPCA dari Brazoria County di Texas, anda boleh menjadi tuan rumah mandi anak kucing anda sendiri dan membantu stok perlindungan.

Ketahui bila hendak meninggalkan anak kucing dengan ibu mereka.

Sukar untuk melihat anak kucing kecil di luar dan tidak mahu merebut mereka untuk membawa mereka ke tempat perlindungan. Tetapi melakukan ini tidak selalu menjadi tindakan yang tepat untuk kucing neonatal. Untuk meningkatkan peluang mereka untuk bertahan hidup, kadang-kadang lebih baik untuk meninggalkan anak kucing itu.

“Kucing memerlukan ibu mereka, dan tiada siapa yang boleh menggantikan kucing ibu yang akan diberikan kepada anak kucingnya,” kata presiden Alley Cat Allies, Becky Robinson. “Jadi penting untuk terlebih dahulu ingat bahawa tidak setiap anak kucing luar memerlukan penjimatan.”

Kecuali anak kucing yang jelas cedera atau dalam bahaya kerana cuaca atau faktor-faktor lain, langkah pertama anda adalah untuk menontonnya – dari sekurang-kurangnya 35 kaki jauhnya – dan lihat jika mereka memerlukan campur tangan segera. Hanya selepas memeriksa mereka beberapa kali lagi, sebaik sahaja anda pasti ibu mereka tidak kembali, sekiranya anda membawa anak kucing ke dalam.

“Anak kucing mungkin kelihatan seperti ditinggalkan ketika sebenarnya ibu mereka bersembunyi di dekatnya, terlalu takut untuk mendekati ketika ada orang di sekitar,” kata Gail Buchwald, naib presiden kanan ASPCA Adoptions Centre.

Ia menjadi musim anak kucing, apabila tempat perlindungan penuh, sebarang perlindungan atau penyelamatan yang anda hubungi mungkin meminta anda untuk memegang anak kucing dan bertanggungjawab untuk memberi makan dan menjaga diri mereka sendiri, atau mencari rumah tangga yang bertanggungjawab yang bersedia untuk dilangkahi. Broward County mempunyai maklumat yang baik tentang apa yang akan terlibat.

Sesetengah kumpulan mungkin memberikan sokongan tambahan, seperti perkongsian “Tunggu hingga 8” antara Alley Cat Allies dan Hillsborough County Pet Resource Center di Tampa, Florida.

Anda boleh membantu memastikan musim kucing tahun depan kurang hebat.

Kerana anak kucing memerlukan banyak perhatian dan perhatian, di samping datang pada waktu yang paling sibuk tahun, mereka adalah salah satu kumpulan haiwan yang paling berisiko untuk euthanasia perlindungan.

Anjing help out with the fostering, too.
Anjing membantu dengan memupuk juga.Dengan hormat Kim De Moss Spicer

“Anak kucing muda yang tidak dapat menjaga diri adalah salah satu daripada populasi haiwan yang tiada tempat tinggal yang paling lemah,” kata Matt Bershadker, presiden dan CEO ASPCA.

Satu cara utama untuk membantu: Kurangkan bilangan litters yang tidak diingini. Alasan tempat perlindungan menjadi penuh dengan anak kucing setiap tahun adalah kerana begitu banyak kucing membiak.

Mulakan dengan memastikan kucing anda sendiri dimasak atau dihidupkan. Jika wang yang ketat, terdapat banyak klinik di mana anda boleh mendapatkan haiwan kesayangan anda tetap dengan kos yang rendah, atau bahkan secara percuma.

Terdapat juga banyak kumpulan yang bekerja untuk mengurangkan bilangan kucing yang tidak diingini secara lebih luas, melalui kembalian perangkap-perangkap, atau TNR. Mereka yang melakukan TNR mengambil kucing luar yang tidak dikenali – dikenali sebagai “kucing komuniti,” dalam kesejahteraan haiwan – dan membetulkannya dan memberi vaksin, kemudian mengembalikannya ke rumah mereka di luar, di mana mereka akan menghasilkan kucing yang kurang, dengan itu mengurangkan ketegangan di tempat perlindungan di tahun-tahun akan datang. Alley Cat Allies mempunyai maklumat; tempat perlindungan tempatan anda juga boleh memberitahu anda tentang orang-orang yang bekerja di kawasan anda yang terlibat dalam usaha TNR.

“Program TNR boleh pergi jauh ke arah musim kucing yang kurang memberangsangkan,” kata Pusat Penjagaan Haiwan Silver NYC. Dan yang pasti bunyi seperti meowsic ke telinga kita.

BERKAITAN

Pemain NFL ini hanya membantu 46 anjing perlindungan dan kucing mencari rumah penyayang

9 perkara yang saya ingin tahu sebelum mendapat kucing

Ingin memelihara anjing? 9 perkara yang ingin saya ketahui