Daripada pooches dan kolam: Mengajar anjing anda untuk berenang

Terdapat beberapa perkara yang kita anggap anjing tahu dengan naluri. Mengamuk, contohnya, kadang-kadang di tempat yang memalukan. Barking, juga memohon untuk memo makanan juga dimuat turun ke komputer dalaman anjing di kilang.

Kemudian ada berenang. Ia seolah-olah begitu penting untuk menjadi anjing yang kita telah menamakan stroke selepas mereka, anjing-dayung – jadi anda akan mengandaikan bahawa perkara lain yang setiap anjing dilahirkan mengetahui bagaimana untuk melakukannya.

Ternyata anda salah. Tidak setiap anjing tahu secara naluriah bagaimana berenang, dan ada yang tidak boleh berenang sama sekali, Wendy Diamond, pengarah dan pengarah editor majalah Animal Fair, memberitahu TODAY. Kebolehan akuatik anjing begitu disalahpahami, sebenarnya, dia menyusun senarai tips keselamatan air untuk pemilik anjing.

Dia berkongsi mereka dengan Maria Celeste TODAY di Plaza di Rockefeller Center pada hari Selasa, meletakkan pelbagai anjing – beberapa ditipu dalam peranti pengapungan peribadi yang sporty – melalui percikan mereka.

Diamond mengesahkan bahawa beberapa anjing dilahirkan perenang. Ini adalah pertaruhan yang baik jika baka anjing itu mengandungi perkataan “air,” seperti dalam air spaniel Portugis atau Inggeris, ia diperlukan untuk berenang seperti anak-anak nurseri yang mengambil lukisan jari. Bagi pemilik baka tersebut, masalahnya tidak mendapatkan anjing itu ke dalam air, tetapi menyimpannya di atas tanah kering.

Anjing yang tidak mendayung

Tetapi baka lain tidak seperti mesra air. Sesetengah anjing perlu diajar untuk berenang, kata Diamond, dan lain-lain, seperti bulldog, ambil ke air seperti kapal selam mengambil ke Lebuhraya Cross Bronx. Bagi bekas, ada harapan. Bagi yang terakhir, terdapat alat pengapungan anjing oren yang cerah.

Di antara anjing yang berenang secara semulajadi dan dengan senang hati, dia berkata, adalah spaniel air, penetas, pengambilan, Barbet, akitas, Kerry blue terriers, poodles dan polis Hungary.

Di antara mereka yang tidak boleh berenang sama sekali atau berenang hanya dengan kesukaran yang besar adalah hounds basset, bulldogs, dachshunds, pugs, corgis, Scotland dan Boston terriers dan greyhounds.

Dan kemudian ada anjing seperti orang Malta, yang mampu perenang, tetapi juga rentan terhadap rematik, artritis dan menggigil yang dapat diperburuk dengan membawa mereka ke dalam kolam bersama anda.

Menggunakan kolam rumput yang ditubuhkan di Rockefeller Plaza, Diamond memberi kursus pantas tentang bagaimana memperkenalkan anjing kepada minuman. Kebanyakan peraturannya serupa dengan orang yang akan digunakan dengan kanak-kanak, termasuk tidak pernah meninggalkan anjing tanpa pengawasan di kolam renang. Malah anjing yang tahu bagaimana untuk berenang boleh melompat di kolam dan tidak dapat keluar, yang boleh membawa kepada lemas, katanya..

Diamond mempunyai senarai semak untuk pelajaran berenang anjing:

 • Elakkan bunyi yang berlebihan

  “Bawa mereka ke kawasan yang tidak begitu gila dan sibuk,” katanya. Seperti kanak-kanak, anjing boleh menjadi ketakutan dan bingung jika terdapat banyak bunyi dan aktiviti di sekelilingnya. Objeknya adalah untuk menjaga mereka tenang dan tertumpu pada pelajaran renang.

 • Gunakan galakan

  Seperti ketika mengajar kanak-kanak, pastikan suara anda bertambah baik dan positif, katanya. “Menggunakan merawat dan mainan untuk menggalakkan anjing anda masuk ke dalam air juga berfungsi dengan baik,” katanya.

 • Jangan buang mereka

  Sama seperti anda tidak harus membuang anak di dalam air dan mengharapkan ia berenang ke keselamatan, anda tidak boleh berbuat demikian dengan seekor anjing, kata Diamond. “Jangan paksa anjing itu. Sekiranya mereka tidak mahu melakukannya, jangan paksa mereka untuk melakukannya. “Sebaliknya, dia memberitahu Celeste,” Perlahan-lahan memasukkannya ke dalam air dan dapatkan kaki mereka. “

 • Mendukung berat badan mereka sehingga mereka mendayung

  Walaupun anjing itu memakai jaket haus, Diamond berkata, menyokong bahagian tengah dan hindquarters di dalam air sehingga mereka mula mendayung dan merasa selesa.

 • Tunjukkan kepada mereka bagaimana untuk keluar

  Mendapatkan anjing di kolam renang hanya setengah pertempuran. Diamond mengingatkan pemilik haiwan kesayangan bahawa mereka juga perlu ditunjukkan di mana langkah-langkah di kolam renang supaya mereka dapat dengan mudah keluar.

 • Perhatikan mereka

  Malah di dalam air, anjing boleh mengembara. Anjing yang berenang secara semula jadi dan dapat melompat di lautan dan terus berenang sehingga mereka hilang, kata Diamond. “Anda mahu memastikan, seperti kanak-kanak, bahawa anda menonton di mana mereka pergi,” katanya.